Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Κατ’ αρχήν συμφωνία μεταξύ του Δ.Σ. της FF και ομολογιούχων

Κατ’ αρχήν συμφωνία μεταξύ του Δ.Σ. της FF και ομολογιούχων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Κατ’ αρχήν συμφωνία μεταξύ του Δ.Σ. της FF και ομολογιούχων

Την κατ’ αρχήν συμφωνία του με τους όρους που προτείνουν οι ομολογιούχοι πιστωτές της για την εξυγίανση της Folli Follie έδωσε το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, ενώ πραγματοποιείται αύριο ο πλειστηριασμός της συμμετοχής της στα Αττικά Πολυκαταστήματα.

Η απόφαση αποδοχής της πρότασης των ομολογιούχων (term sheet) ελήφθη στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβούλιου την Παρασκευή, αλλά έχει «αστερίσκους», δηλαδή κάποιους όρους. Αν και η πλευρά των πιστωτών τούς αντιμετωπίζει ως μη πρωταρχικής σημασίας, το γεγονός αυτό δείχνει πως υπάρχει ακόμα διαπραγμάτευση που πρέπει να τελεσφορήσει.

Εκκρεμεί επίσης η ολοκλήρωση του οικονομικού και νομικού έλεγχου που πραγματοποιούν οι ομολογιούχοι (due diligence), ο οποίος βρίσκεται σε εξέλιξη αλλά επιταχύνεται καθώς βελτιώνεται το επίπεδο συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών, αναφέρουν πηγές εκατέρωθεν.

Η επιτάχυνση των εξελίξεων στο μέτωπο της προσπάθειας διάσωσης της εταιρείας αποδίδεται από ορισμένους κύκλους, μεταξύ άλλων, και στην ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα –απάτη και ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος– που ασκήθηκε την Παρασκευή από τον οικονομικό εισαγγελέα εις βάρος της οικογένειας Κουτσολιούτσου και ακόμη 7 ατόμων που είχαν κληθεί ως ύποπτοι τέλεσης αδικημάτων για την υπόθεση της Folli Follie. «Η επιρροή της οικογενείας των βασικών μετόχων στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου πρακτικά μηδενίστηκε, καθώς όλοι πλέον αντιλαμβάνονται το βάρος των ευθυνών τους», ισχυρίζονται νομικές πηγές στην «Κ», που εκτιμούν ότι «θα πάψουν έτσι πια τυχόν παρελκυστικές τακτικές που επιχειρήθηκαν». Η πρόταση των ομολογιούχων πιστωτών της Folli Follie προβλέπει τη μεταβίβαση του υγιούς μέρους του ενεργητικού της σε μια νέα μη εισηγμένη εταιρική οντότητα με αντάλλαγμα τη διαγραφή ενός πολύ μεγάλου μέρους των υποχρεώσεών της προς αυτούς. Η πρόταση αυτή αποτελεί το προσχέδιο εξυγίανσης των πιστωτών που πρέπει να συμφωνηθεί μέχρι κεραίας με την εταιρεία και να υποβληθεί προς δικαστική επικύρωση διά του άρθρου 106. Ετσι θα χωριστεί ο όμιλος σε «καλή» και «κακή» Folli Follie, με τη δεύτερη να παραμένει εισηγμένη και να διαχειρίζεται τα προβλήματα που δημιούργησε και την «καλή» να συνεχίζει με πρόσθετη χρηματοδότηση άνω των 40 εκατομμυρίων ευρώ από τους πιστωτές ως μια καθαρή και υγιής εταιρεία. Το ακριβές ποσό της χρηματοδότησης θα προκύψει μετά την ολοκλήρωση του οικονομικού και νομικού έλεγχου.

Ο νομικός έλεγχος είναι ιδιαίτερα περίπλοκος καθώς αφορά και το πλήθος των εμπορικών συμβάσεων με ξένες φίρμες που έχει η Folli Follie, όπως η Nike, η Converse, η Calvin Klein κ.λπ. και τις οποίες μέχρι πρόσφατα δεν κοινοποιούσε στους πιστωτές.

Εν τω μεταξύ, αύριο Τετάρτη το πρωί, θα πραγματοποιηθεί, εκτός απροόπτου, ο πλειστηριασμός των μετοχών των Αττικών Πολυκαταστημάτων που έχει στο χαρτοφυλάκιό του ο όμιλος της Folli Follie. Στον διαγωνισμό για την απόκτηση αυτού του 35,67% του μετοχικού κεφαλαίου των πολυκαταστημάτων αναμένεται να συμμετάσχει το σχήμα Κ. Λαμπρόπουλου, Αλ. Σγουμπόπουλου και Κ. Τσουβελεκάκη, που ελέγχει και την πλειοψηφία τους. Πιθανολογείται πως στο σχήμα αυτό μπορεί να συμμετάσχει και έτερος επενδυτής ενώ στην αγορά ακούγεται πως εγγυητική έχει καταθέσει, έκτος από τους προαναφερθέντες, και άλλο ένα σχήμα, χωρίς όμως να επιβεβαιώνεται επισήμως.

Η υποβολή δεσμευτικών προσφορών ξεκινάει αύριο το πρωί στις 10 και ολοκληρώνεται στις 2 το μεσημέρι.

Πηγή:www.kathimerini.gr

Έντυπη

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text