Αρχική | Απόλυτο Σύστημα | Απόλυτο σύστημα συναλλαγών - Δελτίο της 12/12/2018

Απόλυτο σύστημα συναλλαγών - Δελτίο της 12/12/2018

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Απόλυτο σύστημα συναλλαγών -  Δελτίο της 12/12/2018

'Ανοδο κατά 1,62% σημείωσε σήμερα, 12/12/2018, ο Γενικός Δείκτης (ΓΔ) του Χρηματιστηρίου της Αθήνας, ο οποίος έκλεισε στις 646,16 μονάδες. Η συνολική αξία των συναλλαγών έφθασε στα 35,5 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό ήταν ίσως το μόνο αρνητικό της σημερινής συνεδρίασης. Από αυτά η καθαρή αξία (Κύριος Πίνακας) ήταν 32,7 εκατ. ευρώ και 2,7 εκατομμύρια ήταν οι συναλλαγές των “πακέτων”.Ο παραπάνω τζίρος θεωρείται ως χαμηλός. Είναι μικρότερος από τον Μέσο Ημερήσιο Όρο συναλλαγών για τις 20 τελευταίες συνεδριάσεις (υπολογίζεται σε 48 εκατομμύρια), αλλά και χαμηλότερος και από τον Μέσο Ημερήσιο Όρο Συναλλαγών για τις 200 τελευταίες συνεδριάσεις, που είναι 42 εκατ. ευρώ.

 

Με τη σημερινή άνοδο, ο Γενικός Δείκτης διέκοψε ένα σερί 6 πτωτικών συνεδριάσεων (από την 4/12/2018). Σ' αυτές τις 6 πτωτικές συνεδριάσεις, οι απώλειες του ΓΔ έφθασαν μόλις στο 3,2%, δηλαδή ήταν πολύ χαμηλές και ίσως από τις χαμηλότερες που έχουν υπάρξει σε ένα σερί 6 πτωτικών συνεδριάσεων στο Χρηματιστήριο της Αθήνας. Αναμφισβήτητα, αυτό σημαίνει ότι η διάθεση της αγοράς για περαιτέρω υποχώρηση ήταν χαμηλή, κάτι που αποδείχθηκε και από τον χαμηλό όγκο συναλλαγών αυτών των ημερών (δείτε τον πίνακα των στατιστικών στοιχείων). Τα στοιχεία αυτά είναι θετικά, για τη φάση που διανύει αυτό το καιρό η αγορά.
Πρέπει επίσης να επισημανθεί ότι, η σημερινή άνοδος της αγοράς υπήρξε ευρύτερη και δεν στηρίχθηκε στον τραπεζικό κλάδο. Η αυτοδύναμη αυτή ανοδική κίνηση είναι, κατά την άποψή μας, ιδιαίτερα σημαντική.


Ο Κινητός Μέσος Όρος (ΚΜΟ-200) του ΓΔ, βρίσκεται στις 733,12 μονάδες και υποχωρεί με ρυθμό 0,95 μονάδες την ημέρα. Η εξέλιξη αυτή συμβαδίζει με την εκτίμηση που έχουμε κάνει ότι, όταν υπάρξει "σήμα αγοράς" από το Απόλυτο Σύστημα, ο Γενικός Δείκτης θα βρίσκεται κάπου ανάμεσα στις 700 και τις 720 μονάδες. Εκτιμούμε ότι αυτό, αν συμβεί, θα συμβεί μετά από 10 συνεδριάσεις, τουλάχιστον.
Προς το παρόν, η καμπύλη του ΚΜΟ-200 βρίσκεται
πάνω από τον ΓΔ και η μεταξύ τους απόσταση είναι 13,46% (με βάση την τιμή του ΓΔ). Παραμένει το σήμα “Εκτός Αγοράς” σε όλες τις παραλλαγές του συστήματος.
Σημειώνουμε ότι τα σήματα "πώλησης", σε όλες τις παραλλαγές του "απόλυτου συστήματος", δόθηκαν στα μέσα Μαΐου 2018, όταν ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν μεταξύ των 780 και 800 μονάδων.

 

 

Άνοδο κατά 0,57% σημείωσε και ο Τραπεζικός Δείκτης (ΔΤΡ), ο οποίος έκλεισε στις 465,99 μονάδες. Ο Κινητός Μέσος Όρος (ΚΜΟ-200) του ΔΤΡ, βρίσκεται στις 735,38 μονάδες και υποχωρεί με ρυθμό 2,22 μονάδες την ημέρα. Βρίσκεται πάνω από τον ΓΔ και η μεταξύ τους απόσταση είναι 57,81% (με βάση την τιμή του ΔΤΡ).

(Δείτε το σχετικό αρχείο)


Τα σήματα του “Απόλυτου Συστήματος” για το ETF GREK εξακολουθούν να δείχνουν “
Εκτός Αγοράς” σε όλες τις παραλλαγές.

 

Τα θέματα που απασχόλησαν σήμερα, όπως παρουσιάζονται μέσα από την ειδησεογραφία, τις αγορές:

- Από τις διαθέσεις των επενδυτών εξαρτώνται οι προοπτικές της Ελλάδας το επόμενο έτος, όπως σημειώνει η Citigroup σε νέα έκθεσή της για την παγκόσμια οικονομία, τη στιγμή που -όπως επισημαίνει- οι πραγματικές επενδύσεις έχουν σημειώσει βουτιά, οι τραπεζικές πιστώσεις συνεχίζουν να συρρικνώνονται, η ιδιωτική κατανάλωση δεν αναμένεται να επιταχυνθεί και η αποταμίευση είναι αρνητική. Δείτε περισσότερα.

- Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την απασχόληση, η μεγαλύτερη μείωση διαπιστώθηκε στον κλάδο της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου, ατμού και κλιματισμού (-7,7%). Η μεγαλύτερη αύξηση του δείκτη καταγράφηκε στις επαγγελματικές, επιστημονικές και τεχνικές δραστηριότητες (23,9%). Δείτε περισσότερα.

-Την αισιοδοξία τους για το μέλλον αλλά και τις προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίζουν, κατέθεσαν οι τραπεζίτες που μετείχαν στα πάνελ του συνεδρίου της Capital Link στη Νέα Υόρκη. Δείτε περισσότερα.

- Μαύρα σύννεφα συγκεντρώνονται πάνω από την παγκόσμια οικονομιά προειδοποιεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και εκφράζει ανησυχία για το εάν κυβερνήσεις και κεντρικές τράπεζες έχουν επαρκή εργαλεία στη διάθεσή τους να αντιμετωπίσουν την καταιγίδα. Δείτε περισσότερα.

 

Δείτε το σημερινό Δελτίο για τις διεθνείς αγορές.

Τα σήματα του "απόλυτου συστήματος" σε διάφορους δείκτες, έχουν ως εξής:

Απόλυτο Σύστημα στο Γενικό Δείκτη (ΓΔ)

Απόλυτο Σύστημα στον Τραπεζικό Δείκτη (ΔΤΡ)

Απόλυτο Σύστημα στον αμερικανικό δείκτη S&P 500

Απόλυτο Σύστημα στον γερμανικό δείκτη DAX

Απόλυτο Σύστημα στο ETF GREK

Σήματα του Απόλυτου Συστήματος σε διάφορους δείκτες (συνοπτικά)

 

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text