Αρχική | Χ&Α | Χ&Α - Επικαιρότητα | Η αισιοδοξία επιστρέφει στις διεθνείς αγορές (12/12/2018)

Η αισιοδοξία επιστρέφει στις διεθνείς αγορές (12/12/2018)

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Η αισιοδοξία επιστρέφει στις διεθνείς αγορές (12/12/2018)

Αρκετά ανοδικά ξεκίνησαν οι χρηματιστηριακές αγορές των ΗΠΑ σήμερα 12/12/2018. Στις 5:30 μμ, ο δείκτης Dow Jones, βρισκόταν στις 24.677,39 μονάδες (1,26%). Η ψυχολογία των αγορών φαίνεται να ενισχύεται καθως προσπαθεί να ξεφύγει από τα χαμηλά επίπεδα που σημείωσε τις τελευταίες συνεδριάσεις. Βέβαια, καθώς στην περίοδο αυτή θα υπάρχουν αλληλοσυγκρουόμενες ειδήσεις σχετικά με την πορεία της οικονομίας, αλλά και διακυμάνσεις στις σχέσεις ΗΠΑ - Κίνας, θα πρέπει να αναμένουμε διατήρηση της αστάθειας στις αμερικανικές αγορές.

Οι άλλοι δείκτες: S&P 500: 2.671,70 (1,31%). Nasdaq-100: 7.150,55 (1,68%). Russell 2000: 1.465,28 (1,60%).

Ο S&P 500, διαγραμματικά,κινείται κάτω από τον ΚΜΟ200 και -με βάση το “απόλυτο σύστημα συναλλαγών” βρίσκεται εκτός αγοράς. Δείτε στο απόλυτο σύστημα.

Στην Ευρώπη, λίγο πριν από το κλείσιμό τους, οι περισσότερες αγορές κινούνται έντονα ανοδικά. Ακόμη και ο βρετανικός FTSE-100, λίγο πριν από την ψηφοφορία εμπιστοσύνης προς την κυρία Μέι, ανεβαίνει κατά 1,20% περίπου. Ο γερμανικός DAX, σημείωσε έντονα κέρδη κατά το άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης και λίγο πριν από το κλείσιμό του, αυξήθηκε κατά 1,65% και βρίσκεται στις 10.960,52 μονάδες.

Διαγραμματικά ο DAX κινείται κάτω από τον ΚΜΟ 200 ημερών. Δεν αναμένεται να δωθεί σήμα εισόδου σύντομα.

Στην Ασία, ο ιαπωνικός Nikkei 225, σημείωσε έντονη άνοδο κατά 2,15% κλείνοντας στις 21.602,75 μονάδες. Ο Nikkei 225 κινείται κάτω από τον ΚΜΟ200 και -με βάση το “απόλυτο σύστημα συναλλαγών” βρίσκεται εκτός αγοράς .Σήματα Απόλυτου Συστήματος στον Nikkei 225.

Τα θέματα που κυρίως απασχολούν σήμερα τις αγορές, όπως εμφανίζονται στην εγχώρια και τη διεθνή ειδησεογραφία, είναι:

- Is the US heading for a recession?

- Most economists don’t expect a recession - which might be why they’re wrong


- Ο Πρόεδρος του Ομίλου CME Terry Duffy δήλωσε στην FOX Business ότι οι επενδυτές πρέπει να υιοθετήσουν μια μετρήσιμη προσέγγιση και να έχουν ένα καλά διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο όταν επενδύουν σε μια αγορά.Δείτε περισσότερα.


- Ένα σκληρό Brexit θα έπληττε βαριά την εξωστρεφή γερμανική οικονομία, ανέφερε σήμερα το οικονομικό ινστιτούτο DIW, προσθέτοντας ότι είναι προς το συμφέρον τόσο της Βρετανίας όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αποφευχθεί ένα τέτοιο σενάριο. Δείτε περισσότερα.


- Μαύρα σύννεφα συγκεντρώνονται πάνω από την παγκόσμια οικονομία προειδοποιεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και εκφράζει ανησυχία για το εάν κυβερνήσεις και κεντρικές τράπεζες έχουν επαρκή εργαλεία στη διάθεσή τους να αντιμετωπίσουν την καταιγίδα. Δείτε περισσότερα.


- Σταθερά ανοδικές προθέσεις προσλήψεων για το επόμενο τρίμηνο προβλέπουν οι Έλληνες εργοδότες, σύμφωνα με την Έρευνα για τις Προθέσεις Προσλήψεων της ManpowerGroup, όπως ανακοινώθηκε από τη ManpowerGroup Ελλάδας. Δείτε περισσότερα.

 

Τα σήματα του "απόλυτου συστήματος" σε διάφορους δείκτες, έχουν ως εξής:

Απόλυτο Σύστημα στο Γενικό Δείκτη (ΓΔ)

Απόλυτο Σύστημα στον Τραπεζικό Δείκτη (ΔΤΡ)

Απόλυτο Σύστημα στον αμερικανικό δείκτη S&P 500

Απόλυτο Σύστημα στον γερμανικό δείκτη DAX

Απόλυτο Σύστημα στο ETF GREK

Σήματα του Απόλυτου Συστήματος σε διάφορους δείκτες (συνοπτικά)

 


 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text