Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ δεν μπορεί να συνεχίσει σήμερα (Παρ, 14/12/2018) την ανοδική πορεία προς το αγκίστρι των 660 μονάδων αλλά, αντίθετα, γυρίζει πτωτικός προς το stop του ΕΚΜΟ30 των 635 μονάδων

Ο ΓΔ δεν μπορεί να συνεχίσει σήμερα (Παρ, 14/12/2018) την ανοδική πορεία προς το αγκίστρι των 660 μονάδων αλλά, αντίθετα, γυρίζει πτωτικός προς το stop του ΕΚΜΟ30 των 635 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Δοκιμασία περνάνε σήμερα οι κατέχοντες μετοχές καθώς ο ΓΔ δεχόμενος τις δυσμενείς επιδράσεις από το εξωτερικό, όπου όλοι σχεδόν οι κύριοι μετοχικοί δείκτες βρίσκονται σε καθοδική μεσομακροπρόθεσμη τάση, αδυνατεί να συνεχίσει την από μηνός πορεία ανάκαμψης και σημειώνει αυτή τη στιγμή (4.20 μμ) πτώση -1,00%, στις 641 μονάδες με μικρό τζίρο 30 εκατ αναμενομένων στο κλείσιμο.

Σήμερα θα είναι δύσκολο για τον ΓΔ να κλείσει με τόσο μεγάλη πτώση -2% ώστε να διασπάσει καθοδικά τον ΕΚΜΟ30 που για εμάς παίζει ρόλο stop loss. Όμως, αυτό θα είναι εύκολο κατά την επόμενη εβδομάδα.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 77% με μετοχές και 23% με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Πτωτικό είναι σήμερα το πλάτος της αγοράς με τα ¾ των μετοχών να φέρουν αρνητικό πρόσημο ενώ 6 μετοχές, οι ΠΕΙΡ, ΙΝΛΟΤ, ΜΙΓ, ΙΚΤΙΝ, ΜΥΤΙΛ και ΕΛΧΑ, σημειώνουν μεγάλες πτώσεις από -3% έως -5%.

Μεγάλες πτώσεις, εκτός από τις τραπεζικές μετοχές, σημειώνουν αυτές που κατά την ανοδική αντίδραση του τέλους Νοεμβρίου είχαν πετύχει μεγάλα ράλι άνω του +15% όπως οι, ΜΥΤΙΛ σήμερα -3,50%, ΤΕΝΕΡΓ -2,50%, ΑΡΑΙΓ -2,44%, ΕΛΛΑΚΤ -2%, ΣΕΝΕΡ -1,70% κα.

Ειδικά πιέζονται οι ενεργειακές μετοχές όπως οι ΜΥΤΙΛ, ΤΕΝΕΡΓ, ΑΝΕΜΟΣ λόγω απότομης από διμήνου πτώσης της τιμής του αργού πετρελαίου κατά μέσον όρο κατά -25%.

Η ΤΕΝΕΡΓ σήμερα δεν μπορεί να στηριχθεί όπως τις προηγούμενες εβδομάδες και με σημερινή πτώση -2,50% και αρκετό όγκο 220 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής διασπά καθοδικά το στοπ των 6 ευρώ ενός εμφανούς σχηματισμού καθοδικού τριγώνου.

Βαστάνε τον ΓΔ να μην σημειώσει μεγάλη πτώση οι βαριές μετοχές, ΕΕΕ, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και ΕΛΠΕ. Τα ΕΛΠΕ σαν διυλιστήριο δεν επηρεάζεται από την πτώση της τιμής του πετρελαίου καθώς τα έσοδα από περιθώρια διύλισης  επηρεάζονται αρνητικά από την πτώση τιμής και θετικά από την αύξηση της κατανάλωσης.

Θα επανέλθουμε την Δευτέρα κατά τις 4.00 μμ.

Δείτε την καθημερινή αποτίμηση του Εκπαιδευτικού Τεχνικού Χαρτοφυλακίου του κου Δημήτρη Δημόπουλου.

Δείτε την αποτίμηση των Χαρτοφυλακίων του eurocapital.gr

Δείτε σημερινές ενδιαφέρουσες ειδήσεις και άρθρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text