Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Το σχέδιο για τη «μικρή και καλή» Folli Follie

Το σχέδιο για τη «μικρή και καλή» Folli Follie

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Το σχέδιο για τη «μικρή και καλή» Folli Follie

Xωρίς την οικογένεια Κουτσολιούτσου, η οποία βρίσκεται πια αντιμέτωπη με τη Δικαιοσύνη, η επόμενη ημέρα για την FF Group, την ώρα που επιταχύνονται οι εξελίξεις που θα μπορούσαν να επιτρέψουν σε μια μικρότερη αλλά πιο υγιή «μικρή Folli Follie» να επιβιώσει την επόμενη μέρα.

Σύμφωνα με το σχέδιο, το υγιές μέρος του ενεργητικού της εταιρείας μαζί με ένα μικρό μέρος των δανείων θα μπορούσε να μεταβιβαστεί σε μια νέα μη εισηγμένη «μικρή και καλή Folli Follie».

Παράλληλα η εισηγμένη «κακή Folli Follie» «διαχειριζόμενη τα προβλήματα που δημιούργησε» θα οδηγηθεί σταδιακά (εντός διετίας εκτιμάται) σε «κλείσιμο».

Οι βασικοί μέτοχοι στη νέα «μικρή και καλή Folli Follie» θα προέρχονται από τους ομολογιούχους με αντάλλαγμα το «κούρεμα» μεγάλου μέρους των ομολογιακών εκδόσεων – των 150 εκατ. ελβετικών φράγκων και των 249,5 εκατ. ευρώ που επένδυσαν στα δύο ομολογιακά δάνεια της FF Group.

Η νέα εταιρεία εκτιμάται πως θα χρειαστεί 40-50 εκατ. ευρώ για να λειτουργήσει σε υγιή βάση και το ποσό θα πρέπει να βρεθεί:

α) Από τους ομολογιούχους, ώστε αποκτώντας και τον πλήρη έλεγχο της εταιρείας στη συνέχεια να αναζητήσουν νέο αγοραστή.

β) Από την είσοδο κάποιου στρατηγικού επενδυτή που θα μπορούσε να βάλει τα λεφτά αποκτώντας συμμετοχή στην εταιρεία μετά και τη νέα της αποτίμηση.

Πηγή:www.tovima.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text