Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Συνεχίζεται και σήμερα (Δευτ, 17/12/2018) η διόρθωση της αγοράς με τον ΓΔ να πλησιάζει το στοπ του ΕΚΜΟ30 στις 633 μονάδες

Συνεχίζεται και σήμερα (Δευτ, 17/12/2018) η διόρθωση της αγοράς με τον ΓΔ να πλησιάζει το στοπ του ΕΚΜΟ30 στις 633 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Με ανησυχία παρακολουθούμε την σημερινή συμπεριφορά της αγοράς καθώς ο ΓΔ σημειώνει μεγάλη πτώση -1,60% (στις 635 μονάδες στις 3.50 μμ) με μικρό τζίρο (25 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) σαν απόρροια, κατά την γνώμη μας, της άσχημης πορείας των ξένων δεικτών που όλοι τους σχεδόν κινούνται κοντά στα χαμηλά έτους.

Όπως βλέπουμε στο γράφημα, ο ΓΔ με την σημερινή πτώση συμπληρώνει 33% καθοδικό retracement της μεγάλης ανοδικής αντίδρασης του τέλους Νοεμβρίου. Αν χάσει το 50%, τότε θα είναι ορατός ο κίνδυνος νέων χαμηλών κάτω των 590ν μονάδων.

Εμείς θα εφαρμόσουμε το σύστημα του στροφέα ως εξής :

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει κάτω των 633 μονάδων (-1,80% από το χθεσινό κλείσιμο), το ΤΧ θα μειώσει την μετοχική του έκθεση από 77% σε 50% πουλώντας τυχαίως από τις μετοχές του. Οι επόμενες πωλήσεις θα γίνουν αν ο ΓΔ διασπάσει καθοδικά τον μέσον άξονα 20ημέρου των 625 μονάδων.

Μετοχές

Καμία μετοχή μεσαίας ή μεγάλης εμπορευσιμότητας δεν κινείται αυτή τη στιγμή ανοδικά ενώ από τις πτωτικές, οι μεγάλης εμπορευσιμότητας ΓΕΚΤ, ΕΛΛΑΚΤ, ΦΡΛΚ, ΔΕΗ και ΓΡΙΒ, σημειώνουν μεγάλες πτώσεις από -3% έως -4%.

Ωστόσο, δεν παρατηρούμε κάποια μετοχή να πλησιάζει καθοδικά έγκυρη (πολλαπλών ισοϋψών τοπικών πυθμένων) στήριξη ενώ αντίθετα, αρκετές μετοχές βρίσκονται ακόμα σχετικά κοντά σε έγκυρες αντιστάσεις όπως οι, ΟΤΟΕΛΑΣ, ΠΛΑΙΣΙΟ, ΕΥΑΠΣ, ΟΠΑΠ, ΜΠΕΛΑ, ΕΛΛ, ΟΤΕ, ΣΕΝΕΡ και ΕΛΠΕ.

Τράπεζες. Δείχνουν την μεγαλύτερη αδυναμία με τον ΔΤΡ να συμπληρώνει 50% καθοδικό retracement της μεγάλης ανοδικής αντίδρασης τέλους Δεκεμβρίου. Ο ίδιος δείκτης βρίσκεται σταθερά κάτω των 500 μονάδων δείχνοντας το μεγάλο πρόβλημα των ελληνικών τραπεζών με την πληθώρα και μέγεθος των κόκκινων δανείων.

Δεν έχουμε να προσθέσουμε κάτι άλλο, περιμένουμε το κλείσιμο για να δούμε αν θα πουλήσουμε ή όχι.

Δείτε την καθημερινή αποτίμηση του Εκπαιδευτικού Τεχνικού Χαρτοφυλακίου του κου Δημήτρη Δημόπουλου.

Δείτε την αποτίμηση των Χαρτοφυλακίων του eurocapital.gr

Δείτε σημερινές ενδιαφέρουσες ειδήσεις και άρθρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text