Αρχική | Απόλυτο Σύστημα | Απόλυτο σύστημα συναλλαγών - Δελτίο της 17/12/2018

Απόλυτο σύστημα συναλλαγών - Δελτίο της 17/12/2018

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Απόλυτο σύστημα συναλλαγών -  Δελτίο της 17/12/2018

Η χρηματιστηριακή αγορά της Αθήνας διατηρεί την καχεξία της, σε ένα περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από πολιτική αστάθεια (καθώς έχουν πλέον εισέλθει σε μία μακρά προεκλογική περίοδο), από οικονομική ασάφεια και από τραπεζική ανεπάρκεια. Σ' αυτά, έρχεται να προστεθεί και ένα μάλλον προβληματικό διεθνές περιβάλλον, το οποίο κάνει την κατάσταση πιο δυσμενή.

Παρά το ότι δε μας ευχαριστεί το γεγονός ότι όλα γύρω μας είναι δυσχερή, εν τούτοις, είναι παρήγορο ότι το "απόλυτο σύστημα" λειτούργησε πολύ ικανοποιητικά κατά το 2018 και μας έθεσε "εκτός αγοράς" ήδη από τα μέσα Μαΐου, όταν ο Γενικός Δείκτης κινούνταν στα επίπεδα των 780 - 800 μονάδων. Προς το παρόν, δεν έχουμε παρά να περιμένουμε το επόμενο σήμα, το οποίο όπως έχουμε αναφέρει, αναμένουμε να δοθεί το νωρίτερο σε δέκα συνεδριάσεις και το αργότερο εντός του Φεβρουαρίου, σε επίπεδο Γενικού Δείκτη, γύρω στις 700 μονάδες.
Πρέπει να σημειώσουμε ότι, οι προβλέψεις για το επόμενο "σήμα εισόδου" που θα παράξει το σύστημα, μεταβάλλονται, καθώς μεταβάλλονται οι συνθήκες στην αγορά. Σε κάθε περίπτωση όμως, θα εντοπίσουμε το "σήμα" αρκετά έγκαιρα.


Και -φυσιολογικά- θα ρωτήσει κάποιος, αφού σήμερα η τιμή του Γενικού Δείκτη βρίσκεται στις 632 μονάδες, γιατί να μην τοποθετηθούμε τώρα, παρά να περιμένουμε για αργότερα, όταν ο ΓΔ θα έχει ανέβει στις 700 μονάδες; Η απάντηση είναι απλή. Η πρόβλεψη που κάνουμε, είναι απλά πρόβλεψη. Ουδείς αποκλείει ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί και ο ΓΔ θα υποχωρήσει ακόμη περισσότερο. Αυτό, θα είναι άσχημο, αλλά εμείς θα εξακολουθούμε να είμαστε εκτός αγοράς.
Αποφασίσαμε να ακολουθούμε ένα σύστημα, το οποίο γνωρίζουμε ότι είναι "σύστημα τάσης". Σε ένα τέτοιο σύστημα γνωρίζουμε ότι θα αγοράζουμε όταν η αγορά θα αρχίσει να ανεβαίνει σε μία αξιόλογη ανοδική φάση (ανάλογα με το σύστημα που χρησιμοποιούμε) και θα πουλήσουμε όταν αρχίσει να υποχωρεί. Η ουσία είναι ότι, μέσα στη διάρκεια του χρόνου, τα συστήματα αυτά είναι κερδοφόρα.

Πτώση κατά 2,05% σημείωσε σήμερα, 17/12/2018, ο Γενικός Δείκτης (ΓΔ) του Χρηματιστηρίου, ο οποίος έκλεισε στις 632,04 μονάδες. Η συνολική αξία των συναλλαγών έφθασε στα 31,15 εκατομμύρια ευρώ. Όμως, αυτή είναι η "μικτή" αξία. Η καθαρή αξία ήταν 24,25 εκατ. ευρώ και 6,9 εκατομμύρια ήταν οι συναλλαγές των “πακέτων”. Ο παραπάνω τζίρος θεωρείται ως χαμηλός. Είναι μικρότερος από τον Μέσο Ημερήσιο Όρο συναλλαγών για τις 20 τελευταίες συνεδριάσεις (υπολογίζεται σε 45,8 εκατομμύρια), αλλά και χαμηλότερος και από τον Μέσο Ημερήσιο Όρο Συναλλαγών για τις 200 τελευταίες συνεδριάσεις, που είναι 41,76 εκατ. ευρώ.

Ο Κινητός Μέσος Όρος (ΚΜΟ-200) του ΓΔ, βρίσκεται στις 730,22 μονάδες και υποχωρεί με ρυθμό μία (1,00) μονάδα την ημέρα.
Προς το παρόν, η καμπύλη του ΚΜΟ-200 βρίσκεται
πάνω από τον ΓΔ και η μεταξύ τους απόσταση είναι 15,53% (με βάση την τιμή του ΓΔ). Παραμένει το σήμα “Εκτός Αγοράς” σε όλες τις παραλλαγές του συστήματος.

Πτώση κατά 3,47% σημείωσε και ο Τραπεζικός Δείκτης (ΔΤΡ), ο οποίος έκλεισε στις 449,01 μονάδες. Ο Κινητός Μέσος Όρος (ΚΜΟ-200) του ΔΤΡ, βρίσκεται στις 728,70 μονάδες και υποχωρεί με ρυθμό 2,24 μονάδες την ημέρα. Βρίσκεται πάνω από τον ΔΤΡ και η μεταξύ τους απόσταση είναι 62,29% (με βάση την τιμή του ΔΤΡ). (Δείτε το σχετικό αρχείο)


Τα θέματα που απασχόλησαν σήμερα, όπως παρουσιάζονται μέσα από την ειδησεογραφία, την αγορά:

- Χωρίς τις εκθέσεις της ΤτΕ για την πορεία των επιχειρησιακών στόχων μείωσης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων, θα κινούνται εφεξής οι τράπεζες, οριοθετώντας μόνες τους τον πήχη για τη μείωση των "κόκκινων" δανείων. Δείτε περισσότερα.

-Ενδιαφέρον από μεγάλα διεθνή funds για την πρώτη τραπεζική "bad bank". Δελιτε περισσότερα.

-Οι 3 λόγοι που τα funds δεν αγγίζουν την Ελλάδα. Δείτε περισσότερα.


 

Πτωτικά ξεκίνησαν οι χρηματιστηριακές αγορές των ΗΠΑ σήμερα 17/12/2018. Στις 5:30 μμ, ο δείκτης Dow Jones, βρισκόταν στις 23,959.05 μονάδες (0,59%).Οι συνεδριάσεις διεξάγονται σε μια περίοδο ανησυχιών για την παγκόσμια ανάπτυξη, αλλά και για μια ενδεχόμενη επιθετική νομισματική πολιτική της Fed.

Οι άλλοι δείκτες: S&P 500: 2.585,61 (-0,54%). Nasdaq-100: 6.881,68 (-0,45%). Russell 2000: 1.402,66 (-0,30%).

Ο S&P 500, διαγραμματικά,κινείται κάτω από τον ΚΜΟ200 και -με βάση το “απόλυτο σύστημα συναλλαγών” βρίσκεται εκτός αγοράς. Δείτε στο απόλυτο σύστημα.

Πτωτικά κινήθηκαν οι ευρωπαϊκοί δείκτες, καθώς το αρνητικό κλίμα συνεχίζει να επικρατεί στις αγορές.Ο γερμανικός DAX, ξεκίνησε την εβδομάδα με απώλειες, λίγο πριν από το κλείσιμό του, σημείωσε πτώση κατά 1,33% και βρίσκεται στις 10.720,44 μονάδες.

Διαγραμματικά ο DAX κινείται κάτω από τον ΚΜΟ 200 ημερών. Δεν αναμένεται να δωθεί σήμα εισόδου σύντομα.

Στην Ασία, ο ιαπωνικός Nikkei 225, σημείωσε άνοδο κατά 0,62% κλείνοντας στις 21.506,88 μονάδες. Ο Nikkei 225 κινείται κάτω από τον ΚΜΟ200 και -με βάση το “απόλυτο σύστημα συναλλαγών” βρίσκεται εκτός αγοράς .Σήματα Απόλυτου Συστήματος στον Nikkei 225.


Τα σήματα του "απόλυτου συστήματος" σε διάφορους δείκτες, έχουν ως εξής:

Απόλυτο Σύστημα στο Γενικό Δείκτη (ΓΔ)

Απόλυτο Σύστημα στον Τραπεζικό Δείκτη (ΔΤΡ)

Απόλυτο Σύστημα στον αμερικανικό δείκτη S&P 500

Απόλυτο Σύστημα στον γερμανικό δείκτη DAX

Απόλυτο Σύστημα στο ETF GREK

Σήματα του Απόλυτου Συστήματος σε διάφορους δείκτες (συνοπτικά)Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text