Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Αδύναμος ο ΓΔ τείνει σήμερα, Τρίτη, 18/12/2018, να χάσει το μισό της μεγάλης ανοδικής αντίδρασης του τέλους Νοεμβρίου

Αδύναμος ο ΓΔ τείνει σήμερα, Τρίτη, 18/12/2018, να χάσει το μισό της μεγάλης ανοδικής αντίδρασης του τέλους Νοεμβρίου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Η υποσχόμενη ανοδική αντίδραση +11,20% που σημείωσε ο ΓΔ στα τέλη Νοεμβρίου απειλείται με κατάρρευση. Δύο είναι οι κύριες αιτίες, η χρόνια αδυναμία των ελληνικών τραπεζών και η ισχυρή καθοδική τάση που βιώνουν τους τελευταίους μήνες οι ξένοι δείκτες.

Με την τρέχουσα σημερινή πτώση -0,80% (στις 627 μονάδες, στις 4.10 μμ), ο ΓΔ πλησιάζει σε απόσταση αναπνοής τον μέσον άξονα των 626 μονάδων του μηνιαίου εύρους του ΡΝ (κοίτα γράφημα) το οποίο αν διασπάσει καθοδικά σε τιμές κλεισίματος, θα αυξηθούν οι πιθανότητες να δούμε χαμηλά κάτω των 600 μονάδων.

Το δυσμενές αυτό σενάριο θα ήταν δυνατόν να αποφευχθεί μόνον αν ο ΓΔ ξαναπερνούσε πάνω από τον ΕΚΜΟ30 των 635 μονάδων. Όσο ο ΓΔ θα κινείται κάτω των 635 μονάδων, εμείς θα είμαστε απαισιόδοξοι και θα ψάχνουμε για τεχνικά σήματα για σταδιακή μείωση των μετοχικών μας θέσεων.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει κάτω από τις 626 μονάδες, το ΤΧ θα μειώσει την μετοχική του έκθεση από 52% σε 40%.

Μετοχές

Πτωτικά κινούνται τα ¾ των εμπορεύσιμων μετοχών και ανοδικά το ¼ ενώ 5 μετοχές, οι ΙΚΤΙΝ, ΠΛΑΙΣ, ΑΛΦΑ, ΦΡΛΚ και ΚΟΥΕΣ, σημειώνουν μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να κερδίζει πάνω από +2%.

Δύο είναι οι μετοχές που ξεχωρίζουν σήμερα με την ανοδική τους δύναμη με άνοδο άνω του +1% και με όγκους μεγάλους γι αυτές και είναι οι ΕΛΠΕ και ΑΝΕΜΟΣ. Ειδικά τα ΕΛΠΕ αποτελούν αυτό το καιρό την πρώτη μας αγοραστική επιλογή που θα υλοποιηθεί αν δώσει σήμα αγορών ο ΓΔ.

Η τρέχουσα δεκεμβριάτικη διόρθωση της αγοράς έχει χτυπήσει τις περισσότερες εμπορεύσιμες μετοχές του ΧΑ αναγκάζοντάς τες να φύγουν από τα υψηλά διμήνου που βρισκόντουσαν στις αρχές του μηνός και να λυγίσουν προς τα χαμηλά ή στα μέσα του μηνιαίου εύρους. Οι εξαιρέσεις μετοχών που κινούνται κοντά στα ψηλά διμήνου ή και ακόμα καλύτερα, τετραμήνου είναι οι : ΕΛΠΕ, ΕΛΛ, ΙΑΣΩ, ΑΡΑΙΓ, ΣΕΝΕΡ, ΜΠΕΛΑ, ΜΛΣ, ΟΤΟΕΛΑΣ, ΟΤΕ, ΚΡΙ και ΟΛΘ. Είναι οι αγοραστικές επιλογές μας αν τυχόν ο ΓΔ γυρίσει ανοδικά προς το υψηλό μηνός των 660 μονάδες.

Όλες οι υπόλοιπες μετοχές δεν μας λένε πολλά πράγματα αυτό το καιρό και θα τις πουλήσουμε μερικώς αν ο ΓΔ δώσει σχετικό σήμα.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00-4.30 μμ.

Δεν έχουμε να προσθέσουμε κάτι άλλο, περιμένουμε το κλείσιμο για να δούμε αν θα πουλήσουμε ή όχι.

Δείτε την καθημερινή αποτίμηση του Εκπαιδευτικού Τεχνικού Χαρτοφυλακίου του κου Δημήτρη Δημόπουλου.

Δείτε την αποτίμηση των Χαρτοφυλακίων του eurocapital.gr

Δείτε σημερινές ενδιαφέρουσες ειδήσεις και άρθρα.

 

 

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text