Αρχική | Απόλυτο Σύστημα | Απόλυτο σύστημα συναλλαγών - Δελτίο της 18/12/2018

Απόλυτο σύστημα συναλλαγών - Δελτίο της 18/12/2018

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Απόλυτο σύστημα συναλλαγών -  Δελτίο της 18/12/2018

Στο ρυθμό των περισσότερων ευρωπαϊκών αγορών, με πτώση, κινήθηκε και σήμερα η χρηματιστηριακή αγορά της Αθήνας, με χαμηλούς όγκους συναλλαγών και με -κυρίως- θύματα τις μετοχές του τραπεζικού κλάδου. Υπάρχει μία επιδείνωση του κλίματος, κάτι που οφείλεται στην πολιτική ένταση, που έχει αυξηθεί σημαντικά κατά το τελευταίο διάστημα. Η κατάσταση αυτή είναι μεν προβληματική, πλην όμως είναι κάτι που αναγκαστικά πρέπει να περάσουμε, στην πορεία προς την εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος, της οικονομίας και της χώρας.
Το "απόλυτο σύστημα" διατηρεί όσους το ακολουθούν εκτός αγοράς, εδώ και περισσότερο από 7 μήνες. Στο χθεσινό άρθρο, εξηγούσαμε πότε περιμένουμε να εμφανιστούν σήματα επανεισόδου στην αγορά. Βεβαίως, αυτό δε θα γίνει κατά την περίοδο των εορτών, συνεπώς ας μην ...ανησυχούμε!Αναφορικά με τις εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο, βρήκαμε ενδιαφέρον και αντιγράφουμε τμήμα άρθρου από το bankingnews.gr, το οποίο συνήθως είναι καλά ενημερωμένο γύρω απ' αυτά τα θέματα:

"Με βάση τραπεζικές πηγές η ΕΚΤ και ο SSM ως εποπτικοί μηχανισμοί δεν θα ανακοινώσουν ότι απορρίπτουν την πρόταση της ΤτΕ με την οποία προφανώς συνεργάζονται αλλά θα ανακοινώσουν ότι προκρίνεται η λύση της ελληνικής κυβέρνησης η οποία ως γνωστό προωθεί το ιταλικό μοντέλο ενώ προβλέπεται να  ενεργοποιηθεί προς τα τέλη Μαρτίου 2019.
Το ιταλικό μοντέλο περιλαμβάνει τιτλοποίηση έως 20 δισεκ. προβληματικών δανείων και έκδοση τραπεζικών ομολόγων έως 6-7 δισεκ. ευρώ ενώ το ελληνικό δημόσιο θα εγγυηθεί τα τραπεζικά ομόλογα με τέτοιο τρόπο ώστε να μην θεωρηθεί state aid δηλαδή κρατική βοήθεια σε αντίθεση με την πρόταση της ΤτΕ η οποόια προκαλεί συνολική κεφαλαιακή επιβάρυνση έως 12 δισεκ. ευρώ σε ένα τραπεζικό σύστημα που η κεφαλαιακή επάρκεια είναι ζητούμενο.
Για τις ελληνικές τράπεζες στόχος είναι το 2020 όχι το 2019 θα είναι μια ενδιάμεση χρονιά όπου η εξυγίανση θα απαιτήσει κεφάλαια…αυτό το μεγάλο εμπόδιο υποχρεωτικά θα κληθούν να ξεπεράσουν οι τράπεζες.
Επίσης, σύμφωνα με τη νέα ανάλυση της Deutsche Bank, οι ελληνικές τράπεζες εμφανίζουν τον υψηλότερο Texas Ratio, ο οποίος προσμετρά στις τράπεζες τον λόγο του αθροίσματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων προς το άθροισμα των ενσωμάτων ιδίων κεφαλαίων και των προβλέψεων πιστωτικού κινδύνου ενώ  Alpha Bank και Εθνική βρίσκονται σε καλύτερη θέση, από ότι είναι η Πειραιώς.
Από την άλλη, σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης Fitch, η χρηματοδότηση και ρευστότητα είναι οι μεγάλοι κίνδυνοι για τις ελληνικές τράπεζες και ενώ το μεγάλο πρόβλημα των ελληνικών τραπεζών είναι ότι τα υψηλά μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα (NPEs) που συνεχίσουν να επηρεάζουν την κερδοφορία και την ποιότητα των κεφαλαίων των ελληνικών τραπεζών, εντούτοις οι προοπτικές βελτιώνονται."

 

Πτώση κατά 1,06% σημείωσε σήμερα, 18/12/2018, ο Γενικός Δείκτης (ΓΔ) του Χρηματιστηρίου, ο οποίος έκλεισε στις 625,31 μονάδες. Η συνολική αξία των συναλλαγών έφθασε στα 39,41 εκατομμύρια ευρώ. Η καθαρή αξία ήταν 31,21εκατ. ευρώ και 8,20 εκατομμύρια ήταν οι συναλλαγές των “πακέτων”. Ο παραπάνω τζίρος θεωρείται ως χαμηλός. Είναι μικρότερος από τον Μέσο Ημερήσιο Όρο συναλλαγών για τις 20 τελευταίες συνεδριάσεις (υπολογίζεται σε 45,3 εκατομμύρια), αλλά και χαμηλότερος και από τον Μέσο Ημερήσιο Όρο Συναλλαγών για τις 200 τελευταίες συνεδριάσεις, που είναι 41,7 εκατ. ευρώ.

Ο Κινητός Μέσος Όρος (ΚΜΟ-200) του ΓΔ, βρίσκεται στις 729,29 μονάδες και υποχωρεί με ρυθμό 0,93 μονάδες την ημέρα.
Προς το παρόν, η καμπύλη του ΚΜΟ-200 βρίσκεται
πάνω από τον ΓΔ και η μεταξύ τους απόσταση είναι 16,63% (με βάση την τιμή του ΓΔ). Παραμένει το σήμα “Εκτός Αγοράς” σε όλες τις παραλλαγές του συστήματος. Επίσης, όπως φαίνεται και στο παραπάνω διάγραμμα, ο ΓΔ έσπασε πτωτικά και τον (βραχυχρόνιο) ΚΜΟ-30 ημερών, κάτι που ήταν αρνητικό για όσους παρακολουθούν την αγορά βραχυχρόνια.

Πτώση κατά 3,45% σημείωσε και ο Τραπεζικός Δείκτης (ΔΤΡ), ο οποίος έκλεισε στις 433,51 μονάδες. Ο Κινητός Μέσος Όρος (ΚΜΟ-200) του ΔΤΡ, βρίσκεται στις 726,49 μονάδες και υποχωρεί με ρυθμό 2,21 μονάδες την ημέρα. Βρίσκεται πάνω από τον ΔΤΡ και η μεταξύ τους απόσταση είναι 67,58% (με βάση την τιμή του ΔΤΡ). (Δείτε το σχετικό αρχείο)

 

 

Ανοδικά ξεκίνησαν οι χρηματιστηριακές αγορές των ΗΠΑ σήμερα 18/12/2018. Στις 6:00 μμ, ο δείκτης Dow Jones, βρισκόταν στις 23.859,29 μονάδες (0,59%).Οι συνεδριάσεις διεξάγονται σε μια περίοδο ανησυχιών για την παγκόσμια ανάπτυξη, αλλά και για μια ενδεχόμενη επιθετική νομισματική πολιτική της Fed.

Οι άλλοι δείκτες: S&P 500: 2.563,49 (-0,54%). Nasdaq-100: 6.814,08 (-0,45%). Russell 2000: 1.391,75 (-0,30%).

Ο S&P 500, διαγραμματικά,κινείται κάτω από τον ΚΜΟ200 και -με βάση το “απόλυτο σύστημα συναλλαγών” βρίσκεται εκτός αγοράς. Δείτε στο απόλυτο σύστημα.

Πτωτικά κινήθηκαν οι ευρωπαϊκοί δείκτες, καθώς το αρνητικό κλίμα συνεχίζει να επικρατεί στις αγορές.Ο γερμανικός DAX, ξεκίνησε την εβδομάδα με απώλειες, λίγο πριν από το κλείσιμό του, σημείωσε πτώση κατά 1,33% και βρίσκεται στις 10.720,44 μονάδες.

Διαγραμματικά ο DAX κινείται κάτω από τον ΚΜΟ 200 ημερών. Δεν αναμένεται να δωθεί σήμα εισόδου σύντομα.

Στην Ασία, ο ιαπωνικός Nikkei 225, σημείωσε πτώση κατά 1,82% κλείνοντας στις 21.115,45 μονάδες. Ο Nikkei 225 κινείται κάτω από τον ΚΜΟ200 και -με βάση το “απόλυτο σύστημα συναλλαγών” βρίσκεται εκτός αγοράς .Σήματα Απόλυτου Συστήματος στον Nikkei 225.


Τα σήματα του "απόλυτου συστήματος" σε διάφορους δείκτες, έχουν ως εξής:

Απόλυτο Σύστημα στο Γενικό Δείκτη (ΓΔ)

Απόλυτο Σύστημα στον Τραπεζικό Δείκτη (ΔΤΡ)

Απόλυτο Σύστημα στον αμερικανικό δείκτη S&P 500

Απόλυτο Σύστημα στον γερμανικό δείκτη DAX

Απόλυτο Σύστημα στο ETF GREK

Σήματα του Απόλυτου Συστήματος σε διάφορους δείκτες (συνοπτικά)Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text