Αρχική | Πολιτική | Κοινωνία | Προκήρυξη για τη θέση ιμάμη στο τέμενος Αθηνών

Προκήρυξη για τη θέση ιμάμη στο τέμενος Αθηνών

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Προκήρυξη για τη θέση ιμάμη στο τέμενος Αθηνών

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΛΑΚΑΣΑΣ

Tον προσεχή Μάρτιο αναμένεται να παραδοθεί το ισλαμικό τέμενος της Αθήνας στον Βοτανικό. Αυτό προδικάζει η έως τώρα πορεία των κατασκευαστικών εργασιών. Στο πλαίσιο αυτό, χθες, το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων απηύθυνε πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για τη θέση του ιμάμη. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να υπάρξει δικαστική εμπλοκή η οποία θα έχει ως συνέπεια την καθυστέρηση λειτουργίας του τεμένους. Μέχρι τώρα έχει κατασκευαστεί το κεντρικό κτίριο και, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», συνεχίζονται οι εργασίες για τον περιβάλλοντα χώρο και για τον εξοπλισμό του τεμένους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, το διοικητικό συμβούλιο του ΝΠΙΔ «Διοικούσα Επιτροπή Ισλαμικού Τεμένους Αθηνών», με την αριθμό 14/18 απόφασή του, καλεί τους μουσουλμάνους που διαβιούν νόμιμα στην Αττική, και οι οποίοι επιθυμούν να υπηρετήσουν στη θέση του μουσουλμάνου θρησκευτικού λειτουργού (ιμάμη) στο ισλαμικό τέμενος Αθηνών, να υποβάλουν σχετική αίτηση.

Η αίτηση και τα δικαιολογητικά συμμετοχής υποβάλλονται από τους ενδιαφερομένους στο κτίριο του υπουργείου από την προσεχή Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου έως και την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου από τις 12 το μεσημέρι έως και τις 2 μ.μ. Στην πρόσκληση αναφέρονται τα τυπικά και επιθυμητά προσόντα, η προθεσμία, ο τόπος υποβολής της αίτησης, τα αναγκαία δικαιολογητικά και η διαδικασία επιλογής. Το διοικητικό συμβούλιο, αφού μελετήσει τους φακέλους των υποψηφίων και ύστερα από συνέντευξη μαζί τους, θα καταλήξει σε έναν κατάλογο υποψηφίων, τον οποίο θα υποβάλει στον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων. Εκείνος θα έχει τον τελικό λόγο για το πρόσωπο του πρώτου ιμάμη του ισλαμικού τεμένους Αθηνών.

Οπως ορίζει η απόφαση του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, το ωράριο λειτουργίας του τεμένους είναι «όλες τις ώρες και τις ημέρες, μισή ώρα πριν από την ώρα τέλεσης από τον ιμάμη της πρώτης προσευχής έως και μισή ώρα μετά την ώρα τέλεσης από τον ιμάμη της τελευταίας προσευχής. Κατά τη διάρκεια δε του ιερού μουσουλμανικού μήνα (Ραμαζάνι) και της εορτής της θυσίας του Αβραάμ, θα λειτουργεί επί εικοσιτετραώρου βάσεως». Επίσης, σύμφωνα με την ίδια απόφαση:

• Ολοι οι πιστοί μπορούν να προσέρχονται ελεύθερα στο τέμενος, κατά τις ώρες λειτουργίας του και το πρόγραμμα των προσευχών του έτους, προκειμένου να ασκήσουν τα λατρευτικά καθήκοντά τους.

• Oφείλουν να σέβονται τους θρησκευτικούς λειτουργούς και τους άλλους πιστούς, ανεξαρτήτως κλάδου του Ισλάμ, ιδίως δε εάν την ημέρα εκείνη το ισλαμικό τέμενος Αθηνών έχει παραχωρηθεί σε κατ’ ιδίαν χρήση συγκεκριμένης θρησκευτικής κοινότητας που ζει στην Αττική.

• Oι οργανωμένες θρησκευτικές κοινότητες που διαβιούν στην Αττική οφείλουν να απέχουν από οργανωμένες προσευχές τους τις ημέρες που το ισλαμικό τέμενος Αθηνών έχει παραχωρηθεί σε συγκεκριμένη θρησκευτική κοινότητα που ζει στην Αττική, εκτός και εάν η τελευταία τους έχει προσκαλέσει. Το Δ.Σ. και ο ιμάμης επιμελούνται για την αυστηρή τήρηση των ρυθμίσεων.

Πηγή:www.kathimerini.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text