Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Συνεχίζεται και σήμερα (Τετ, 19/12/2018) η υποχώρηση του ΓΔ προς τα χαμηλά των 600 μονάδων

Συνεχίζεται και σήμερα (Τετ, 19/12/2018) η υποχώρηση του ΓΔ προς τα χαμηλά των 600 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Αρνητικά αισθήματα μας δημιουργεί η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ (-1,10%, στις 618 μονάδες, στις 4.20 μμ) συνεχίζει την 15νθήμερη μέχρις στιγμής διόρθωσή του από τα από τα ψηλά των 660 μονάδων προς το ψυχολογικό επίπεδο των 600 μονάδων, τείνοντας περισσότερο προς το δεύτερο.

Ήδη, από χθες έχει ξεκινήσει βραχυχρόνια καθοδική τάση, όπως δείχνουν οι σχετικοί δείκτες Macd & 4 days range. Ο μήνας Δεκέμβριος καταγράφει απώλειες 12 μονάδων (από τις 660 μονάδες της 30ης Νοεμβρίου μέχρι τις σημερινές 600) και σύμφωνα με στατιστική μας μελέτη που θα σας παρουσιάσουμε την επόμενη εβδομάδα, όποτε ο Δεκέμβριος κλείνει αρνητικός, με μεγάλες πιθανότητες ακολουθεί περαιτέρω πτώση κατά το πρώτο δίμηνο του επόμενου έτους.

Τα πράγματα δυσκολεύουν και μόνον η επαναφορά του ΓΔ πάνω από την γραμμή του ΕΚΜΟ30 που τώρα βρίσκεται στις 635 μονάδες, θα μπορούσε να αναστρέψει την απαισιοδοξία ή επιφυλακτικότητά μας.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά περίπου 40% με μετοχές και 60% με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Καθοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 5/6 των εμπορεύσιμων μετοχών και ανοδικά το 1/6 αλλά καμία μετοχή δεν καταγράφει μεγάλη μεταβολή πέραν του ±3%.

Μετοχές που αρνούνται να απομακρυνθούν από τον αγοραστικό τους στροφέα ή τα υψηλά τριμήνου δείχνοντας με αυτό το τρόπο δύναμη : είναι οι ικανοποιητικής εμπορευσιμότητας ΣΕΝΕΡ, ΜΠΕΛΑ και ΕΛΠΕ και οι μικρής εμπορευσιμότητας ΟΤΟΕΛΑΣ, ΜΛΣ και ΟΛΘ.

Μετοχές που πλησιάζουν τα χαμηλά έτους δείχνοντας αδυναμία : είναι οι ΓΕΚΤ, ΒΙΟ, ΤΕΝΕΡΓ, ΕΧΑΕ, ΑΝΕΜΟΣ,  ΑΛΦΑ και ΠΕΙΡ.

Οι υπόλοιπες κινούνται προς το μέσον της δίμηνης διακύμανσής τους παρουσιάζοντας ουδέτερη εικόνα.

Δείτε την καθημερινή αποτίμηση του Εκπαιδευτικού Τεχνικού Χαρτοφυλακίου του κου Δημήτρη Δημόπουλου.

Δείτε την αποτίμηση των Χαρτοφυλακίων του eurocapital.gr

Δείτε σημερινές ενδιαφέρουσες ειδήσεις και άρθρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text