Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ αρχίζει σήμερα (Πέμπτη, 20/12/2018) να προσεγγίζει το ψυχολογικό επίπεδο των 600 μονάδων

Ο ΓΔ αρχίζει σήμερα (Πέμπτη, 20/12/2018) να προσεγγίζει το ψυχολογικό επίπεδο των 600 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Συνεχίζεται και σήμερα η πτωτική πορεία των διεθνών χρηματιστηρίων σε χαμηλά έτους (DAX -1%, EEΜ -1,65% κλπ) παρασύροντας και τον ΓΔ του ΧΑ (-1,20%, στις 611 μονάδες, στις 3.20 μμ, με αυξημένο τζίρο κοντά στα 45 εκατ στο κλείσιμο).

Παρατηρούμε στο γράφημα ότι ο ΓΔ έχει χάσει σχεδόν τα ¾ της ισχυρής ανοδικής αντίδρασης τέλους Νοεμβρίου που  τείνει να καταλήξει σε παγίδα – bulltrap η οποία μέχρις στιγμής έχει στοιχίσει στο πρότυπο Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο περίπου 8000 ευρώ ζημιά ή 2% επί του κεφαλαίου του.

Η τάση της αγοράς είναι καθαρά καθοδική με μεγάλες πιθανότητες να δούμε νέα χαμηλά έτους μέσα στο πρώτο δίμηνο 2019. Το απαισιόδοξο αυτό σενάριο θα αμφισβητηθεί μόνον αν ο ΓΔ δεήσει και σημειώσει ισχυρή αναπήδηση υπερβαίνοντας τον ΕΚΜΟ30 που τώρα βρίσκεται στις 630 μονάδες. Όσο ο ΓΔ θα κινείται κάτω των 630 μονάδων, η καθοδική διάσπαση των 600 μονάδων θα είναι αναπόφευκτη.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ σήμερα δεν θα κάνει πράξεις. Οι επόμενες μικρές σχετικά πωλήσεις θα γίνουν στην καθοδική διάσπαση των 600 μονάδων.

Μετοχές

Μόνον 8 μετοχές από τις 48 που παρακολουθούμε κινούνται αυτή τη στιγμή ανοδικά και εξ αυτών, ο ΣΑΡ σημειώνει μεγάλη άνοδο +3,20% με μέτριο όγκο, 20 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής. Αντίθετα, από τις πτωτικές, 8 μετοχές, οι ΙΝΛΟΤ, ΑΒΑΞ, ΟΛΘ, ΜΟΗ, ΚΟΥΕΣ, ΙΝΤΚΑ, ΑΛΦΑ και ΕΛΧΑ, σημειώνουν μεγάλες πτώσεις από -3% έως -13% (η ΙΝΛΟΤ).

Σήμερα μπορούμε να διακρίνουμε τις ανθεκτικές και τις ευάλωτες μετοχές.

Ανθεκτικές κινούμενες ανοδικά ή με μικρή πτώση μικρότερη του -0,50%, και σε περιοχές κοντά στο υψηλό διμήνου είναι οι, ΣΑΡ, ΕΕΕ, ΜΠΕΛΑ, ΑΔΜΗΕ, ΔΕΗ, ΟΤΟΕΛΑΣ και ΕΛΠΕ. Είναι οι μετοχές μεταξύ των οποίων θα αγοράσουμε αν ο ΓΔ κάνει άμεσα την έκπληξη και ξεπεράσει τον ΕΚΜΟ30.

Ευάλωτες κινούμενες καθοδικά σε νέα χαμηλά εποχής ή κοντά στα χαμηλά εποχής είναι οι, ΙΝΛΟΤ, ΤΕΝΕΡΓ, ΦΡΛΚ, ΑΝΕΜΟΣ, ΓΕΚΤ, ΟΛΠ, ΒΙΟ, ΠΛΑΘ, ΙΚΤΙΝ και όλες οι τραπεζικές.

ΤΕΝΕΡΓ και ΑΝΕΜΟΣ. Τις τελευταίες εβδομάδες σημειώνουν μεγάλες πτώσεις κινδυνεύοντας να χάσουν τις θέσεις τους σαν νικήτριες του 2018. Φημολογείται ότι συζητείται το ενδεχόμενο να συγχωνευθούν με τις μητρικές τους ΓΕΚΤ και ΕΛΛΑΚΤΩΡ αντίστοιχα για να βελτιώσουν τους δοκιμαζόμενους ισολογισμούς των τελευταίων.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00 – 4.30 μμ.

Δείτε την καθημερινή αποτίμηση του Εκπαιδευτικού Τεχνικού Χαρτοφυλακίου του κου Δημήτρη Δημόπουλου.

Δείτε την αποτίμηση των Χαρτοφυλακίων του eurocapital.gr

Δείτε σημερινές ενδιαφέρουσες ειδήσεις και άρθρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text