Αρχική | Εταιρίες | Ελληνικές Εταιρίες | Λάμψα: αύξηση εσόδων από «Μεγάλη Βρεταννία», King George

Λάμψα: αύξηση εσόδων από «Μεγάλη Βρεταννία», King George

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Λάμψα: αύξηση εσόδων από «Μεγάλη Βρεταννία», King George

Με ρυθμό ανάπτυξης του κύκλου εργασιών τους της τάξης του 10% και άνοδο της μέσης πληρότητας σε επίπεδα που ξεπερνούν το περυσινό 75% και προσεγγίζουν το 80% ολοκληρώνουν το 2018 τα δύο ξενοδοχεία της Λάμψα Α.Ε. «Μεγάλη Βρεταννία» και King George στο κέντρο της Αθήνας. Σε ένα χρόνο από σήμερα αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του πιλοτικά και το τρίτο ξενοδοχείο στο Σύνταγμα, το King’s Palace (Πανεπιστημίου και Κριεζώτου), οι εργασίες επί του οποίου βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Τα επίσημα εγκαίνια έχουν προγραμματιστεί να γίνουν τον Μάιο του 2020.

Η ανάδειξη της Αθήνας σε έναν από τους κορυφαίους νοτιοευρωπαϊκούς προορισμούς για city break και η ανάπτυξη αυτού του τύπου του τουρισμού διεθνώς συνέβαλαν στην αύξηση και της μέσης τιμής ανά δωμάτιο. Υπολογίζεται πως η πληρότητα δωματίων στην ευρύτερη αγορά ξενοδοχείων πολυτελείας της Αθήνας αυξήθηκε κατά 3%-4% έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2017 μετά και το +8% σε σχέση με το 2016. Ετσι, το King’s Palace, που θα λειτουργήσει με αυτό το όνομα αλλά ως πεντάστερο υπό τη διαχείριση του brand ΜGallery της Sofitel, η οποία με τη σειρά της ανήκει στον όμιλο Accor, αναμένεται να προικίσει τον όμιλο της Εταιρείας Ελληνικών Ξενοδοχείων Λάμψα Α.Ε. με σημαντικά επιπλέον έσοδα. Εκτιμάται πάντως πως το κόστος της επένδυσης θα ξεπεράσει τα 20 εκατ. ευρώ, από τα 17 εκατ. που υπολογίζονταν αρχικά.

Υπενθυμίζεται πως ο όμιλος Λάμψα υπέγραψε πέρυσι τον Δεκέμβριο σύμβαση 30ετούς μίσθωσης του King’s Palace, ιδιοκτησίας του Αλληλοβοηθητικού Ταμείου Πρόνοιας Πρώην Εργαζομένων ΑΤΕ με ετήσιο μίσθωμα 1,2 εκατ. ευρώ. Η επέκταση της Λάμψα στην αγορά ξενοδοχείων πολυτελείας στην Αθήνα πάντως είναι ευρύτερη και περιλαμβάνει πέραν του King’s Palace, την αγορά του King George από την Eurobank πέρυσι έναντι 43 εκατ. και την απόκτηση όλου του ακινήτου επί της οδού Βουκουρεστίου 4. Ειδικότερα, η Λάμψα προχώρησε στις εξαγορές γραφείων πρώτου, δευτέρου και τρίτου ορόφου επί της οδού Βουκουρεστίου 4, συνολικού ύψους 682.000, προκειμένου να εντάξει το σύνολο του κτιρίου «Αθηνογένης» στο συγκρότημα της «Μεγάλης Βρεταννίας». Υπενθυμίζεται ότι οι υπόλοιποι τέσσερις όροφοι ανήκαν ήδη στη «Μεγάλη Βρεταννία».

Ο όμιλος δεν αποκλείει περαιτέρω επενδύσεις, αλλά μόνον εάν εμφανιστεί ευκαιρία καθώς εκτιμάται πως ήδη οι αποτιμήσεις έχουν αναρριχηθεί σε επίπεδα αυξημένου ρίσκου.

Την ίδια ώρα πάντως που στο κέντρο της Αθήνας η εικόνα παραμένει σαφέστατα θετική, στα άλλα ελληνικά ξενοδοχεία του ομίλου και συγκεκριμένα στη Ρόδο (Sheraton Rhodes) τα πρώτα σημάδια κόπωσης της ταξιδιωτικής κίνησης έγιναν ορατά ειδικά από τον Αύγουστο και μετά. Η εικόνα αυτή που καταγράφηκε στην πλειονότητα των ελληνικών θερινών ξενοδοχείων, αποδίδεται κυρίως στην ιδιαίτερα ανταγωνιστικά τιμολογημένη επιστροφή της Τουρκίας στη μεσογειακή αγορά του τουρισμού Ηλιος & Θάλασσα. Αντίστοιχες προκλήσεις αναμένεται να αντιμετωπίσει η Ρόδος και την επόμενη σεζόν. Υπενθυμίζεται πως η Λάμψα ελέγχει δύο ακόμα ξενοδοχεία, το Hyatt Regency Belgrade και το Excelsior στη Σερβία.

Πηγή:www.kathimerini.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text