Αρχική | ΧΡΗΜΑ & ΑΓΟΡΑ | Επενδυτές Χωρίς Σύνορα | Επενδυτές Χωρίς Σύνορα: Πράξεις (αγορές) στο εκπαιδευτικό χαρτοφυλάκιο (24/12/2018)

Επενδυτές Χωρίς Σύνορα: Πράξεις (αγορές) στο εκπαιδευτικό χαρτοφυλάκιο (24/12/2018)

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Επενδυτές Χωρίς Σύνορα: Πράξεις (αγορές) στο εκπαιδευτικό χαρτοφυλάκιο (24/12/2018)

Η υποχώρηση των αμερικάνικων μετοχών έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις πλέον. Ο S&P είναι σχεδόν 20% κάτω από τα υψηλά του και ο Nasdaq έχει υποχωρήσει ακόμα περισσότερο.

Πρόκειται για τον χειρότερο Δεκέμβρη από την κρίση του 1929. Ο δε Οκτώβρης, ήταν ο χειρότερος μήνας από την πτώχευση της Lehman Brothers.

Ακριβώς για αυτό το ενδεχόμενο είχαμε κρατήσει κάποια ρευστότητα. Ήρθε η ώρα λοιπόν να ενισχύσουμε τις θέσεις μας, προκειμένου να ωφεληθούμε από την ανάκαμψη.

Μα τόσο σίγουροι είστε πως θα ανακάμψουν; Όχι βέβαια. Σιγουριά στο χρηματιστήριο δεν υπάρχει και όποιος σας διαβεβαιώνει για αυτό είναι είτε άσχετος, είτε απατεώνας. Μπορεί να μην υπάρχει βεβαιότητα, όμως δεν παύει να πρόκειται για ένα παιχνίδι πιθανοτήτων. Οι πιθανότητες λοιπόν να βιώσουμε μια νέα κρίση του μεγέθους του 2008 είναι ελάχιστη.

Αν τοποθετηθούμε σε επιλεγμένες εταιρίες με στέρεα οικονομικά δεδομένα και ευοίωνες προοπτικές, η μόνη περίπτωση να χάσουμε σε αυτό το επίπεδο τιμών, είναι μόνο να πέσουμε σε μια τέτοια απίθανη περίπτωση. Ένα ενδεικτικό παράδειγμα στο που βρισκόμαστε είναι η περίπτωση της AT&T, η οποία είναι ο αντίστοιχος ΟΤΕ των ΗΠΑ. Ενώ έχουν αυξημένα κέρδη και επαρκή ρευστότητα (άρα δεν θα δυσκολευτεί να δώσει μέρισμα, πόσο μάλλον να χρεοκοπήσει), η μερισματική του απόδοση πλέον υπερβαίνει το 7%! Ασφαλώς πρόκειται για υπερβολή.

 

Οι αγορές μας θα είναι σε μετοχές που έχουμε ήδη: 1 μετοχή της Google, 5 της Colgate-Palmolive, 15 της AT&T, 6 της Microsoft και 2 της 3Μ.

 

Δείτε τη σελίδα με τις πράξεις του Εκπαιδευτικού Χαρτοφυλακίου με την ονομασία "Επενδυτές Χωρίς Σύνορα". Δείτε την αποτίμηση του Χαρτοφυλακίου.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text