Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ προσπαθεί σήμερα (Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2018) ανεπιτυχώς μέχρις στιγμής, να ανακτήσει τις 600 μονάδες που έχασε χθες

Ο ΓΔ προσπαθεί σήμερα (Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2018) ανεπιτυχώς μέχρις στιγμής, να ανακτήσει τις 600 μονάδες που έχασε χθες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Δεν μας ικανοποιεί η σημερινή συνεδρίαση καθόσον ο ΓΔ παρά την ισχυρή ανοδική αντίδραση των ευρωπαϊκών δεικτών (DAX +1,70% από τα χθεσινά χαμηλά έτους), υποκύπτει αυτή τη στιγμή σε νέα μικρή πτώση (-0,15%, στις 597 μονάδες στις 3.50  μμ) μη μπορώντας να ανακτήσει το ψυχολογικό  επίπεδο των 600 μονάδων που είχε καταφέρει προς στιγμήν λίγο μετά το σημερινό άνοιγμα φτάνοντας τότε στις 602 μονάδες (+0,80%).

Όπως βλέπουμε στο γράφημα, ο ΓΔ με την σημερινή οριακή πτώση τείνει να επανέλθει στα χαμηλά έτους των 593 μονάδων των μέσων Νοεμβρίου, ή και χαμηλότερα. Η διαγραμματική εικόνα του ΓΔ είναι ιδιαίτερα bearish και δεν αποκλείεται να δούμε σύντομα νέα χαμηλά έτους προς τις 550 μονάδες.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά τα περίπου 2/3 με μετρητά και 1/3 με μετοχές Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο δεν θα κάνει σήμερα πράξεις. Ήδη, η μετοχική του έκθεση έχει πέσει πολύ χαμηλά και δεν χρειάζεται χαμηλότερα, εκτός εάν ο ΓΔ κατασκευάσει οριζόντια βάση και την διασπάσει καθοδικά, οπότε εμείς θα μειώσουμε την έκθεσή μας οριακά.

Μετοχές

Οι πτωτικές μετοχές είναι αυτή τη στιγμή λίγο περισσότερες των ανοδικών ενώ μόνον δυο μετοχές σημειώνουν μεγάλες μεταβολές πέραν του ±3%, η ΒΙΟ ανοδικά και η ΔΕΗ καθοδικά.

Η μετοχή της ημέρας : καμία μετοχή δεν αξίζει σήμερα τέτοιο τίτλο, ούτε και η ΒΙΟ (+4,30%) καθόσον ο όγκος της δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλος (120 χιλ τεμάχια προβλεπόμενα στο κλείσιμο).

Η ΕΕΕ μας πείθει περισσότερο από την ΒΙΟ αφού η ικανοποιητική της σημερινή άνοδος +2,90% σημειώνεται κοντά σε αγοραστικό στροφέα – έγκυρη αντίσταση – υψηλό διμήνου.

Μετοχές που κινούνται κοντά σε αγοραστικό στροφέα είναι η ΕΕΕ και το πρώτο μας αγοραστικό alert αυτή την εποχή , η ΣΕΝΕΡ.

Νέα χαμηλά έτους σημειώνουν σήμερα οι, ΓΕΚΤ, ΠΕΙΡ, ΑΛΦΑ, ΟΛΠ, ΤΕΝΕΡΓ και ΠΛΑΙΣ ενώ καμία δεν σημειώνει νέα υψηλά έτους, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι βρισκόμαστε σε bear market κατά την οποίαν οι trend followers θα πρέπει να αποφεύγουν να αγοράζουν μετοχές.

Ο τραπεζικός δείκτης ΔΤΡ σήμερα σημειώνει με μικρή πτώση -0,45% σε νέα χαμηλά έτους διασπώντας καθοδικά και το ψυχολογικό όριο των 400 μονάδων (αυτή τη στιγμή στις 399).

Τέλος, ένα χαρακτηριστικό της σημερινής συνεδρίασης είναι οι σχετικά ισχυρές ανοδικές αντιδράσεις μετοχών που χθες διέσπασαν καθοδικά έγκυρες στηρίξεις προσπαθώντας να αποδείξουν ότι αυτές οι διασπάσεις ήταν fake. Τέτοιες εικόνες δείχνουν οι, ΒΙΟ, ΕΛΛ, ΛΑΜΔΑ και ΚΡΙ.

Θα επανέλθουμε την Δευτέρα, πριν την λήξη της συνεδρίασης στις 3.30 μμ.

Το άρθρο εποχικότητας που υποσχεθήκαμε για χθες, θα το ανεβάσουμε απόψε.

Δείτε την καθημερινή αποτίμηση του Εκπαιδευτικού Τεχνικού Χαρτοφυλακίου του κου Δημήτρη Δημόπουλου.

Δείτε την αποτίμηση των Χαρτοφυλακίων του eurocapital.gr

Δείτε σημερινές ενδιαφέρουσες ειδήσεις και άρθρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text