Αρχική | Χαρτοφυλάκια | Τεχνικό - Δ. Δημόπουλος | Mε μεγάλη άνοδο αλλά μικρό τζίρο και κοντά στα εποχιακά χαμηλά έκλεισε σήμερα η σημερινή τελευταία συνεδρίαση του 2018

Mε μεγάλη άνοδο αλλά μικρό τζίρο και κοντά στα εποχιακά χαμηλά έκλεισε σήμερα η σημερινή τελευταία συνεδρίαση του 2018

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Δεν μπορούμε να πούμε ότι μας επέφερε ανακούφιση η σημερινή μεγάλη άνοδος +1,57% (στις 613 μονάδες) του ΓΔ καθόσον η μισή ημερήσια άνοδος έγινε μετασυνεδριακά , ο τζίρος ήταν πολύ μικρός (21 εκατ) και η τάση των αγορών παγκοσμίως είναι καθοδική.

 

Όπως βλέπουμε στο γράφημα η τάση και του ΓΔ παραμένει καθοδική παρά την τελευταία διήμερη άνοδο αφού όλοι οι δείκτες τάσης του ΓΔ, από βραχυχρόνιους έως μακροχρόνιους, είναι bearish και το ανοδικό retracement του διημέρου δεν έφτασε ούτε καν το 33% της Δεκεμβριάτικης διόρθωσης.

Κάτω από αυτή την δυσμενή διαγραμματική κατάσταση του ΓΔ δεν είναι καθόλου απίθανο ότι με την πτωτική πίεση της τάσης να δούμε τον ίδιο δείκτη κατά το πρώτο διήμερο του 2019 σε χαμηλά κάτω των προσφάτων 593 μονάδων και σε αυτό συνηγορεί και η στατιστική μας έρευνα της εποχικότητας πρώτου διμήνου του έτους που δημοσιεύσαμε πριν λίγες μέρες.

Στρατηγική για την Τετάρτη, 2/1/2019 Το κατά περίπου 2/3 με μετρητά και 1/3 με μετοχές Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο δεν θα κάνει μεθαύριο πράξεις.

Μετοχές Ανοδικά έκλεισαν σήμερα τα 2/3 των εμπορεύσιμων μετοχών και καθοδικά το 1/3 ενώ 6 μετοχές, οι ΓΕΚΤ, ΑΛΦΑ, ΕΥΡΩΒ, ΕΤΕ, ΠΕΙΡ και ΕΥΑΠΣ, πέτυχαν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με τρεις μετοχές, τις ΕΛΛΑΚΤ, ΟΤΟΕΛ και ΑΤΤ, που έκλεισαν με μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : στη σημερινή ανιαρή συνεδρίαση θριάμβευσε η ΓΕΚΤΕΡΝΑ με limit up +17,07% και με μεγάλο όγκο 350 χιλ τεμαχίων αντιδρώντας από τα χαμηλά έτους. Δεν γνωρίζουμε την αιτία της εκτίναξης αλλά συνήθως τόσο μεγάλες άνοδοι μετακυλίονται και στις επόμενες συνεδριάσεις.

Νέα υψηλά έτους πέτυχε σήμερα το ΙΑΣΩ και σε νέα χαμηλά υποχρεώθηκαν οι, ΟΛΠ, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ και ΤΕΝΕΡΓ, εταιρίες με ισχυρά θεμελιακά και τις οποίες θα πρέπει να παρακολουθούμε μέχρι το ανοδικό γύρισμα του ΓΔ.

Έτοιμες να δώσουν σήματα ελάφρυνσης θέσεων με καθοδικές διασπάσεις έγκυρων στηρίξεων είναι οι, ΕΛΛ, ΚΡΙ, ΛΑΜΔΑ, ΠΛΑΙΣ και ΚΟΥΕΣ ενώ αντίθετα, τρεις μετοχές, οι ΕΕΕ, ΜΟΗ και ΣΕΝΕΡ, βρίσκονται κοντά στο να διασπάσουν ανοδικά έγκυρη αντίστασή τους δίδοντας μεσοπρόθεσμα σήματα αγορών. Τέλος, ο ΔΤΡ πέτυχε σήμερα μεγάλη άνοδο +4,51% αλλά παραμένει σε ισχυρή καθοδική τάση, κάτω των 500 μονάδων. Θα επανέλθουμε μεθαύριο, 2/1/2019 και ελπίζουμε να έχουμε τα αποτελέσματα 2018 του εκπαιδευτικού Τεχνικού Χαρτοφυλακίου.

Δείτε την καθημερινή αποτίμηση του Εκπαιδευτικού Τεχνικού Χαρτοφυλακίου του κου Δημήτρη Δημόπουλου.

Δείτε την αποτίμηση των Χαρτοφυλακίων του eurocapital.gr

Δείτε σημερινές ενδιαφέρουσες ειδήσεις και άρθρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text