Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ προσπαθεί σήμερα, Παρασκευή, 4 Ιανουαρίου 2019, να απομακρυνθεί από το επικίνδυνο επίπεδο στήριξης των 600 μονάδων

Ο ΓΔ προσπαθεί σήμερα, Παρασκευή, 4 Ιανουαρίου 2019, να απομακρυνθεί από το επικίνδυνο επίπεδο στήριξης των 600 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ο ΓΔ προσπαθεί σήμερα, Παρασκευή, 4 Ιανουαρίου 2019, να απομακρυνθεί από το επικίνδυνο επίπεδο στήριξης των 600 μονάδων

Δεν μας κάνει ιδιαίτερη εντύπωση η σημερινή ανοδική αντίδραση του ΓΔ από όλες τις απόψεις. Ούτε μεγάλη ημερήσια άνοδο έχει (+0,70%, στις 611 μονάδες, στις 4.15 μμ), ούτε όγκους έχει (22 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο), ούτε σε καλή διαγραμματική θέση είναι (είναι κοντά στο ΧΚ20 και όχι στο ΥΚ20) και ούτε είναι ευνοϊκό το διεθνές περιβάλλον (όλοι σχεδόν οι σημαντικοί ξένοι δείκτες βρίσκονται κοντά στα χαμηλά 12μήνου).

Για να διεγερθεί το αγοραστικό μας ενδιαφέρον θα πρέπει ο ΓΔ σε πρώτη φάση να ξεπεράσει τις 625 μονάδες όπου συμπίπτουν ο ΕΚΜΟ30 και η μέση τιμή του μηνιαίου εύρους. Όσο ο ΓΔ θα κινείται κάτω των 625 μονάδων , τα νέα χαμηλά θα είναι αναπόφευκτα.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Ούτε σήμερα θα κάνει πράξεις το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο.

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται τα 2/3 των εμπορεύσιμων μετοχών που παρακολουθούμε και καθοδικά το 1/3 ενώ 2 μετοχές, οι ΛΑΜΔΑ και ΜΟΗ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους λίγο πάνω από +3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να χάνει χειρότερα του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : καμία δεν δικαιούται τέτοιο τίτλο, ούτε και οι δυο αναφερθείσες με μεγάλη άνοδο διότι δεν έχουν μεγάλους όγκους.

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα αγορών/πωλήσεων με διασπάσεις έγκυρων αντιστάσεων/στηρίξεων.

Μετοχές που πλησιάζουν να δώσουν τέτοια σήματα αγορών είναι οι ΕΕΕ και ΜΟΗ. Θα ήταν και η ΣΕΝΕΡ αν δεν έχανε σήμερα -2,50%.

Μετοχές που πλησιάζουν να δώσουν τα αντίστροφα σήματα πωλήσεων είναι πολύ περισσότερες όπως οι, ΑΔΜΗΕ, ΒΙΟ, ΕΥΔΑΠ, ΕΧΑΕ, ΟΠΑΠ, ΑΤΤ, ΚΡΙ, ΠΛΑΙΣ και ΠΛΑΘ.

Νέα υψηλά / νέα χαμηλά : Νέα υψηλά κάνει σήμερα το ΙΑΣΩ που φημολογείται για squiz out από το ΧΑ όπως έγινε και με το ΥΓΕΙΑ,, ενώ καμία δεν κάνει νέα χαμηλά.

Συσσωρεύσεις / διανομές : καθώς οι σημερινοί τζίροι είναι πολύ χαμηλοί, μόνον μια μετοχή διακινεί μεγάλον όγκο και είναι η ΤΕΝΕΡΓ. Όπως έχουμε αναφέρει οι δύο εισηγμένες παραγωγής αιολικής ενέργειας, ΤΕΝΕΡΓ και ΑΝΕΜΟΣ, πιθανόν να απορροφηθούν από τις μητρικές τους ΓΕΚΤ και ΕΛΛΑΚΤ, για να βελτιώσουν τις προβληματικές χρηματοοικονομικές εικόνες των τελευταίων.

Θα επανέλθουμε την Δευτέρα την ίδιαν περίπου ώρα. Μέσα στο Σαββατοκύριακο θα ανεβάσουμε και θα σχολιάσουμε τους απολογισμούς 2018 των ανταγωνιστών μας μετοχικών αμοιβαίων κεφαλαίων εσωτερικού.

Δείτε την καθημερινή αποτίμηση του Εκπαιδευτικού Τεχνικού Χαρτοφυλακίου του κου Δημήτρη Δημόπουλου.

Δείτε την αποτίμηση των Χαρτοφυλακίων του eurocapital.gr

Δείτε σημερινές ενδιαφέρουσες ειδήσεις και άρθρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text