Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ προσπαθεί σήμερα (Δευτ, 7.1.2019) να καταστήσει την μεσοπρόθεσμη τάση από καθοδική σε πλευρική

Ο ΓΔ προσπαθεί σήμερα (Δευτ, 7.1.2019) να καταστήσει την μεσοπρόθεσμη τάση από καθοδική σε πλευρική

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον την προσπάθεια του ΓΔ να σταθεροποιηθεί πάνω από τις 600 μονάδες αποφεύγοντας την βύθιση προς τις 550 μονάδες που είχαμε πιθανολογήσει πριν 2 εβδομάδες (την εποχή που ο ΓΔ καμπτόταν στις 600 μονάδες). Όμως, η σημερινή του προσπάθεια δεν μας εντυπωσιάζει ιδιαίτερα καθώς το μέγεθος της μέχρις στιγμής (3.50 μμ) ημερήσιας ανόδου του περιορίζεται στο μέτριο +0,60% (στις 619 μονάδες) και οι τζίροι σε ακόμα πιο μέτρια επίπεδα (στα 20 εκαταναμενόμενα στο κλείσιμο). Βοήθεια παίρνει ο ΓΔ από τους κύριους ξένους δείκτες που παρουσιάζουν τις τελευταίες εβδομάδες αξιοπρόσεκτη ανοδική αντίδραση.

Στο γράφημα βλέπουμε ότι ο ΓΔ την Παρασκευή διέσπασε ανοδικά την κυλιόμενη κορυφή του και παράλληλα σχημάτισε 2 ανερχόμενους τοπικούς πυθμένες, τους Μ και Η.

Θα εγερθούν ελαφρώς τα αισιόδοξα αισθήματά μας μόνον αν ο ΓΔ διασπάσει ανοδικά τον ΕΚΜΟ30 που τώρα βρίσκεται στις 623 μονάδες και επί πλέον, λίγο πιο πάνω, και τον μέσον άξονα των 625 του τρίμηνου εύρους του.

Όσο ο ΓΔ θα κινείται κάτω των 625 μονάδων εμείς θα βλέπουμε το ΧΑ με αρνητική ματιά πιθανολογούντες νέα επίσκεψη σε επίπεδα κάτω των 600 μονάδων.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά περίπου 2/3 με μετρητά και 1/3 με μετοχές ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Παρά την μετριότατη άνοδο του ΓΔ, +0,60%, τα 4/5 των εμπορεύσιμων μετοχών κινούνται ανοδικά και το 1/5 καθοδικά ενώ 4 μετοχές, οι ΙΝΛΟΤ, ΤΕΝΕΡΓ, ΕΛΛΑΚΤ και ΔΕΗ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους λίγο πάνω από το +3% ενώ καμία μετοχή δεν σημειώνει μεγάλη πτώση χειρότερη του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : στην σημερινή χαμηλού ενδιαφέροντος συνεδρίαση καμία μετοχή δεν αξίζει τέτοιο τίτλο, ούτε οι 4 αναφερθείσες με μεγάλη άνοδο καθώς αυτές συνοδεύονται από μέτριους ή χαμηλούς τζίρους και η διαγραμματική τους θέση είναι bearish (κοντύτερα στα χαμηλά τριμήνου παρά στα ψηλά του ιδίου διαστήματος).

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα αγορών/πωλήσεων με ανοδικές/καθοδικές διασπάσεις έγκυρων αντιστάσεων/στηρίξεων.

Επίσης, καμία μετοχή δεν σημειώνει σήμερα νέα υψηλά ή νέα χαμηλά 12μήνου και ούτε κάποια μετοχή δεν διακινεί μεγάλο όγκο ώστε να πούμε ότι διανένεται ή συσσωρεύεται επιθετικά.

Καλή (που σχετικά εύκολα μπορούν να δώσουν σήματα μεσοπρόθεσμων αγορών) διαγραμματική θέση έχουν οι, ΛΑΜΔΑ, ΣΕΝΕΡ, ΕΕΕ, ΜΟΗ και ΤΙΤΚ, ενώ κακή (που εύκολα μπορούν να δώσουν αντίστροφα πωλητικά σήματα) έχουν οι ΑΔΜΗΕ και ΑΤΤ.

Τέλος, ο ΔΤΡ σήμερα σημειώνει μέτρια άνοδο +0,70% στις 430 μονάδες, δηλαδή σε επίπεδο που απέχει μόνον 30 μονάδες από το χαμηλό τριμήνου των 400 μονάδων και που το ίδιο επίπεδο απέχει 120 μονάδες από το υψηλό τριμήνου των 550 μονάδων, γεγονός που σημαίνει ότι βρισκόμαστε σε ενεργό καθοδική τάση.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 3.30 μμ.

Δείτε την καθημερινή αποτίμηση του Εκπαιδευτικού Τεχνικού Χαρτοφυλακίου του κου Δημήτρη Δημόπουλου.

Δείτε την αποτίμηση των Χαρτοφυλακίων του eurocapital.gr

Δείτε σημερινές ενδιαφέρουσες ειδήσεις και άρθρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text