Αρχική | Χαρτοφυλάκια | Τεχνικό - Δ. Δημόπουλος | Προχωρά και σήμερα (Τρίτη, 8/1/2019) με ήπιο ρυθμό η από τα χαμηλά 12μήνου ανοδική αντίδραση της αγοράς με τον ΓΔ να διασπά τον ΕΚΜΟ30

Προχωρά και σήμερα (Τρίτη, 8/1/2019) με ήπιο ρυθμό η από τα χαμηλά 12μήνου ανοδική αντίδραση της αγοράς με τον ΓΔ να διασπά τον ΕΚΜΟ30

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Οι πρώτες αχνές ελπίδες για βιώσιμη άνοδο επανέρχονται σήμερα στην αγορά καθώς ο ΓΔ με μέτρια άνοδο +0,75% (στις 625 μονάδες, στις 4.00 μμ) και μικρό τζίρο (25 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) διασπά ανοδικά τον Εκθετικό Κινητό Μέσο 30 ημερών των 623 μονάδων και ταυτόχρονα πλησιάζει σε απόσταση 1 μονάδας τον μέσον άξονα των 626 μονάδων του δίμηνου εύρους του των 593-660 μονάδων.

Η κύρια αιτία της 10ήμερης μέχρις στιγμής ανοδικής αντίδρασης του ΓΔ είναι η αντίστοιχη ανοδική κίνηση  των κύριων ξένων δεικτών που έχουν ανακτήσει περίπου το 40% της μεγάλης καθίζησης του τελευταίου διμήνου του 2018 (ο ΓΔ τείνει να ανακτήσει το 50%).

Όπως βλέπουμε στο γράφημα, ο ΓΔ με την σημερινή άνοδο αποκτά πλέον πλευρική μεσοπρόθεσμη όψη.

Εμείς όμως για να προχωρήσουμε σε επαναγορές μετοχών απαιτούμε περισσότερα δείγματα δύναμης από την αγορά και συγκεκριμένα, απαιτούμε από τον ΓΔ  να ανυψωθεί στις 630-650 μονάδες όπου σε λίγες μέρες θα βρεθούν οι σηματοδότες μας αγορών, ο στροφέας και ο προστροφέας του ΓΔ.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Ανοδικό είναι σήμερα το πλάτος της αγοράς με τα ¾ των εμπορεύσιμων μετοχών να κινούνται θετικά και το ¼ αρνητικά ενώ 4 μετοχές, οι ΠΕΙΡ, ΕΥΡΩΒ, ΑΒΑΞ και ΙΝΛΟΤ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους από +3% έως +5% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να σημειώνει μεγάλη πτώση χειρότερη του -2%.

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα αγορών / πωλήσεων με ανοδικές / καθοδικές διασπάσεις έγκυρων αντιστάσεων / στηρίξεων και καμία μετοχή δεν σημειώνει νέα υψηλά  ή νέα χαμηλά 12μήνου. Μεγάλους σχετικά όγκους σημειώνουν σήμερα οι ΦΡΛΚ και ΕΛΛΑΚΤ.

Αυτές που μας ενδιαφέρουν είναι οι μετοχές που πλησιάζουν σε μικρή απόσταση τον στροφέα τους – έγκυρη αντίσταση ισουψών κορυφών εντός του διμήνου τριμήνου. Και διακρίνουμε τις, ΣΕΝΕΡ, ΕΕΕ, ΕΛΠΕ, ΛΑΜΔΑ, ΜΟΗ, ΟΤΕ και ΕΕΕ. Σχεδόν όλες τους είναι blue chips και αυτό αποτελεί καλό σημάδι για την αγορά.

Παράλληλα παρακολουθούμε και τις πιο υπερπωλημένες μετοχές, αυτές που βρίσκονται σε απόσταση μεγαλύτερη του 10% κάτω από το υψηλό τους του διμήνου-τριμήνου. Αγνοώντας τις τράπεζες, τέτοιες υπερπωλημένες μετοχές είναι οι, ΙΝΤΚΑ -24% από το υψηλό διμήνου, ΙΝΛΟΤ -22%, ΦΡΛΚ -17%, ΕΛΛΑΚΤ -16%, ΑΝΕΜΟΣ -14%, ΓΕΚΤ -12%, ΕΧΑΕ -10%, ΚΟΥΕΣ -10% και ΤΕΝ -10% (ο ΓΔ απέχει -6%, δηλαδή δεν είναι καθόλου υπερπωλημένος μεσοχρονίως). Εξ αυτών προσέχουμε ιδιαίτερα τις ΦΡΛΚ, ΕΧΑΕ και ΚΟΥΕΣ.

Τράπεζες : σήμερα οδηγούν την αγορά με τον ΔΤΡ να κερδίζει +2,80% (στις 440 μονάδες, με υψηλό διμήνου 550 και χαμηλό 400). Επαναλαμβάνουμε για μια ακόμα φορά ότι το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο εδώ και αρκετά χρόνια αποφεύγει να επενδύει και να συναλλάσσεται σε τραπεζικές μετοχές διότι, πρώτον, έχουν πολύ μεγάλη, μη διαχειρίσιμη για μεσοπρόθεσμους επενδυτές μεταβλητότητα και δεύτερον, οι τράπεζες έχουν ακόμα πολύ δυσμενή θεμελιακά στοιχεία.

Θα επανέλθουμε αύριο την ίδια περίπου ώρα.

Δείτε την καθημερινή αποτίμηση του Εκπαιδευτικού Τεχνικού Χαρτοφυλακίου του κου Δημήτρη Δημόπουλου.

Δείτε την αποτίμηση των Χαρτοφυλακίων του eurocapital.gr

Δείτε σημερινές ενδιαφέρουσες ειδήσεις και άρθρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text