Αρχική | Εταιρίες | Ελληνικές Εταιρίες | Επαγγελματικά ακίνητα 120 εκατ. διεκδικούν οι ΑΕΕΑΠ

Επαγγελματικά ακίνητα 120 εκατ. διεκδικούν οι ΑΕΕΑΠ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Επαγγελματικά ακίνητα 120 εκατ. διεκδικούν οι ΑΕΕΑΠ

ΝΙΚΟΣ ΡΟΥΣΑΝΟΓΛΟΥ

Δεκάδες είναι τα ακίνητα εισοδήματος, όπως κτίρια γραφείων κι εμπορικά καταστήματα, που διεκδικούνται αυτήν την περίοδο από εταιρείες επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία, όπως επίσης και διεθνή funds. Εντός των προσεχών εβδομάδων αναμένεται να ολοκληρωθούν σημαντικές επενδυτικές κινήσεις, προς τέρψιν των τραπεζών, που είναι και οι βασικότεροι πωλητές των ακινήτων αυτών. Σύμφωνα με υπολογισμούς, εκτιμάται ότι μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου θα έχουν ολοκληρωθεί συναλλαγές αξίας άνω των 120 εκατ. ευρώ, μόνο για επαγγελματικά ακίνητα, είτε μέσω διαγωνισμών είτε μέσω πλειστηριασμών.

Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθεί, κατ’ αρχάς, το χαρτοφυλάκιο που έχει διαθέσει προς πώληση, μέσω σχετικής διαγωνιστικής διαδικασίας που ξεκίνησε στο τέλος του προηγούμενου Νοεμβρίου, η Alpha Bank. Πρόκειται για κτίρια γραφείων που ανήκαν στην «Μπάμπης Βωβός-Διεθνής Τεχνική» κι έχουν περάσει υπό τον έλεγχο της τράπεζας τα τελευταία χρόνια, στο πλαίσιο της σχετικής συμφωνίας εξυγίανσης. Ενα από τα πλέον σημαντικά προς πώληση ακίνητα είναι το κτίριο γραφείων, επιφανείας 17.000 τ.μ., στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως στο Χαλάνδρι, το οποίο φιλοξενεί τα κεντρικά γραφεία της Vodafone. Επίσης, προς πώληση βρίσκονται και οριζόντιες ιδιοκτησίες στο κτίριο γραφείων που βρίσκεται επί της Λ. Κηφισίας 95-97 στο «δαχτυλίδι» της Αττ. Οδού, έναντι του μεγάρου του ΟΤΕ. Πρόκειται για κτίρια συνολικής εκτιμώμενης αξίας άνω των 70 εκατ. ευρώ, ήδη μισθωμένα σε μεγάλες εταιρείες, με αποτέλεσμα το αγοραστικό ενδιαφέρον να είναι πολύ μεγάλο.

Στο πλαίσιο αυτό, δεσμευτικές προσφορές αναμένεται να καταθέσουν οι μεγάλες εταιρείες επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία, τόσο η Εθνική Πανγαία όσο και η Grivalia Properties, η οποία συνεχίζει το επενδυτικό της πρόγραμμα, παρά τη δρομολογούμενη απορρόφησή της από τη Eurobank. Παράλληλα, στον διαγωνισμό εκτιμάται ότι θα συμμετάσχουν κι άλλες ΑΕΕΑΠ, όπως η Trastor, αλλά και η νεοσύστατη Orilina Properties ΑΕΕΑΠ, η εταιρεία της Brevan Howard στην οποία συμμετέχει επενδυτικά και ο εκ των ιδρυτικών εταίρων της τελευταίας, Τρύφων Νάτσης. Εκτός από τις ΑΕΕΑΠ, στον διαγωνισμό συμμετέχουν επίσης και επενδυτικά κεφάλαια private equity, όπως το Greco Fund (Greek Real Estate Company Fund), που διαχειρίζεται η Dromeus Capital. Τις επόμενες εβδομάδες αναμένονται και άλλα τραπεζικά χαρτοφυλάκια μισθωμένων ακινήτων, καθώς ανάλογη κίνηση ετοιμάζει και η Πειραιώς Real Estate. Η διοίκηση της τελευταίας έχει προετοιμάσει δύο διαφορετικά χαρτοφυλάκια ήδη μισθωμένων ακινήτων, συνολικής αξίας της τάξεως των 20 εκατ. ευρώ.

Πηγή:www.kathimerini.gr

Έντυπη

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text