Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Συνεχίζεται και σήμερα, Τετ, 9/1/19, η ανοδική αντίδραση του ΓΔ από την περιοχή των 600 προς την περιοχή των 630 μονάδων

Συνεχίζεται και σήμερα, Τετ, 9/1/19, η ανοδική αντίδραση του ΓΔ από την περιοχή των 600 προς την περιοχή των 630 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Ευπρόσδεκτη είναι και η σημερινή άνοδος της αγοράς με τον ΓΔ να ενισχύεται μετρίως  (+0,55%, στις 629 μονάδες στις 4.00 μμ) με ελαφρά αυξημένους τζίρους (35 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) ενώ την ίδια σχεδόν εικόνα παρουσιάζουν και οι διεθνείς δείκτες που τείνουν να ανακτήσουν το 50% της μεγάλης πτώσης του τελευταίου διμήνου 2018.

Όπως βλέπουμε στο γράφημα, ο ΓΔ κατά τις τελευταίες 2 εβδομάδες έχει πάει καλύτερα από τους ξένους δείκτες έχοντας ανακτήσει το 60% της καθίζησης του τέλους 2018.

Ωστόσο, εμείς για να προχωρήσουμε σε αγορές θα θέλαμε περισσότερα δείγματα δύναμης από τον ΓΔ και συγκεκριμένα, θα θέλαμε να διασπάσει το στροφέα – υψηλό 20 ημερών που τώρα βρίσκεται στις 650 μονάδες ή τον προστροφέα που σήμερα βρίσκεται στις 635 μονάδες.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ διασπάσει ανοδικά τον προστροφέα των 635 μονάδων (με άνοδο άνω του +1,50% και με κλείσιμο σε απόσταση μικρότερη του -3% από τον στροφέα των 650 μονάδων), το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο θα αυξήσει την μετοχική του έκθεση από 32% σε 50%. Αλλά δεν βλέπουμε να γίνει κάτι τέτοιο σήμερα.

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται τα 2/3 των 47 εμπορεύσιμων μετοχών που παρακολουθούμε και πτωτικά το 1/3 ενώ τρεις μετοχές, οι ΙΝΤΚΑ, ΕΤΕ και ΕΛΧΑ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους από +3% έως +6% σε σύγκριση με μια μετοχή, την ΙΝΛΟΤ που σημειώνει μεγάλη πτώση χειρότερη του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : με επιφύλαξη (λόγω κακής διαγραμματικής θέσης, σε καθαρή πτωτική τάση) θεωρούμε την ΕΤΕ που σημειώνει μεγάλη άνοδο +3,80% με μεγάλους όγκους 4 εκατ τεμαχίων προβλεπομένων στο κλείσιμο διασπώντας την αντίσταση – υψηλό διμήνου.

Αν είμασταν αναγκασμένοι να αγοράσουμε σήμερα μετοχές, θα προτιμούσαμε όχι ΕΤΕ αλλά ΕΛΧΑ που σημειώνει πολύ καλή άνοδο +3,20% με καλούς όγκους 83 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής.

Καμία μετοχή δεν πετυχαίνει σήμερα νέα υψηλά έτους ενώ μια, η ΤΕΝΕΡΓ, σημειώνει νέα χαμηλά έτους (αν και της έχει κοπεί προχθές το δικαίωμα επιστροφής κεφαλαίου).

Συσσωρεύσεις διακρίνουμε μόνον σε ΕΤΕ και διανομές σε ΙΑΣΩ.

Μετοχές που παρακολουθούμε με αγοραστικό ενδιαφέρον : είναι αυτές που πλησιάζουν τον στροφέα τους – έγκυρη αντίσταση – υψηλό διμήνου. Είναι οι, ΟΤΕ, ΕΕΕ, ΤΙΤΚ, ΜΟΗ και ΣΕΝΕΡ.

Τέλος, οι τράπεζες σημειώνουν και σήμερα μεγαλύτερες του ΓΔ ανόδους με τον ΔΤΡ (+2%) να ξεπερνά τις 450 μονάδες αλλά χωρίς να έχει πετύχει 50% ανοδικό retracement της Δεκεμβριάτικης καθίζησης όπως έχει πετύχει από χθες ο ΓΔ.

Θα επανέλθουμε αύριο την ίδια περίπου ώρα.

Δείτε την καθημερινή αποτίμηση του Εκπαιδευτικού Τεχνικού Χαρτοφυλακίου του κου Δημήτρη Δημόπουλου.

Δείτε την αποτίμηση των Χαρτοφυλακίων του eurocapital.gr

Δείτε σημερινές ενδιαφέρουσες ειδήσεις και άρθρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text