Αρχική | Πολιτική | Πολιτική - Ελλάδα | Αποκλειστική δήλωση της Αγκελα Μέρκελ στην «Κ»: «Η Ελλάδα έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο»

Αποκλειστική δήλωση της Αγκελα Μέρκελ στην «Κ»: «Η Ελλάδα έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο»

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Αποκλειστική δήλωση της Αγκελα Μέρκελ στην «Κ»: «Η Ελλάδα έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο»

Αποκλειστική δήλωση της Aγκελα Mέρκελ ενόψει της διήμερης επίσκεψής της στην Αθήνα, που ξεκινάει σήμερα το απόγευμα, φιλοξενεί η «Κ».

Η καγκελάριος, που επισκέπτεται τη χώρα μας για πρώτη φορά από τον Απρίλιο του 2014, αναγνωρίζει στη δήλωσή της ότι «τα τελευταία χρόνια ήταν πολύ δύσκολα για πολύ κόσμο στην Ελλάδα». Αναφέρει, ωστόσο, ότι η Ευρώπη έδειξε την αλληλεγγύη και τη στήριξή της στη μεταρρυθμιστική πορεία της χώρας και ότι «με την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος προσαρμογής τον περασμένο χρόνο η Ελλάδα έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο».

Καθώς –έχοντας εγκαταλείψει την προεδρία του κόμματός της– εισέρχεται στο τελικό στάδιο της καγκελαρίας της και εστιάζει στη θέση της στην Ιστορία, η κ. Μέρκελ θα επιχειρήσει στην Αθήνα να αναδείξει ως επώδυνη αλλά αναγκαία και τελικά επιτυχή τη συνταγή των μνημονίων για την ελληνική οικονομία.

Παράλληλα, σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία, αναμένεται να επαναβεβαιώσει τη στήριξή της στη συμφωνία των Πρεσπών, στην επίτευξη της οποίας ο παρασκηνιακός ρόλος του Βερολίνου ήταν εξαιρετικά σημαντικός. Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της αποκλειστικής δήλωσης της καγκελαρίου:

«Προσβλέπω με χαρά στην επίσκεψή μου στην Αθήνα την Πέμπτη και την Παρασκευή, σε καλές συνομιλίες και ενδιαφέρουσες συναντήσεις. Η Ελλάδα και η Γερμανία έχουν στενούς δεσμούς τόσο μέσω πλήθους διμερών σχέσεων, όσο και ως εταίροι στην Ε.Ε. και στο ΝΑΤΟ. Γνωρίζω ότι τα τελευταία χρόνια ήταν πολύ δύσκολα για πολύ κόσμο στην Ελλάδα. Η Ευρώπη έδειξε με τα τρία προγράμματα βοήθειας την αλληλεγγύη της και στήριξε την Ελλάδα στη μεταρρυθμιστική της πορεία προς τη δημοσιονομική και οικονομική σταθερότητα. Πρόκειται αναμφίβολα για μία δύσκολη πορεία. Ωστόσο, με την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος προσαρμογής τον περασμένο χρόνο η Ελλάδα έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο. Αυτό θα έπρεπε να αποτελέσει κίνητρο για το μέλλον. Εδώ θα ήθελα να διαβεβαιώσω ότι η Ελλάδα στην πορεία της αυτή, μπορεί να συνεχίσει να βασίζεται στην εταιρική σχέση και στη φιλία της Γερμανίας».

Πηγή:www.kathimerini.gr

Έντυπη

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text