Αρχική | ΧΡΗΜΑ & ΑΓΟΡΑ | Επενδυτές Χωρίς Σύνορα | Επενδυτές Χωρίς Σύνορα: Πράξη (πωλήσεις) - Επενδυτικό σχόλιο - (10/1/2019)

Επενδυτές Χωρίς Σύνορα: Πράξη (πωλήσεις) - Επενδυτικό σχόλιο - (10/1/2019)

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Επενδυτές Χωρίς Σύνορα: Πράξη (πωλήσεις) - Επενδυτικό σχόλιο - (10/1/2019)

Μια που ο S&P έπιασε ακριβώς τον στόχο που έχουμε βάλει χθες και επειδή οι λεπτομέρειες της απόφασης της FED που δημοσιεύτηκαν χθες δεν πρόσθεσαν κάτι καινούργιο σε αυτά που ήδη ξέραμε, ρευστοποιούμε μερικές ακόμη μετοχές, έτσι ώστε να είμαστε με τα μισά σε μετρητά.

Το shutdown της αμερικάνικης κυβέρνησης μπορεί να μην επιδράει τόσο στο θέμα του ΑΕΠ, αλλά την Παρασκευή θα πιάσουμε σε διάρκεια το ρεκόρ όλων των εποχών. Θυμίζουμε πως shutdown σημαίνει αναστολή της λειτουργίας ορισμένων κρατικών υπηρεσιών. Με άλλα λόγια 850.000 εργαζόμενοι στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση, οι οποίοι δεν βρίσκονται σε νευραλγικές θέσεις όπως οι στρατιωτικοί, βγαίνουν σε υποχρεωτική άδεια, άνευ αποδοχών.

Σε μια εβδομάδα θα ξεκινήσουν οι ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων του έτους. Αν δεν είναι τόσο καλές, θα παρασύρουν τον δείκτη προς τα κάτω. Μέχρι νεότερων εξελίξεων δεν μπορούμε να είμαστε πολύ αισιόδοξοι, μια που τα πρώτα μηνύματα δεν είναι τόσο καλά. Για παράδειγμα η Apple ανάφερε πως έχει χαμηλώσει τον πήχη των προσδοκιών της. Αισιόδοξοι δεν μπορούμε να είμαστε ούτε στο θέμα των δασμών με την Κίνα. Αν τυχόν τους καταργήσει ο Trump, που θα βρεθούν τα ποσά που θα λείψουν για να τα αναπληρώσει; Από την φορολογία;

Επειδή λοιπόν έχουν μαζευτεί αρκετά σύννεφα στον ορίζοντα και η δυναμική της ανοδικής αντίδρασης που ξεκίνησε μετά τα Χριστούγεννα τίθεται υπό αμφισβήτηση, ρευστοποιούμε την υπόλοιπη θέση μας στην 3Μ, δηλαδή 4 μετοχές, και από μία μετοχή σε Alphabet και Berkshire Hathaway που έχουμε το μεγαλύτερο μερίδιο στο χαρτοφυλάκιο μας.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text