Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ σήμερα (Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2019), διορθώνει ήπια μετά από 15νθήμερο ράλι +5%.

Ο ΓΔ σήμερα (Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2019), διορθώνει ήπια μετά από 15νθήμερο ράλι +5%.

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Ικανοποιητική για τους longs θα πρέπει να είναι η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ μετά από μια αρκετά δυνατή 15νθήμερη ανοδική αντίδραση 31 μονάδων ή +5% (από τις 597 στις 638 μονάδες) σήμερα περιορίζεται σε μια πολύ ήπια διόρθωση -0,45% (στις 635 μονάδες, στις 4.15 μμ) με αρκετό για την εποχή τζίρο (42 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) ενώ την ίδια συμπεριφορά δείχνουν και οι περισσότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες, ήπια διόρθωση μετά από αρκετά ικανοποιητικό ράλι.

Εμείς με την βοήθεια του γραφήματος θα ακολουθήσουμε την εξής στρατηγική :

Θετικό σενάριο : εάν ο ΓΔ κατά τις επόμενες συνεδριάσεις διασπάσει ανοδικά τον στροφέα – υψηλό κλείσιμο 20 ημερών που θα έχει πέσει στις 648 μονάδες, τότε θα προχωρήσουμε σε αγορές ίσες με το 20-30% του κεφαλαίου μας.

Αρνητικό σενάριο : Θα εφαρμόσουμε τα stop loss σε δύο φάσεις, ελαφρά στην καθοδική διάσπαση του ΕΚΜΟ 30 που διέρχεται από τις 624 μονάδες και βαρύτερα στην καθοδική διάσπαση του ΧΚ20 που βρίσκεται στις 597 μονάδες.

Σε κάθε περίπτωση θα ακολουθούμε την τάση.

Στρατηγική για το σημερινό κλείσιμο

Το ΤΧ μετά τις χθεσινές αγορές στην ανοδική διάσπαση του προστροφέα του ΓΔ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Πτωτικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 2/3 των εμπορεύσιμων μετοχών και ανοδικά το 1/3 ενώ 3 μετοχές, οι ΑΝΕΜΟΣ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ και ΙΝΤΚΑ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να σημειώνει μεγάλη πτώση χειρότερη του -3%.

Η μετοχές της ημέρας : είναι το δίδυμο ΑΝΕΜΟΣ και ΕΛΛΑΚΤΩΡ (αμφότερες στο περίπου +8% με πολύ μεγάλους όγκους μετά την ανακοίνωση συγχώνευσής τους). Συνήθως τέτοια limit up ακολουθούνται από περαιτέρω ανόδους (δεν συνέβη αυτό στοπ limit up της ΓΕΚΤΕΡΝΑ στις 31-12-2018).

ΤΙΤΚ : δίνει σήμερα ήπιο σήμα αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης.

Σήμερα δεν βλέπουμε κάποια μετοχή που να πλησιάζει τον σηματοδότη αγορών, έγκυρη αντίσταση – υψηλό διμήνου. Αλλά κοντά σε αυτόν τον σηματοδότη βρίσκονται οι, ΛΑΜΔΑ, ΙΚΤΙΝ, ΕΕΕ, ΣΕΝΕΡ και ΟΤΕ. Μεταξύ αυτών των μετοχών θα αγοράσουμε εάν ο ΓΔ διασπάσει το δικό του ΥΚ20 των 648 μονάδων.

Ο Δείκτης Τραπεζών ΔΤΡ σήμερα διορθώνει κατά μόνον -1,60% μετά από 15νθήμερο ράλι +15%.

Θα επανέλθουμε αύριο την ίδιαν περίπου ώρα.

Δείτε την καθημερινή αποτίμηση του Εκπαιδευτικού Τεχνικού Χαρτοφυλακίου του κου Δημήτρη Δημόπουλου.

Δείτε την αποτίμηση των Χαρτοφυλακίων του eurocapital.gr

Δείτε σημερινές ενδιαφέρουσες ειδήσεις και άρθρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text