Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ διορθώνει και σήμερα (Παρ, 11/1/2019) με ήπιο τρόπο πάνω από τον ΕΚΜΟ30 διατηρώντας έτσι την ανοδική βραχυμεσοπρόθεσμη τάση του

Ο ΓΔ διορθώνει και σήμερα (Παρ, 11/1/2019) με ήπιο τρόπο πάνω από τον ΕΚΜΟ30 διατηρώντας έτσι την ανοδική βραχυμεσοπρόθεσμη τάση του

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Ούτε η σημερινή διόρθωση της αγοράς μας ανησυχεί καθώς το ποσοστό πτώσης του ΓΔ είναι μικρό (-0,40%, στις 630 μονάδες, στις 4.05 μμ), ο τζίρος μειούμενος (40 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) ενώ την ίδια συμπεριφορά δείχνουν και οι ευρωπαϊκοί δείκτες διορθώνοντας ηπίως την 15νθήμερη ανοδική αντίδραση του τελευταίου 15νθημέρου.

Θα ανησυχήσουμε αν ο ΓΔ διασπάσει καθοδικά τις 625 μονάδες όπου διέρχονται μαζί ο ΕΚΜΟ30 και ο μέσος άξονας της 20ήμερης διακύμανσης. Οσο ο ΓΔ θα παραμένει πάνω από τις 625 μονάδες, εμείς θα τρέφουμε ουδέτερα αισθήματα, ούτε αισιόδοξα, ούτε απαισιόδοξα, για την πορεία της αγοράς.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει κάτω των 625 μονάδων, το ΤΧ θα μειώσει την μετοχική του έκθεση από 50% σε 40% πουλώντας όσες μετοχές που αγοράστηκαν προχθές και δεν πήγαν από τότε καλά.

Μετοχές

Πτωτικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 4/5 των εμπορεύσιμων μετοχών και ανοδικά το 1/5 ενώ 3 μετοχές, οι ΣΑΡ, ΕΤΕ και ΤΕΝΕΡΓ, σημειώνουν μεγάλες πτώσεις, από -3% έως -4%, σε σύγκριση με καμία μετοχή που να σημειώνει μεγάλη άνοδο άνω του +3%.

Η μετοχή της ημέρας : Ελλείψει άλλης θεωρούμε την ΕΕΕ που διασπά ανοδικά το αγκίστρι της (την πρώτη επόμενη κορυφή μετά από διασπασθέντα στροφέα) με μεγάλη σχετικά άνοδο +2,80% αλλά μέτριο όγκο 27 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής.

Σήμερα δείχνουν καλή συμπεριφορά οι μετοχές με θετικό πρόσημο ή μικρή πτώση μικρότερη του -0,30% και ευρισκόμενες στο άνω ήμισυ της δίμηνης διακύμανσής τους. Ξεχωρίζουμε τις, ΕΕΕ, ΕΛΠΕ, ΜΠΕΛΑ, ΟΤΕ, ΤΙΤΚ και ΜΟΗ.

Αντίθετα, κακή συμπεριφορά δείχνουν οι μετοχές με πτώση χειρότερη του -1% ευρισκόμενες στο κάτω ήμισυ της δίμηνης διακύμανσής τους και είναι οι, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΤΕΝΕΡΓ, ΦΡΛΚ, ΣΑΡ, ΕΧΑΕ, ΚΟΥΕΣ και ΑΔΜΗΕ.

Συσσωρεύσεις διακρίνουμε σήμερα  μόνον σε ΜΠΕΛΑ και διανομές σε, ΤΕΝΕΡΓ, ΓΕΚΤ, ΕΛΛΑΚΤ και ΟΠΑΠ.

ΑΝΕΜΟΣ και ΕΛΛΑΚΤΩΡ : Απογοητεύουν σήμερα τείνοντας να ακολουθήσουν την συμπεριφορά του άλλου δίδυμου ΓΕΚΤ και ΤΕΝΕΡΓ.   Ο ΕΛΛΑΚΤ μετά το χθεσινό limit up πιέζεται σημαντικά, αλλά όχι τόσο ο ΑΝΕΜΟΣ.

Νέα υψηλά τριμήνου πετυχαίνουν οι ΕΕΕ και ΤΙΤΚ και νέα χαμηλά η ΚΟΥΕΣ και ΤΕΝΕΡΓ.

Η σημερινή διόρθωση -2% του δείκτη τραπεζών ΔΤΡ δεν μας ανησυχεί διαγραμματικά καθόσον έχει προηγηθεί 15νθήμερη εκτίναξη +15%.

Θα επανέλθουμε την Δευτέρα, ισως λίγο καθυστερημένα.

Δείτε την καθημερινή αποτίμηση του Εκπαιδευτικού Τεχνικού Χαρτοφυλακίου του κου Δημήτρη Δημόπουλου.

Δείτε την αποτίμηση των Χαρτοφυλακίων του eurocapital.gr

Δείτε σημερινές ενδιαφέρουσες ειδήσεις και άρθρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text