Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Δεν πρόλαβε ο ΓΔ να σηκώσει κεφάλι 40 μονάδων από τις 600 μονάδες, και σήμερα (Δευτ, 14.1.2018) κάμπτεται προς την γραμμή του ΕΚΜΟ30 των 625 μονάδων

Δεν πρόλαβε ο ΓΔ να σηκώσει κεφάλι 40 μονάδων από τις 600 μονάδες, και σήμερα (Δευτ, 14.1.2018) κάμπτεται προς την γραμμή του ΕΚΜΟ30 των 625 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Δυσμενής προς τους longs εξελίσσεται η σημερινή συνεδρίαση με τον ΓΔ αυτή τη στιγμή (4.10 μμ) να χάνει -1,20% (στις 628 μονάδες ενώ πριν 4 ώρες είχε φτάσει και στις 623) με μικρό τζίρο (22 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο)και με τα ξένα χρηματιστήρια να κινούνται αδύναμα στην χλιαρή ανοδική αντίδραση που ακολούθησε την μεγάλη καταβύθιση του Δεκεμβρίου.

Στο γράφημα βλέπουμε ότι αν ο ΓΔ κλείσει κάτω από τις 625 μονάδες όπου συμπίπτουν οι ΕΚΜΟ30 και ο μέσος άξονας του δίμηνου εύρους του, τότε η διαγραμματική του εικόνα θα ξαναγίνει bearish (καθοδική) με κίνδυνο να ακολουθήσει η δοκιμασία της έγκυρης στήριξης των 590-600 μονάδων.

Τα πράγματα τείνουν να δυσκολέψουν και εμείς θα δράσουμε σήμερα ως εξής :

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει κάτω των 625 μονάδων όπου έχουμε τοποθετήσει στο stop loss στη γραμμή του ΕΚΜΟ30, το ΤΧ θα μειώσει την μετοχική του έκθεση από 52% σε περίπου 40%, πουλώντας τις πιο ασθενείς (διαγραμματικά) μετοχές του.

Μετοχές

Μόνον 7 από τις 47 εμπορεύσιμες που παρακολουθούμε, κινούνται αυτή τη στιγμή ανοδικά με μία (το ΙΑΣΩ) να σημειώνει μεγάλη άνοδο άνω του +3%, ενώ από τις υπόλοιπες, 7 μετοχές, οι ΕΤΕ, ΑΝΕΜΟΣ, ΑΛΦΑ, ΠΕΙΡ, ΕΥΡΩΒ, ΣΑΡ, ΕΛΛΑΚΤ, να  σημειώνουν μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : καμία μετοχή δεν ξεχωρίζει σήμερα για την δύναμή της.

Ωστόσο, δυο μετοχές, οι ΕΕΕ και ΤΙΤΚ, πετυχαίνουν νέα υψηλά τριμήνου αλλά με μικρό όγκο.
Αντίθετα, νέα χαμηλά τριμήνου σημειώνουν οι, ΦΡΛΚ, ΤΕΝΕΡΓ και ΚΟΥΕΣ.

Μετοχές με ανοδική εμφάνιση κινούμενες λίγο κάτω από έγκυρες αντιστάσεις – υψηλά διμήνου : διακρίνουμε τις ΑΒΑΞ, ΜΠΕΛΑ, ΜΟΗ, ΟΤΕ, ΕΛΧΑ, ΚΡΙ και ΛΑΜΔΑ. Περισσότερο από αυτές προσέχουμε την ΜΠΕΛΑ και εκ δευτέρου την ΛΑΜΔΑ.

Αντίθετα, παρά του ότι βρισκόμαστε σε καθοδική αγορά, μόνον μια μετοχή κινείται κοντά σε έγκυρη στήριξη και είναι η ΑΔΜΗΕ.

Ο ΦΡΛΚ που αγοράσαμε την περασμένη εβδομάδα με θεμελιακά κριτήρια (άνοδο τζίρου και κερδών κατά το 9μηνο 2018) μας πρόδωσε πέφτοντας σήμερα σε νέο χαμηλό έτους

Την ίδια αρνητική συμπεριφορά τείνουν να δείξουν οι κατασκευαστικών ομίλων, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΤΕΝΕΡΓ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ και ΑΝΕΜΟΣ. Οι προτιθέμενες συγχωνεύσεις δεν βοήθησαν .

Τέλος, ο πολύπαθος τραπεζικός τομέας δείχνει και σήμερα την αδυναμία του με τον ΔΤΡ να χάνει αυτή τη στιγμή -3,60% πλησιάζοντας σε απόσταση 36 μονάδων την έγκυρη στήριξη των 400 μονάδων.

Θα επανέλθουμε αύριο την ίδιαν ώρα.

Δείτε την καθημερινή αποτίμηση του Εκπαιδευτικού Τεχνικού Χαρτοφυλακίου του κου Δημήτρη Δημόπουλου.

Δείτε την αποτίμηση των Χαρτοφυλακίων του eurocapital.gr

Δείτε σημερινές ενδιαφέρουσες ειδήσεις και άρθρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text