Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Αύξηση τζίρου κατά 7,6% το εξάμηνο Ιουλίου - Δεκεμβρίου για την Jumbo

Αύξηση τζίρου κατά 7,6% το εξάμηνο Ιουλίου - Δεκεμβρίου για την Jumbo

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Αύξηση τζίρου κατά 7,6% το εξάμηνο Ιουλίου - Δεκεμβρίου για την Jumbo

Με αύξηση 7,6% στον κύκλο εργασιών έκλεισε το εξάμηνο Ιουλίου - Δεκεμβρίου 2018 για την Jumbo, με την εταιρεία να εμφανίζει βελτιωμένη εικόνα στην Ελλάδα κατά το τρίμηνο Οκτωβρίου - Δεκεμβρίου, ενώ με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης συνεχίζεται η δραστηριότητα της αλυσίδας στη Ρουμανία και στη Βουλγαρία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε χθες ο εισηγμένος στο Χρηματιστήριο Αθηνών όμιλος, ο συνολικός κύκλος εργασιών τους κατά το διάστημα Ιουλίου - Δεκεμβρίου 2018 (πρόκειται για το πρώτο εξάμηνο της χρήσης για την Jumbo, καθώς η οικονομική της χρήση εκτείνεται από την 1η Ιουλίου ενός έτους μέχρι την 30ή Ιουνίου του επόμενου έτους) διαμορφώθηκε σε 476,7 εκατ. ευρώ από 442,9 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2017.

Συνολικά οι καθαρές πωλήσεις της μητρικής (χωρίς τις ενδοεταιρικές συναλλαγές), σημείωσαν αύξηση περίπου 2,9%, με τις πωλήσεις των καταστημάτων στην Ελλάδα να είναι αυξημένες κατά 1%. Υπενθυμίζεται ότι στην Ελλάδα ο όμιλος πραγματοποιεί περίπου το 65% των συνολικών πωλήσεών του και για τον λόγο αυτό οι αυξομειώσεις του τζίρου στο δίκτυο της εγχώριας αγοράς έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα.

Σημαντικά μεγαλύτερη ήταν η αύξηση των πωλήσεων στις άλλες χώρες όπου δραστηριοποιείται ο όμιλος. Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις των καταστημάτων Jumbo στην Κύπρο αυξήθηκαν κατά περίπου 2%, στη Βουλγαρία κατά περίπου 9%, ενώ στη Ρουμανία ο τζίρος αυξήθηκε πάνω από 30%. Ο υψηλός ρυθμός ανάπτυξης στη Ρουμανία συνδέεται εν μέρει και με το γεγονός ότι το περασμένο φθινόπωρο ξεκίνησαν να λειτουργούν δύο νέα καταστήματα, το πρώτο στην περιοχή του Βουκουρεστίου στα τέλη Σεπτεμβρίου, έκτασης 13.600 τ.μ. και το δεύτερο στην περιοχή Μπασάου στις 12 Νοεμβρίου, έκτασης 12.900 τ.μ.

Σημειώνεται ότι κατά τη χρήση 2017/2018 το 13% των πωλήσεων του ομίλου Jumbo πραγματοποιήθηκε στη Ρουμανία, το 12% στην Κύπρο και το 10% στη Βουλγαρία.

Συνολικά το δίκτυο καταστημάτων Jumbo αριθμεί σήμερα 77 καταστήματα, εκ των οποίων 51 βρίσκονται στην Ελλάδα, 12 στη Ρουμανία, 9 στη Βουλγαρία και 5 στην Κύπρο. Τον Απρίλιο του 2019 αναμένεται να λειτουργήσει ένα ακόμα ιδιόκτητο κατάστημα στην πόλη Μπράιλα της Ρουμανίας (έκτασης περίπου 12.000 τ.μ.), ενώ μέχρι τον Ιούνιο του 2019 έχει προγραμματιστεί η λειτουργία ενός ακόμα καταστήματος στη Βόρεια Ελλάδα. Ο όμιλος, μέσω συνεργασιών, έχει παρουσία με καταστήματα που φέρουν το σήμα της Jumbo, σε πέντε ακόμη χώρες (ΠΓΔΜ, Αλβανία, Κόσοβο, Σερβία και Βοσνία). Διαθέτει, τέλος και ηλεκτρονικό κατάστημα.

Η χρήση 2017/2018 έκλεισε για την Jumbo με πωλήσεις 753 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων 198 εκατ. ευρώ.

Πηγή:www.kathimerini.gr

Έντυπη

 

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text