Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ σταμάτησε σήμερα (16/1/2019) την διολίσθηση προς τις 600 μονάδες

Ο ΓΔ σταμάτησε σήμερα (16/1/2019) την διολίσθηση προς τις 600 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Ουδέτερη κρίνουμε την σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ (0%, στις 622 μονάδες) δεν συνέχισε την από 5νθημέρου διόρθωσή του από τις 640 μονάδες, αλλά στέκεται για 2 μέρες στις 622 μονάδες όπου η τάση είναι, βραχυχρονίως ανοδική, μεσοχρονίως οριακά πτωτική και μεσομακροχρονίως πτωτική, δηλαδή η τάση είναι καθοδική με νεοφανή σημάδια αναστροφής ς σε ανοδική. Το ίδιο φαινόμενο παρατηρείται και στα διεθνή χρηματιστήρια όπου για παράδειγμα, οι σημαντικοί DAX και Nasdaq βρίσκονται σε από δεκαημέρου ανοδική αντίδραση έτοιμοι να σπάσουν ανοδικά το Υψηλό Κλείσιμο 20 ημερών.

 

Στρατηγική για αύριο, Πέμπτη, 17/1/2019

Εάν ο ΓΔ κλείσει πάνω από +1,50% δεχόμενος σήματα αγορών από το σύστημα του προστροφέα (κοίτα βιβλίο στροφέα, σελ 54), το ΤΧ θα επαναφέρει την μετοχική του έκθεση από 40% σε 50% (±5%, αναλόγως των όγκων του ΧΑ και της τάσης των ξένων δεικτών).

Μετοχές

Το 60% των εμπορεύσιμων μετοχών έκλεισε σήμερα με αρνητικό πρόσημο και το 40% με θετικό ενώ 2 μετοχές οι, ΣΑΡ και ΑΛΦΑ, έκλεισαν με πτώσεις χειρότερες του -3% σε σύγκριση με και πάλι 2 μετοχές, τις ΚΟΥΕΣ και ΙΑΣΩ που έκλεισαν με ανόδους άνω του +3%.

Η μετοχή της ημέρας : θα λέγαμε ότι ήταν η δευτερευούσης σημασίας μετοχή του ΙΑΣΩ που έκλεισε με μεγάλη άνοδο +5,76% και μεγάλους όγκους 323 χιλ τεμαχίων σε νέα υψηλά 12μήνου. Το ΙΑΣΩ έχει ισχυρό momentum προς τα πάνω και δεν ξέρουμε που θα σταματήσει.

Νέα υψηλά έτους σημείωσαν σήμερα οι ΕΕΕ και ΙΑΣΩ και νέα χαμηλά οι, ΑΛΦΑ, ΑΔΜΗΕ, ΠΕΙΡ, ΑΤΤ, ΤΕΝΕΡΓ και ΦΡΛΚ.

Συσσωρεύσεις διακρίναμε στις δευτερεύουσες ΙΑΣΩ και ΚΟΥΕΣ και διανομές στην σημαντικότατη ΑΛΦΑ και στην μεσαίας σημασίας ΑΔΜΗΕ.

Ο τραπεζικός κλάδος ατενίζει αβέβαιο ή μάλλον ανησυχητικό μέλλον. Ο δείκτης ΔΤΡ με μεγάλη πτώση σήμερα κατέπεσε στο χαμηλό τριετίας των 400 μονάδων.

Ποιες μετοχές θα εξετάσει το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο για αγορά αν ο ΓΔ  κλείσει αύριο με άνοδο άνω του +1,50%. Θα εξετάσει τις μετοχές που πλησιάζουν τις έγκυρες αντιστάσεις – στροφείς – υψηλά διμήνου και είναι οι, ΕΛΠΕ, ΜΛΣ, ΜΠΕΛΑ, ΜΟΗ, ΟΤΕ, ΙΚΤΙΝ, ΚΡΙ.

Θα επανέλθουμε αύριο σε ακαθόριστη πάλι ώρα.

Περιεχόμενα

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text