Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Συνεχίζεται και σήμερα, Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2019, η κατάβαση του ΓΔ προς τις 600 μονάδες

Συνεχίζεται και σήμερα, Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2019, η κατάβαση του ΓΔ προς τις 600 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Δυσμενής για τους κατέχοντες ελληνικές μετοχές είναι και η σημερινή συνεδρίαση με τον ΓΔ να σημειώνει νέα πτώση -0,60% (στις 613 μονάδες στις 4.30 μμ) με αυξημένο τζίρο (55 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) ενώ, αντίθετα, τα ευρωπαικά χρηματιστήρια συνεχίζουν την από 20ημέρου ανοδική τους αντίδραση με τον DAX (+2%) να διασπά ανοδικά το μετά το ΥΚ20 αγκίστρι του.

Οι τράπεζες είναι και πάλι οι υπαίτιες της πτώσης του ΓΔ με τον ΔΤΡ (-2%) να καταπίπτει σε νέα χαμηλά 3ετίας, στις 370 μονάδες.

Ο ΓΔ έχει καταστεί πλέον καθαρά πτωτικός αφού όλοι οι δείκτες τάσης από μακροχρόνιους (όπως ο ΕΚΜΟ(15-80) έως βραχυχρόνιους (όπως ο Macd) φέρουν bearish ενδείξεις, που σημαίνει ότι υπάρχει ενεργή ορμή προς τα κάτω με στόχο την στήριξη των 595 μονάδων.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 60% με μετρητά και 40% με μετοχές ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις. Σε πωλήσεις θα προχωρήσει εάν ο ΓΔ διασπάσει καθοδικά το ΧΚ20 των 595 μονάδων.

Μετοχές

Πτωτικά κινούνται τα 2/3 των εμπορεύσιμων μετοχών και ανοδικά το 1/3 ενώ δυο μετοχές, οι ΦΡΛΚ και ΒΙΟ, σημειώνουν μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να κερδίζει άνω του +3%.

Διανομές διακρίνουμε σε ΦΡΛΚ (που σήμερα σημειώνει και νέα χαμηλά 12μήνου) και σε ΒΙΟ. Συσσωρεύσεις διακρίνουμε επιτέλους στην ΤΕΝΕΡΓ (+3,60% με 225 χιλ τεμάχια) και μερικώς σε ΟΠΑΠ (+1,60% με 600 χιλ τεμάχια).

Αντίθετα, πολύ καλά πάνε οι ΜΠΕΛΑ, ΚΡΙ και ΜΛΣ που τείνουν να πετύχουν νέα υψηλά περιόδου. Είναι οι μετοχές που θα αγοράσουμε αν ο ΓΔ κάνει την έκπληξη και διασπάσει ανοδικά το υψηλό 20 ημερών που δεν βρίσκεται και πολύ μακριά, στις 640 μονάδες.

Θα επανέλθουμε την Δευτέρα κατά τις 4.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text