Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Τετάρτη, 23.1.2019 : Ο ΓΔ διατηρεί τα κέρδη των τελευταίων 4 εβδομάδων

Τετάρτη, 23.1.2019 : Ο ΓΔ διατηρεί τα κέρδη των τελευταίων 4 εβδομάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ικανοποιητική θεωρούμε την σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ (-0,20%, στις 628 μονάδες, στις 3.50 μμ) διατηρεί τα ¾ της από 4ημέρου ανοδικής αντίδρασης καθώς και τα 4/5 της από μηνός ανάκαμψης από τα χαμηλά έτους του μηνός Δεκεμβρίου.

Ηδη, ο ΓΔ βρίσκεται πάνω από τον ΕΚΜΟ30 των 624 μονάδων και πάνω από την μέση τιμή μηνός, διμήνου και τετραμήνου ενώ έχει πλησιάσει σε μικρή απόσταση 10 μονάδων ή 1,50% το Υψηλό κλείσιμο 20 ημερών το οποίο αν διασπάσει ανοδικά θα έχουμε νέο μεσοπρόθεσμο σήμα αγορών.

Η θετική ψυχολογία του καλού ξεκινήματος του 2019 θα αμφισβητηθεί εάν ο ΓΔ υποχωρήσει κάτω των 615 μονάδων που είναι η μέση του μηνιαίου εύρους του.

Οσο ο ΓΔ θα κινείται πάνω από τις 615 μονάδες, εμείς θα βρισκόμαστε σε αναμονή για ενδεχόμενες αγορές ελληνικών μετοχών.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 55% με μετοχές και 45% με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις. Οι επόμενες αγορές θα σηματοδοτηθούν εάν ο ΓΔ ξεπεράσει το υψηλό κλείσιμο 20 ημερών των 638 μονάδων.

Μετοχές

Πτωτικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 2/3 των 47 εμπορεύσιμων μετοχών που παρακολουθούμε και ανοδικά το 1/3 ενώ καμία μετοχή δεν σημειώνει μεταβολή πέραν του ±3% δείχνοντας ότι η συνεδρίαση είναι αναμονής.

Η μετοχή της ημέρας : καμία μετοχή δεν σημειώνει σήμερα μεγάλη άνοδο με μεγάλους όγκους.

Νέα υψηλά περιόδου σημειώνει μόνον η κραταιά ΕΕΕ και νέα χαμηλά καμία μετοχή.

Μετοχές με ενδιαφέρον για αγορές γράφημα κινούμενες πολύ κοντά σε έγκυρη αντίσταση εδραζόμενη σε 2-4 ισουψείς κορυφές : διακρίνουμε τις, ΚΡΙ, ΟΠΑΠ, ΜΛΣ, ΕΛΠΕ, ΑΡΑΙΓ, ΕΥΔΑΠ, ΠΛΑΘ, ΜΥΤΙΛ, ΣΕΝΕΡ. Αντίθετα, καμία μετοχή δεν διακρίνουμε να κινείται πολύ κοντά σε έγκυρη στήριξη. Παρατηρείται με άλλα λόγια μια ανοδική εξέλιξη της αγοράς.

Συσσωρεύσεις διακρίνουμε σε ΦΡΛΚ, ΕΛΛΑΚΤ και ΑΝΕΜΟ και διανομές σε καμία μετοχή. Και αυτό είναι μια περαιτέρω παρατήρηση ότι η αγορά έχει βελτιώσει τον χαρακτήρα της.

Ο ΓΔ και γενικά όλο το Χρηματιστήριο Αθηνών αμαυρώνεται από την άσχημη κατάσταση των τραπεζών που όλες κινούνται τις τελευταίες μέρες κοντά στα χαμηλά 30ετίας. Αρκετοί ξένοι είναι σορταρισμένοι σε ελληνικές τραπεζικές μετοχές προβλέποντας χειροτέρευση του προβλήματος στον κλάδο. Και λύση δεν φαίνεται στον ορίζοντα.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 3.30 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text