Αρχική | Οικονομία | Ελληνική Οικονομία | Λύσεις με κούρεμα για τα «κόκκινα» στεγαστικά

Λύσεις με κούρεμα για τα «κόκκινα» στεγαστικά

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Λύσεις με κούρεμα για τα «κόκκινα» στεγαστικά

Το χτίσιμο του νέου θεσμικού πλαισίου ρύθμισης των «κόκκινων» στεγαστικών δανείων με την παύση ισχύος των διατάξεων της προστασίας της κύριας κατοικίας που έδινε ο νόμος Κατσέλη – Σταθάκη ξεκινά από αύριο η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», ειδική νομοπαρασκευαστική επιτροπή των συναρμόδιων υπουργείων Οικονομικών, Οικονομίας και Ανάπτυξης, Εργασίας και Δικαιοσύνης ξεκινά να συντάσσει το νομοσχέδιο, το οποίο έως τις 15 Φεβρουαρίου θα πρέπει να σταλεί στους θεσμούς για τη διατύπωση των παρατηρήσεών τους. Υπενθυμίζεται ότι στις 28 Φεβρουαρίου τελειώνει η δίμηνη παράταση που πήραν οι διατάξεις του ισχύοντος νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και οι οποίες πρόσφεραν καταφύγιο σε οφειλέτες για την προστασία της κύριας κατοικίας τους εφόσον βέβαια πετύχαιναν την έκδοση ευνοϊκών δικαστικών αποφάσεων.  Παράλληλα, μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας ίσως και τις αρχές της επόμενης θα έχει ολοκληρωθεί και η διαβούλευση της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των τραπεζών αναφορικά με τις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν στα κεφάλαιά τους το νέο πλαίσιο ρύθμισης των δανείων, τα σχεδιαζόμενα όρια προστασίας της κύριας κατοικίας καθώς και τα μοντέλα διακανονισμού που θα τρέχουν για τους «κόκκινους» δανειολήπτες.

Ρυθμίσεις για όλους

Το νέο πλαίσιο, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, σε καμία περίπτωση δεν θα παρέχει οριζόντια προστασία της κύριας κατοικίας των οφειλετών και επιπλέον θα περιορίσει δραστικά τις οδούς διαφυγής των στρατηγικών κακοπληρωτών.

Πηγή:www.tovima.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text