Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ προσπαθεί και σήμερα (Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2019), χωρίς επιτυχία μέχρις στιγμής (4.00 μμ), να διασπάσει το Υψηλό 20 ημερών

Ο ΓΔ προσπαθεί και σήμερα (Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2019), χωρίς επιτυχία μέχρις στιγμής (4.00 μμ), να διασπάσει το Υψηλό 20 ημερών

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Δεν είναι άσχημη η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ (-0,20%, στις 632 μονάδες) δεν μπορεί μεν να διασπάσει ανοδικά την σηματοδότρια μεσοπροθέσμων αγορών ΥΚ20 των 638 μονάδων, αλλά παράλληλα δεν εγκαταλείπει την θέση πολιορκίας αυτής  της σηματοδότριας αφού με ένα απλό κλείσιμο +0,80% θα καταφέρει να την διασπάσει.

Ο ημερήσιος τζίρος είναι πολύ χαμηλός (28 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και η κατάσταση των διεθνών δεικτών είναι μάλλον ευνοϊκή για αγορές στο ΧΑ αφού οι περισσότεροι έχουν ήδη διασπάσει ανοδικά το δικό τους ΥΚ20 αλλά παραμένουν σε καθοδική μεσομακροπρόθεσμη τάση, αρκετά κάτω του ΑΚΜΟ200, γεγονός που δείχνει ότι χρειάζεται κι άλλη δουλειά για να στρώσει το διεθνές κλίμα. Άρα, δεν πρέπει να ξεθαρρεύουμε υπερβολικά.

Παραμένουμε λοιπόν σε επιφυλακή για αγορές μετοχών.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει πάνω από τις 838 μονάδες με όγκο άνω των 30 εκατ, το ΤΧ θα αυξήσει την μετοχική του έκθεση από 55% σε 75%.

Μετοχές

Οι ανοδικές μετοχές είναι περίπου ίσες στο αριθμό με τις καθοδικές και επίσης δύο μετοχές, οι αδελφές ΕΛΛΑΚΤΩΡ και ΑΝΕΜΟΣ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% , όπως δύο μετοχές, οι ΤΙΤΚ και ΟΛΘ, που σημειώνουν μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3%.

Οι μετοχές της ημέρας : είναι οι αναφερθείσες ΕΛΛΑΚΤ και ΑΝΕΜΟΣ που πετυχαίνουν ανόδους +4% και +5% αντίστοιχα με μεγάλους σχετικά όγκους. Ο ΑΝΕΜΟΣ μάλιστα τείνει να διασπάσει ανοδικά τον στροφέα – υψηλό διμήνου των 1,75 ευρώ.

Κατά τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρούμε το ενθαρρυντικό γεγονός ότι πολλές σημαντικές μετοχές τείνουν να διασπάσουν ανοδικά τους μεσομακροπρόθεσμους στροφείς τους – υψηλά διμήνου και τριμήνου, όπως κάνουν οι, ΑΝΕΜΟΣ, ΣΕΝΕΡ, ΕΛΧΑ, ΙΝΤΚΑ, ΠΛΑΙΣ, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΜΥΤΙΛ, ΜΠΕΛΑ, ΕΛΠΕ και ΜΟΗ.  Στον αντίποδα, δεν βλέπουμε καμία μετοχή εξόν από τις τραπεζικές που είναι τα βαρίδια στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Σήμερα συσσωρεύονται (αγοράζονται επιθετικά) οι ΑΝΕΜΟΣ, ΕΛΛΑΚΤ και ΕΧΑΕ, ενώ διανέμεται (πωλείται επιθετικά) ο ΤΙΤΚ.

Νέα υψηλά εποχής σημειώνουν οι ΕΥΔΑΠ και ΜΛΣ. Προσέχουμε ιδιαίτερα την δεύτερη.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 3.30 μμ.

Δείτε την καθημερινή αποτίμηση του Εκπαιδευτικού Τεχνικού Χαρτοφυλακίου του κου Δημήτρη Δημόπουλου.

Δείτε την αποτίμηση των Χαρτοφυλακίων του eurocapital.gr

Δείτε σημερινές ενδιαφέρουσες ειδήσεις και άρθρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text