Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Η αγορά ακολουθεί και σήμερα (Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2019) μεσοχρονίως πλευρική πορεία

Η αγορά ακολουθεί και σήμερα (Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2019) μεσοχρονίως πλευρική πορεία

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Ουδέτερη προς θετική παρουσιάζεται η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ με μικρή μεταβολή (-0,20%, στις 629 μονάδες, στις 3.10 μμ) και με μικρό τζίρο (25 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) συνεχίζει την σταθεροποιητική του προδιάθεση λίγο κάτω από το Υψηλό Κλείσιμο 20 ημερών των 638 μονάδων, ενώ οι κύριοι ξένοι δείκτες παρουσιάζουν καλύτερη εικόνα κινούμενοι λίγο κάτω από τα  υψηλά 40 ημερών.

Όπως βλέπουμε στο γράφημα, ο ΓΔ σχηματίζει 40ήμερο συμμετρικό τρίγωνο με κατερχόμενη πλευρά την Β-Η-Κ και ανερχόμενη την Ι-Μ-Ζ, το οποίο τρίγωνο στη θέση που βρίσκεται, προς τα χαμηλά διετίας, έχει μάλλον καθοδική πρόγνωση. Όμως, ο ίδιος δείκτης ΓΔ βρίσκεται κοντά στο ΥΚ20 των 638 μονάδων, δηλαδή σε θέση που έχει μάλλον ανοδική πρόγνωση. Άρα, κρίνουμε ότι η συνολική διαγραμματική κατάσταση του ΓΔ είναι ουδέτερη και θα πρέπει να περιμένουμε μερικές μέρες για να δούμε ποια τάση, ανοδική η καθοδική, θα ακολουθήσει.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 55% με μετοχές και 45% με μετρητά Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο δεν θα κάνει σήμερα πράξεις. Σε μια επόμενη συνεδρίαση θα προχωρήσουμε σε αγορές εάν ο ΓΔ κλείσει πάνω από την κορυφή των 638 μονάδων ή σε πωλήσεις αν ο ΓΔ κλείσει κάτω από τον κυλιόμενο πυθμένα των 615 μονάδων.

Μετοχές

Το 60% των εμπορεύσιμων μετοχών κινείται αυτή τη στιγμή πτωτικά και το 40% ανοδικά ενώ καμία μετοχή δεν σημειώνει μεγάλη μεταβολή πέραν του ±3% δείχνοντας ότι η συνεδρίαση είναι ουδέτερη.

Σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση στροφέα – υψηλού τριμήνου σημειώνει σήμερα η ΕΛΧΑ χωρίς όμως να συνοδεύεται με επιβεβαιώσεις όγκων και ΓΔ.

Αντίστροφα σήματα πωλήσεων δεν δίνει σήμερα καμία μετοχή.

Πολύ κοντά στο να δώσουν ανάλογα σήματα αγορών είναι οι, ΜΟΗ, ΑΝΕΜΟΣ, ΕΥΑΠΣ, ΜΥΤΙΛ, ΣΕΝΕΡ, ΟΤΕ, ΜΠΕΛΑ, ΕΛΛ και ΠΛΑΙΣ, ενώ καμία μετοχή δεν βρίσκεται κοντά σε έγκυρη στήριξη ώστε να την απειλήσει με καθοδική διάσπαση και σήμα πωλήσεων.

Επίσης, δυο μετοχές, οι ΕΛΧΑ και ΜΛΣ, σημειώνουν σήμερα νέα υψηλά τριμήνου σε αντίθεση με καμία μετοχή που να σημειώνει νέα χαμηλά τριμήνου.

Από τα παραπάνω παρατηρούμε ότι το πλάτος της αγοράς συμπεριφέρεται ανοδικά και ότι οι τράπεζες είναι η τροχοπέδη στον ΓΔ αποτρέποντάς  τον να προχωρήσει σε υψηλά τριμήνου και στα σχετικά σήματα αγορών (αυτή τη στιγμή ΔΤΡ -0,80% κοντά σε χαμηλά τριετίας).

Τέλος, το δίδυμο ΕΛΛΑΚΤΩΡ και ΑΝΕΜΟΣ, ενώ λίγο μετά το σημερινό άνοιγμα πετύχαιναν μεγάλη άνοδο περίπου +4% με τον ΑΝΕΜΟ να σπάει το υψηλό τριμήνου, αυτή τη στιγμή έχουν υποχωρήσει σε οριακά αρνητικά επίπεδα προιδεάζοντάς μας μήπως ακολουθήσει τοπική καθοδική  αναστροφή μετά από απότομο 20ήμερο ισχυρό ράλι (περίπου +20%).

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00 μμ.

Δείτε την καθημερινή αποτίμηση του Εκπαιδευτικού Τεχνικού Χαρτοφυλακίου του κου Δημήτρη Δημόπουλου.

Δείτε την αποτίμηση των Χαρτοφυλακίων του eurocapital.gr

Δείτε σημερινές ενδιαφέρουσες ειδήσεις και άρθρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text