Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Ενδείξεις για «μαύρη τρύπα» στις ελληνικές δραστηριότητες της Folli Follie

Ενδείξεις για «μαύρη τρύπα» στις ελληνικές δραστηριότητες της Folli Follie

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ενδείξεις για «μαύρη τρύπα» στις ελληνικές δραστηριότητες της Folli Follie

Κλιμακώνεται η αβεβαιότητα γύρω από την υπόθεση της Folli Follie, καθώς πληροφορίες θέλουν την PwC, που έχει αναλάβει τον έλεγχο των αναμορφωμένων λογιστικών καταστάσεων του 2017, να «δυσκολεύεται» να δώσει πιστοποιητικό ελέγχου, του ομολογιούχους πιστωτές να αναβάλλουν ραντεβού με τη διοίκηση και τα ανεξάρτητα στελέχη της εταιρείας να κοιτάζουν προς την έξοδο.

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν στην «Κ» πως οι νέοι έλεγχοι, στο ελληνικό πλέον κομμάτι του ομίλου, έχουν αποκαλύψει σημαντική λογιστική διόγκωση του ενεργητικού της εταιρείας, καθώς φέρεται να μην υπάρχουν περιουσιακά στοιχεία της τάξης των 80 έως 100 εκατ. ευρώ. Αν και το ποσό αυτό μοιάζει με σταγόνα στον ωκεανό των διογκωμένων κατά ένα δισεκατομμύριο πωλήσεων στην Ασία και κατά εκατοντάδων ευρώ κερδών, εφόσον ευσταθούν οι σχετικές πληροφορίες, έρχεται να προστεθεί στις ενδείξεις συστηματικής παραποίησης στοιχείων και στις ελληνικές/ευρωπαϊκές δραστηριότητες. Με τον αναμορφωμένο ισολογισμό του 2017 «στον αέρα», απουσιάζει και βάση συμφωνίας με τους ομολογιούχους, οι οποίοι ούτως ή άλλως απαιτούν ως εξασφάλιση την ακίνητη περιουσία και το ενεργητικό της Folli Follie, τα περισσότερα ακίνητα της οποίας παραμένουν δεσμευμένα από τη Δικαιοσύνη. Ετσι, αν και χθες αναμένονταν στην Αθήνα οι επικεφαλής επενδυτές ομολογιούχοι για να συναντηθούν με τη διοίκηση της εταιρείας, τα ραντεβού αυτά αναβλήθηκαν κατ’ αρχάς για τα τέλη της εβδομάδας. Οι πιστωτές εμφανίζονται εκνευρισμένοι και από το γεγονός ότι οι διαβεβαιώσεις που λάμβαναν περί αποδέσμευσης των ακινήτων δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, καθώς κάτι τέτοιο είναι νομικά απίθανο.

Επιπλέον διατυπώνεται ιδιαίτερος σκεπτικισμός για την αποχώρηση σειράς στελεχών, προεξάρχοντος του αναπληρωτή διευθύνοντος σύμβουλου Νάσσου Γεωργιάδη, με τον οποίο είχε, όπως λέγεται, αναπτυχθεί σχέση εμπιστοσύνης. Γενικότερα, η αίσθηση πως η οικογένεια των βασικών μετόχων εξακολουθεί να κινεί τα νήματα και να επηρεάζει καίρια ακόμα και λεπτομέρειες στην εταιρεία, παρά την παραίτηση του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στην εκπνοή του 2018, λειτουργεί αποτρεπτικά για τους πιστωτές, εξηγούν στην «Κ» στενοί συνεργάτες τους. Ορισμένοι μάλιστα εξ αυτών, όπως άλλωστε και κύκλοι της αγοράς, δεν διστάζουν πλέον να εικάσουν πως «στόχος της οικογενείας των βασικών μετόχων είναι να παραμείνει έως το τέλος στην καταρρέουσα εταιρεία για να κάνει αυτή τη λύση και εκκαθάριση της Folli Follie, ώστε να μπορέσει να ελέγξει τη ροή των ενοχοποιητικών πληροφοριών που ενδέχεται να προκύψουν».

Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη εβδομάδα έγινε γνωστό ότι μόλις τρεις μήνες μετά την τοποθέτησή του ως αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου, ο Ν. Γεωργιάδης υπέβαλε την παραίτησή του. Στα τέλη Δεκεμβρίου είχε υποβάλει την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου ο Νικόλαος Κανελλόπουλος, που είχε επίσης τοποθετηθεί πριν από λίγους μήνες. Μάλιστα, η συγκεκριμένη παραίτηση είχε προκαλέσει τότε αίσθηση, λόγω των πολύ καλών σχέσεων του Ν. Κανελλόπουλου με τον Δ. Κουτσολιούτσο. Την Παρασκευή, η Folli Follie ανακοίνωσε τον διορισμό του Αναστάσιου Φράγκου ως νέου CEO σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος Ν. Γεωργιάδη, με τις πρώτες δηλώσεις του οποίου να προκαλούν απορία, καθώς έκανε λόγο για «ελάχιστες ελληνικές επιχειρήσεις που καταφέρνουν να αναδειχθούν σε παγκόσμιο επίπεδο» και «μία από αυτές που το κατάφεραν είναι η Folli Follie, ένα επιτυχημένο ελληνικό σήμα που μπορεί κανείς να συναντήσει στις εμπορικές μητροπόλεις όλου του κόσμου»…

Πηγή:www.kathimerini.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text