Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ούτε σήμερα (Πέμπτη, 31/1/2019) οι επιθέσεις του ΓΔ κατά του Υψηλού κλεισίματος 20 ημερών των 638 μονάδων έχουν επιτυχία

Ούτε σήμερα (Πέμπτη, 31/1/2019) οι επιθέσεις του ΓΔ κατά του Υψηλού κλεισίματος 20 ημερών των 638 μονάδων έχουν επιτυχία

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Εδώ και 5 συνεδριάσεις, συμπεριλαμβανομένης και της σημερινής, ο ΓΔ (-0,50%, στις 632 μονάδες, στις 4.00 μμ)προσπαθεί να διασπάσει ανοδικά το ΥΚ20 των 638 μονάδων και να δώσει σήμα μεσοπρόθεσμων αγορών αλλά δεν μπορεί να το καταφέρει. Διαπερνά μεν ανοδικά ενδοημερησίως τις 638 μονάδες, αλλά τα κλεισίματα γίνονται κάτω από αυτό το επίμαχο επίπεδο.

Ωστόσο, η παρατεταμένη παραμονή του ΓΔ λίγο κάτω από αυτήν την μεσοπρόθεσμη σηματοδότρια αγορών, το ΥΚ20, αυξάνει τις πιθανότητες ανοδικής διάσπασης.

Η πολιορκία των 638 μονάδων θα δεχθούμε ότι θα έχει λυθεί μόνον αν ο ΓΔ υποχωρήσει κάτω από τον κυλιόμενο πυθμένα του των 615 μονάδων. Όσο ο ΓΔ θα κινείται πάνω από τις 615 μονάδες (-3% από τώρα), θα ελπίζουμε σε ανοδική διάσπαση των 638 μονάδων και μεσοπρόθεσμο σήμα αγορών.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Ούτε σήμερα θα κάνει πράξεις το ΤΧ. Θα προχωρούσε σε αγορές αν κατάφερνε ο ΓΔ και έκλεινε πάνω από τις 638 μονάδες (+0,40% από το χθεσινό κλείσιμο).

Μετοχές

Η σχέση ανοδικών / καθοδικών μετοχών είναι αυτή τη στιγμή 1 προς 2 ενώ καμία μετοχή δεν σημειώνει μεγάλη άνοδο άνω του +3% σε σύγκριση με δυο μετοχές, τις ΑΛΦΑ και ΑΤΤ, που σημειώνουν μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3%.

Μετοχές με ικανοποιητική συμπεριφορά κινούμενες κοντά σε σηματοδοτούν μεσοπρόθεσμες αγορές επίπεδο, τον στροφέα – έγκυρη αντίσταση – υψηλό διμήνου: διακρίνουμε τις, ΑΡΑΙΓ, ΑΝΕΜΟ, ΒΙΟ, ΕΛΠΕ, ΕΛΧΑ, ΕΥΔΑΠ, ΚΡΙ, ΛΑΜΔΑ, ΜΠΕΛΑ, ΟΠΑΠ και ΣΑΡ. Εξ αυτών μόνον ο ΣΑΡ διακινεί μεγάλους σχετικά όγκους (συσσωρεύσεις), οι δε υπόλοιπες διακινούν λίγα κομμάτια δεχόμενες την αδιαφορία των αγοραστών.

Νέα υψηλά διμήνου σημειώνει αυτή τη στιγμή μόνον η ΕΛΛ. Το αγοραστικό ενδιαφέρον για ΕΛΛ πιθανόν να οφείλεται στο επικείμενο μέρισμα (συνήθως 5% μετά από φόρους).

Νέα χαμηλά σημειώνουν οι ΑΛΦΑ και ΠΕΙΡ. Η πρώτη λόγω της υποψίας των επενδυτών ότι προχωρά σε επιθετική πώληση κόκκινων δανείων, πράξη που θα εξυγιάνει μεν το χαρτοφυλάκιό της και τον ισολογισμό της αλλά που στην συνέχεια θα απαιτήσει νέα ΑΜΚ σε χαμηλή τιμή, πιθανόν γύρω στο μισό ευρώ (και για αυτό μερικά hedge funds είναι ήδη σορταρισμένα στην μετοχή). Η δεύτερη καταπίπτει σε νέα χαμηλά διότι είναι τόσο χάλια το δανειακό της χαρτοφυλάκιο που ούτε η πώληση των κόκκινων δανείων θα την ανακουφίσει, παρά μόνον η κρατικοποίησή της (να περιέλθει η άτυχη αυτή τράπεζα στον φορολογούμενο).

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00 μμ.

Δείτε την καθημερινή αποτίμηση του Εκπαιδευτικού Τεχνικού Χαρτοφυλακίου του κου Δημήτρη Δημόπουλου.

Δείτε την αποτίμηση των Χαρτοφυλακίων του eurocapital.gr

Δείτε σημερινές ενδιαφέρουσες ειδήσεις και άρθρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text