Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ούτε σήμερα (Παρ, 1/2/19) μπορεί ο ΓΔ να διασπάσει το Υψηλό κλείσιμο 20 ημερών που πολιορκεί επί σχεδόν 2 εβδομάδες

Ούτε σήμερα (Παρ, 1/2/19) μπορεί ο ΓΔ να διασπάσει το Υψηλό κλείσιμο 20 ημερών που πολιορκεί επί σχεδόν 2 εβδομάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ούτε σήμερα (Παρ, 1/2/19) μπορεί ο ΓΔ να διασπάσει το Υψηλό κλείσιμο 20 ημερών που πολιορκεί επί σχεδόν 2 εβδομάδες

Ουδέτερη προς θετική κρίνουμε την σημερινή συνεδρίαση καθόσον ο ΓΔ (+0,10%, στις 635 μονάδες, στις 3.45 μμ) ενώ βρίσκεται επί 9 συνεδριάσεις μόλις λίγες μονάδες κάτω από την μεσοχρόνια σηματοδότρια αγορών αντίσταση – ΥΚ20 των 638 μονάδνω, δεν μπορεί να την διασπάσει ανοδικά σε τιμές κλεισίματος και τούτο διότι η αγορά δεν έχει όγκους.

Ωστόσο, το γεγονός ότι ο ΓΔ παραμένει επιμόνως σε θέση πολιορκίας του ΥΚ20 σημαίνει ότι εφόσον δεν προκύψει κάποια οξεία βύθιση, κάποια στιγμή θα επιτευχθεί η διάσπαση.

Η εν λόγω πολιορκία θα λυθεί αν ο ΓΔ υποχωρήσει ξαφνικά άσχημα διασπώντας καθοδικά τον κυλιόμενο πυθμένα των 616 μονάδων όπου σήμερα ανέβηκε το κύριο stop loss μας, το Χαμηλό Κλείσιμο 20 ημερών.

Οσο λοιπόν ο ΓΔ θα κινείται πάνω από τις 616 μονάδες, εμείς θα διατηρούμε τις ελπίδες μας για ένα ράλι του ΓΔ προς τις 700 μονάδες.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Ούτε σήμερα θα κάνει πράξεις το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο. (Θα προχωρούσε σε αγορές μόνον αν ο ΓΔ έκλεινε πάνω από τις 638 μονάδες με τζίρο άνω των 41,50 εκατ δηλαδή του μέσου τζίρου του κυλιόμενου διημέρου).

Μετοχές

Παρά το οριακά θετικό πρόσημο του ΓΔ οφειλόμενο στην άνοδο μερικών δεικτοβαρών μετοχών, όπως των ΕΕΕ, ΜΥΤΙΛ  και ΜΠΕΛΑ), τα 2/3 των μετοχών κινούνται αυτή τη στιγμή αρνητικά ενώ 2 μετοχές, οι ΑΒΑΞ και ΑΤΤ, σημειώνουν μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3% σε αντίθεση με καμία μετοχή που να κερδίζει πάνω από +2%.

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα αγοραπωλησιών με διασπάσεις έγκυρων αντιστάσεων / στηρίξεων.

Επειδή το πλάτος της αγοράς βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από όσο ο επηρεαζόμενος από τις καταγκρεμιζόμενες τράπεζες ΓΔ, σήμερα οι μετοχές σε νέα υψηλά τριμήνου (οι ΕΕΕ, ΠΛΑΙΣ, ΜΠΕΛΑ, ΕΛΧΑ και ΕΛΛ) είναι περισσότερες από τις μετοχές σε νέα χαμηλά τριμήνου (τις τραπεζικές ΑΛΦΑ, ΠΕΙΡ, ΑΤΤ).

Μετοχές που τείνουν να δώσουν σήματα αγορών με ανοδικές διασπάσεις υψηλών τριμήνου ή των παρεπόμενων αγκιστριών : διακρίνουμε τις, ΑΝΕΜΟ, ΜΥΤΙΛ , ΣΕΝΕΡ, ΛΑΜΔΑ, ΜΛΣ, ΟΠΑΠ, ΕΛΠΕ, ΟΤΕ, ΜΟΗ. Από αυτές θα αγοράσουμε εάν ο ΓΔ διασπάσει τελικά ανοδικά το ΥΚ20 των 638 μονάδων.

Αντίθετα, μόνον μια μετοχή κινδυνεύει να σπάσει καθοδικά εμφανή στήριξη και είναι ο ΟΛΠ.

Οι τραπεζικές μετοχές συνεχίζουν να εμφανίζουν άθλια διαγραμματική εικόνα με τον ΔΤΡ να κινείται κάτω από τις 400 μονάδες (από τις 1000 μονάδες προ οκταμήνου…φαντασθείτε τι προβλήματα αντιμετωπίζουν οι τράπεζες, οι τροχοπέδες του ΧΑ).

Θα επανέλθουμε την Δευτέρα, την ίδιαν περίπου ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text