Αρχική | Πολιτική | Κοινωνία | Ιστορικός έγινε viral όταν τα έχωσε στους εκατομμυριούχους για τη φοροδιαφυγή

Ιστορικός έγινε viral όταν τα έχωσε στους εκατομμυριούχους για τη φοροδιαφυγή

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ιστορικός έγινε viral όταν τα έχωσε στους εκατομμυριούχους για τη φοροδιαφυγή

Ο  Rutger Bregman είναι Ολλανδός ιστορικός και βρέθηκε στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, προκαλώντας πολλές συζητήσεις με όσα είπε.

Στο βίντεο που έχει μοιραστεί δεκάδες χιλιάδες φορές, ο Rutger Bregman, συγγραφέας του βιβλίου «Ουτοπία για Ρεαλιστές», μιλά για την αποτυχία των παρευρισκομένων να αντιμετωπίσουν το βασικό ζήτημα στη μάχη για την ισότητα: το γεγονός ότι οι πλούσιοι δεν πληρώνουν δίκαιο μερίδιο φόρων.

«Ακούω πολλούς να μιλάνε για συμμετοχή, δικαιοσύνη, ισότητα και διαφάνεια, αλλά σχεδόν κανείς δεν μιλά για το πραγματικό ζήτημα, αυτό της φοροαποφυγής. Και οι πλούσιοι απλά δεν πληρώνουν το δίκαιο μερίδιο τους»,  είπε σε πάνελ για την ανισότητα.

«Αισθάνομαι ότι είμαι σε μια συζήτηση με πυροσβέστες και κανείς δεν μπορεί να μιλήσει για νερό».

Πρέπει, συνέχισε, να «σταματήσετε να μιλάτε για φιλανθρωπία και να αρχίσετε να μιλάτε για φόρους». «Αυτό είναι. Φόροι, φόροι, φόροι. Όλα τα υπόλοιπα είναι μ@@@@ς κατά τη γνώμη μου».

Ο Ken Goldman, πρώην στέλεχος της Yahoo αντέδρασε για τους ισχυρισμούς του Bregman και είπε ότι πρόκειται για ένα πάνελ που βλέπει τα πράγματα μονόπλευρα, ενώ υποστήριξε ότι οι δημοσιονομικές ρυθμίσεις στην παγκόσμια οικονομία ήταν επιτυχείς και είχαν δημιουργήσει ρεκόρ απασχόλησης. Ωστόσο ένα άλλο μέλος του πάνελ, η Winnie Byanyima της Oxfam, λέγοντας ότι τα υψηλά επίπεδα απασχόλησης δεν είναι από μόνο του καλό πράγμα, γιατί πολλοί άνθρωποι κάνουν δουλειές που τους οδηγούν στην εξαθλίωση. Θύμισε την είδηση με τους εργαζόμενους μεγάλης αμερικανικής εταιρείας που αναγκάζονταν να φοράνε πάνες γιατί δεν τους επιτρεπόταν να κάνουν διάλειμμα για τουαλέτα.

«Αυτή δεν είναι μια αξιοπρεπής δουλειά», τόνισε. «Η ποιότητα των θέσεων εργασίας έχει σημασία. Σε πολλές χώρες οι εργαζόμενοι δεν έχουν πλέον φωνή».

Και απευθυνόμενη στον Goldman, είπε: «Μετράτε τα λάθος πράγματα. Δεν υπολογίζετε την αξιοπρέπεια των ανθρώπων. Μετράτε τους ανθρώπους που τους εκμεταλλεύονται».

Πηγή:www.huffingpost.gr


Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text