Αρχική | Χρηματιστήριο | Προς έξοδο από το Χ.Α. και αύξηση κεφαλαίου η «Κρητών Αρτος»

Προς έξοδο από το Χ.Α. και αύξηση κεφαλαίου η «Κρητών Αρτος»

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Προς έξοδο από το Χ.Α. και αύξηση κεφαλαίου η «Κρητών Αρτος»

Εκτός του Χρηματιστηρίου Αθηνών αναμένεται να οδηγηθεί η «Κρητών Αρτος» μετά την είσοδο στην εταιρεία της SwitzGroup ως στρατηγικού επενδυτή. Αν και για την ώρα ο όμιλος με έδρα το Ντουμπάι κατέχει το 60,56%, το επόμενο διάστημα αναμένεται να απευθύνει προς τους μικρομετόχους πρόταση εξαγοράς των μετοχών τους σε τιμή που, σύμφωνα με πληροφορίες της αγοράς, αναμένεται να διαμορφωθεί στο 1 ευρώ ανά μετοχή, περίπου κατά 80% υψηλότερη σε σύγκριση με τη μέση τιμή διαπραγμάτευσης της μετοχής από το 2009, έτος κατά το οποίο εισήλθαν οι τίτλοι της κρητικής αρτοβιομηχανίας στην εναλλακτική αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Πάντως, η οικογένεια Δαμιανάκη θα εξακολουθήσει να συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας, ενώ ο ιδρυτής της και σημερινός πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός της Μανώλης Δαμιανάκης θα παραμείνει στο τιμόνι της «Κρητών Αρτος». Ο ίδιος δε ερωτηθείς από την «Κ» για την έξοδο της εταιρείας από το Χ.Α., υπογράμμισε σε όλους τους τόνους ότι όχι μόνο δεν υπάρχει καμία δυσαρέσκεια της εταιρείας από το Χ.Α., αλλά το αντίθετο, η εισαγωγή της «Κρητών Αρτος» σε αυτό συνέβαλε καθοριστικά στην ορθή οργάνωση της εταιρείας. Μάλιστα, ο κ. Δαμιανάκης συνέστησε στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να ενταχθούν στο Χρηματιστήριο, καθώς, πέρα από το ότι μπορεί να αποτελέσει πηγή ρευστότητας, βοηθά στην καλύτερη οργάνωση και στον έλεγχο των επιχειρήσεων με βάση και τις αρχές της εταιρικής διακυβέρνησης.


Στις επομενες κινήσεις που αναμένεται να γίνουν στην εταιρεία περιλαμβάνεται η περαιτέρω κεφαλαιακή ενίσχυσή της μέσω της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου. Η αύξηση που αναμένεται να αποφασισθεί θα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι του ποσού του 1,5 εκατ. ευρώ και ως κεντρικός στόχος αυτής τίθεται η ενίσχυση της εξαγωγικής δραστηριότητας της «Κρητών Αρτος».

Ολα τα παραπάνω, συμπεριλαμβανομένης της εκλογής νέου διοικητικού συμβουλίου, στο οποίο πλέον θα εκπροσωπείται και η SwitzGroup, αναμένεται να αποφασισθούν σε έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της «Κρητών Αρτος» που πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί εντός του Φεβρουαρίου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες στο Χ.Α., η «Κρητών Αρτος» επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι η εταιρεία, «έχοντας στρατηγικό μέτοχο τη SwitzGroup, θα μπορεί να ενισχυθεί κεφαλαιακά, να βοηθηθεί σε τεχνογνωσία και οργάνωση και στην περαιτέρω ανάπτυξη πωλήσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Το προφίλ της εταιρείας θα παραμείνει στην προώθηση, σε Ελλάδα και εξωτερικό, προϊόντων κρητικής αρτοποιίας και γενικότερα της κρητικής διατροφής με έδρα τις υφιστάμενες εγκαταστάσεις στο Ηράκλειο Κρήτης».

Η εταιρεία σήμερα διαθέτει κτιριακές εγκαταστάσεις άνω των 4.000 τ.μ., στις οποίες λειτουργούν τρεις γραμμές παραγωγής κρητικών παραδοσιακών παξιμαδιών, δύο γραμμές παραγωγής προϊόντων σνακ αρτοποιίας, δύο αυτοματοποιημένες γραμμές συσκευασίας οριζόντιου τύπου και δύο γραμμές συσκευασίας κάθετου τύπου, πλήρως αυτοματοποιημένες με ρομπότ. Εχει μέγιστη παραγωγική δυναμικότητα 25.000-30.000 κιλά τελικού προϊόντος ημερησίως.

Οσο για τη SwitzGroup, δεν είναι η πρώτη φορά που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα. Εχει πλειοψηφική συμμετοχή στην εταιρεία Olympic Foods, η οποία ασχολείται με την παραγωγή και την εμπορία πρώτων υλών αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, με ιδιόκτητες εγκαταστάσεις 6.000 τ.μ. στη Μεταμόρφωση Αττικής.

Πηγή:www.kahimerini.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text