Αρχική | Διάφορα | Τεύχη 2018-2023 (Νο 199 έως Νο 253) | Χ&Α - 203 | Οι προβλέψεις του περιοδικού Forbes για το 2019

Οι προβλέψεις του περιοδικού Forbes για το 2019

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ποιά είναι η πορεία τους;

Στο άρθρο μας με τίτλο “Έχουν κάποια αξία οι χρηματιστηριακές προβλέψεις των ειδικών” (στις σελίδες 7 έως 11 του τεύχους 202) αναρωτιόμασταν, αν τελικά υπάρχει κάποια χρησιμότητα στα αφιερώματα του τύπου “Πού να επενδύσετε κατά το επόμενο έτος” που κατά κόρον δημοσιεύονται σε περιοδικά και επενδυτικά sites, στις τελευταίες εβδομάδες κάθε έτους. Στο άρθρο, είχαμε αναφέρει παραδείγματα όπου οι προβλέψεις μεγάλων και “ηχηρών” επενδυτικών οίκων και αναλυτών στο παρελθόν, είχαν αποτύχει οικτρά. Παράλληλα, δεσμευθήκαμε να παρακολουθούμε την εξέλιξη των προτάσεων του περιοδικού Forbes για το έτος 2019.

Στην εφαρμογή που έχουμε σχηματίσει (δείτε εδώ) έχουμε καταγράψει τις επενδυτικές επιλογές του περιοδικού και πραγματοποιούμε την αποτίμηση του χαρτοφυλακίου, τις ημέρες πριν από την έκδοση του περιοδικού.

Παρατηρούμε ότι, για το διάστημα από 31/12/2018, οπότε και θεωρούμε ότι ξεκινά η εφαρμογή των επενδυτικών προτάσεων έως και την 4/2/2019, η απόδοση του χαρτοφυλακίου φθάνει στο 14,1%. Η επίδοση αυτή είναι πραγματικά πάρα πολύ καλή, ιδίως αν αναλογιστούμε ότι ο αμερικανικός δείκτης Dow Jones, στο ίδιο διάστημα, είχε απόδοση 8,2%. Στην ίδια περίοδο, η απόδοση του S&P 500 έφθασε στο 8,7 και του δείκτη Nasdaq στο 10,7%.

Συνεπώς, προς το παρόν, οι αποδόσεις των προτάσεων του περιοδικού Forbes είναι πολύ καλές, ανώτερες των δεικτών και όσοι τις ακολούθησαν πρέπει να νοιώθουν ευτυχείς. Θα παρακολουθήσουμε και τη συνέχεια!

(Μπορείτε να παρακολουθείτε την εξέλιξη και από τη σελίδα του eurocapital.gr)



Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text