Αρχική | Οικονομία | Ελληνική Οικονομία | Τουρισμός: Ποιες οι προοπτικές ανάπτυξης και οι αυριανές θέσεις εργασίας

Τουρισμός: Ποιες οι προοπτικές ανάπτυξης και οι αυριανές θέσεις εργασίας

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Τουρισμός: Ποιες οι προοπτικές ανάπτυξης και οι αυριανές θέσεις εργασίας

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος  οργανώνει, κάθε χρόνο, πριν από την Έκθεση για τις σπουδές στη Γαλλία, σε συνεργασία με το Ελληνογαλλικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, υπό  την αιγίδα του ΣΕΒ, μια συζήτηση αφιερωμένη στις νέες τάσεις της αγοράς εργασίας. Το 2019, ο τουρισμός και οι προοπτικές ανάπτυξης και εργασίας θα βρίσκονται στο επίκεντρο του διαλόγου μεταξύ Ελλήνων και Γάλλων ειδικών.

 

Κάθε χρόνο, η Ελλάδα σημειώνει νέα ρεκόρ όσον αφορά στον αριθμό των τουριστών και στα έσοδα από τον τουρισμό. Η αυξητική αυτή τάση οδηγεί στη δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας και σε σημαντικές επενδύσεις. Η Γαλλία, πρώτος τουριστικός προορισμός παγκοσμίως, έθεσε το φιλόδοξο στόχο να φτάσει τον αριθμό των τουριστών στα 100 εκατομμύρια μέχρι το 2020. Οι δύο χώρες, ως δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί, θέλουν να κερδίσουν το στοίχημα της ανάπτυξης ενός βιώσιμου τουρισμού, που θα φέρει πλούτο και σταθερές θέσεις εργασίας. Πρέπει λοιπόν, εκτός από τις επενδύσεις, να ποντάρουν στην καινοτομία και στην αξιοποίηση των φυσικών και πολιτιστικών πλεονεκτημάτων τους.

 

Για να προωθήσουν την ελκυστικότητά τους και να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις και τις διαρκώς μεταλλασσόμενες καταναλωτικές πρακτικές μιας διεθνούς πελατείας, που θα γίνει διπλάσια ως το 2030 (σε σχέση με το 2010), οι δύο χώρες μας επεξεργάζονται στρατηγικές οι οποίες απαιτούν την κινητοποίηση καλά εκπαιδευμένου ανθρώπινου δυναμικού, αλλά ταυτόχρονα και την κατάρτιση υψηλά ειδικευμένων στελεχών στη διοίκηση, τον προγραμματισμό και το μάρκετινγκ. Στο μέλλον, θα απαιτούνται ποικίλες δεξιότητες για να καλύψουν θέσεις εργασίας, γεγονός που ανοίγει πραγματικούς ορίζοντες για τους νέους που αναζητούν επαγγελματικό προσανατολισμό.

 

Γάλλοι και Έλληνες επαγγελματίες του τουρισμού έχουν προσκληθεί από το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και το Ελληνογαλλικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο για να παρουσιάσουν τις προοπτικές ανάπτυξης του τομέα και να οραματιστούν τους μελλοντικούς φορείς του τουρισμού:

 

-Χαιρετισμός: Παναγιώτα Διονυσοπούλου, Προϊσταμένη Γενικής Διεύθυνσης Τουριστικής Πολιτικής, Υπουργείου Τουρισμού

-Αλέξανδρος Βασιλικός, Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος

-Aude Ducroquet, Επίκουρη Καθηγήτρια, ESTHUA Tourisme & culture του Πανεπιστημίου του Angers, Συμπρόεδρος της Επιτροπής Καινοτομίας του Angers TourismLab
-Ηλίας Κικίλιας, Γενικός Διευθυντής, Ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ)
-Θωμάς Λαζανάς, Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δυτικής Ελλάδας και Διοργανωτής του Μεσογειακού Φεστιβάλ Γαστρονομίας Mediterranean  Food Festival
-Κατερίνα Σαντίκου, Ιδρύτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος του Workathlon
-Πάρις Τσάρτας, Καθηγητής Τουριστικής Ανάπτυξης, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο
-Lionel Walker, Γενικός εκπρόσωπος, Σύνοδος εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων Αριστείας στον τουρισμό
-Συντονισμός: Λάμπρος Καραγεώργος, δημοσιογράφος

Πηγή:www.reporter.gr

 

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text