Αρχική | Χαρτοφυλάκια | Τεχνικό - Δ. Δημόπουλος | Ο ΓΔ είναι έτοιμος και σήμερα (Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2019) για αλλαγή κύριας τάσης από καθοδική σε ανοδική

Ο ΓΔ είναι έτοιμος και σήμερα (Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2019) για αλλαγή κύριας τάσης από καθοδική σε ανοδική

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Παρά την τρέχουσα μικρή πτώση του ΓΔ (-0,20%, στις 653 μονάδες στις 3.20 μμ) η σημερινή συνεδρίαση δεν είναι άσχημη διότι, πρώτον, οι τζίροι σε πτωτική μέρα είναι μικροί (20 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο), δεύτερον, οι ευρωπαϊκοί δείκτες αντιδρούν ανοδικά προσεγγίζοντας το υψηλό τριμήνου και τρίτον, ο ΓΔ αυτές τις μέρες αλλάζει κύρια (μεσομακροχρόνια) τάση από πτωτική σε ανοδική, ήδη ο ΕΚΜΟ(15-80) έδωσε χθες οριακό σήμα και σήμερα εφόσον ο ΓΔ κλείσει πάνω από τις 659 μονάδες, θα δώσει σήμα αναστροφής και ο κανόνας υψηλού 60 ημερών.

Η κατάσταση λοιπόν στο ΧΣ βελτιώνεται ορατά και αν ξεπεραστούν οι 660 μονάδες του ΓΔ, τότε θα είναι πιθανή, λόγω ορμής, και η υπέρβαση των 700 μονάδων.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Σήμερα το ΤΧ δεν θα κάνει πράξεις (αγορές) καθώς είναι δύσκολο για τον ΓΔ να ξεπεράσει το ΥΚ60 των 659 μονάδων.

Μετοχές

Φτωχή από συμβάντα μετοχών είναι η σημερινή συνεδρίαση. Η σχέση ανοδικών / καθοδικών διαμορφώνεται αυτή τη στιγμή στο 4 προς 6 ενώ μόνον μια μετοχή, η ΠΕΙΡ σημειώνει μεγάλη μεταβολή, ανοδική +5%, αλλά με μικρό όγκο.

Σήματα αγορών / πωλήσεων με ανοδικές / καθοδικές διασπάσεις έγκυρων αντιστάσεων / στηρίξεων δεν διακρίνουμε σε καμία μετοχή.

Όμως, πλησιάζουν στο να δώσουν τέτοια σήματα αγορών ή να σπάσουν το αγκίστρι τους οι, ΓΕΚΤ, ΛΑΜΔΑ, ΟΠΑΠ, ΑΔΜΗΕ, ΕΛΠΕ, ΚΟΥΕΣ, ΣΕΝΕΡ, ΑΡΑΙΓ και ΕΛΛΑΚΤ. Εξ αυτών προσέχουμε τις ΕΛΛΑΚΤ και ΕΛΠΕ που έχουν ανοδικούς OBV με προτίμηση τα ΕΛΠΕ που έχουν μεγάλη κερδοφορία.

Αντίθετα, καμία μετοχή δεν πλησιάζει τον πωλητικό της στροφέα – χαμηλό 2-3 μηνών.

Νέα υψηλά τριμήνου σημειώνουν σήμερα οι, ΜΙΓ, ΙΝΤΚΑ και ΕΥΑΠΣ, ενώ καμία δεν σημειώνει νέα χαμηλά.

Αύξηση όγκων παρατηρούμε μόνον σε ΜΛΣ, που φαίνονται σαν διανομές αλλά σε αυτήν την χαμηλής εμπορευσιμότητας μετοχή ενδεχομένως να πρόκειται για ενδοοικογενειακές διασταυρώσεις μικρομεσαίων πακέτων.

Ο τραπεζικός τομέας παρά την πρόσφατη δεκαήμερη ανάκαμψή του βρίσκεται ακόμα στα χάλια του. Για να πούμε ότι κάτι κινείται, θα πρέπει ο ΔΤΡ να σπάσει ανοδικά τις 500 μονάδες από 415 που είναι τώρα.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text