Αρχική | Εταιρίες | Τράπεζες | Ξεκίνησε ο τρίτος κύκλος του προγράμματος be finnovative της ΕTE

Ξεκίνησε ο τρίτος κύκλος του προγράμματος be finnovative της ΕTE

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ξεκίνησε ο τρίτος κύκλος του προγράμματος be finnovative της ΕTE

Εννέα ομάδες που δραστηριοποιούνται στον χώρο του fintech εγκαινίασαν, στις 31 Ιανουαρίου, τον τρίτο κύκλο του προγράμματος be finnovative της Εθνικής Τράπεζας. Οι ομάδες αυτές επιλέχθηκαν μέσα από τη διαδικασία του selection day, που προηγήθηκε λίγες ημέρες νωρίτερα, στις 25 Ιανουαρίου. Πιο συγκεκριμένα, από ένα σύνολο 29 ομάδων που δήλωσαν ενδιαφέρον για το πρόγραμμα, 16 ομάδες επιλέχθηκαν για να παρουσιάσουν τις ιδέες τους στο selection day. Aπό αυτές τις ομάδες, οι οκτώ προέρχονταν από τον τριήμερο μαραθώνιο καινοτομίας NBG i-bank #fintech 3.0 crowdhackathon, που διεξήχθη τον περασμένο Δεκέμβριο, και οι υπόλοιπες οκτώ από open call στην ιστοσελίδα του προγράμματος. Σημειώνεται ότι η επιτροπή αξιολόγησης αποτελούνταν από στελέχη της Εθνικής Τράπεζας καθώς και από επικεφαλής εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον χώρο του fintech, όπως η Mellon Technologies, η IBM, η KPMG, όπως επίσης και στελέχη του Uni.Fund και το επενδυτικό σχήμα επιχειρηματικών κεφαλαίων Metavallon vc.

Tο be finnovative είναι ένα πρόγραμμα επιχειρηματικής επιτάχυνσης, διάρκειας πέντε μηνών και απευθύνεται σε φοιτητές, επαγγελματίες, στελέχη επιχειρήσεων και γενικότερα σε οποιονδήποτε θέλει να αναπτύξει την ιδέα του και να αρχίσει να χτίζει τα πρώτα του βήματα στον κόσμο του επιχειρείν. Το πρόγραμμα υλοποιείται από την Εθνική Τράπεζα σε συνεργασία με την εταιρεία τεχνολογίας και καινοτομίας Crowdpolicy, καθώς και με την υποστήριξη σημαντικών εταιρειών τεχνολογίας. Παρέχει στους συμμετέχοντες, μεταξύ άλλων, συμβουλευτικές υπηρεσίες από στελέχη εταιρειών, συνεργασία με επιχειρήσεις και μέντορες καθώς και συνέργειες με επιταχυντές από το εξωτερικό.

Οι εννέα ομάδες που επιλέχθηκαν να συμμετάσχουν στον τρίτο κύκλο είναι αρχικά η Verge.Capital, που αποτελεί πάροχο υπηρεσιών υπολογισμού πιστωτικού προφίλ ιδιωτών (credit score provider) για τραπεζικά ιδρύματα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά και η Parity Platform, πλατφόρμα επενδύσεων για έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Ακολουθούν η Irmos, που παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες για μηχανική υποστήριξη εργασιών ανάλυσης δεδομένων με τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης (machine/deep learning, big data), και η AI Thoughts, που αποτελεί έναν ψηφιακό βοηθό (chatbot) που δέχεται εντολές από τον χρήστη είτε μέσω κειμένου (σύντομα μηνύματα από chat interface) είτε μέσω φωνητικών εντολών.

Στο πρόγραμμα θα συμμετάσχουν ακόμη η blockchain@fintech, η BAAM, που αποτελεί πλατφόρμα διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων με τεχνολογίες blockchain και έξυπνων συμβολαίων, αλλά και η UtOpt. Tη λίστα ολοκληρώνουν η Spin Spin, που είναι μία εφαρμογή προσωπικού συμβούλου αγορών των καταναλωτών και πρόγραμμα επιβράβευσης για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, και η Brain. H τελευταία είναι μια ψηφιακή πλατφόρμα που βοηθάει τις ασφαλιστικές εταιρείες και τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές στην αύξηση των πωλήσεών τους.

Πηγή:www.kathimerini.gr
Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text