Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ συνεχίζει και σήμερα, Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2019, την σταθεροποίησή του στα υψηλά τετραμήνου των 650-660 μονάδων

Ο ΓΔ συνεχίζει και σήμερα, Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2019, την σταθεροποίησή του στα υψηλά τετραμήνου των 650-660 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Ικανοποιητική θεωρούμε την σημερινή συνεδρίαση διότι ο ΓΔ με  μικρή μεταβολή +0,20% (στις 656 μονάδες, στις 4.00 μμ) και με μέτριο τζίρο (35 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) σταθεροποιείται για 6η μέρα λίγο κάτω από την σημαντική αντίσταση – υψηλό 4μήνου των 630 μονάδων την οποίαν εύκολα θα μπορεί να διασπάσει ανοδικά με μια μικρή ημερήσια άνοδο και να δώσει μεσομακροπρόθεσμο σήμα αγορών όπως έδωσε πριν λίγες μέρες και ο εξίσου σημαντικός ΕΚΜΟ(15-80).

Τα πράγματα λοιπόν βαίνουν καλώς και εμείς θα είμαστε αισιόδοξοι για την πορεία του ΓΔ προς τις 700 μονάδες όσο ο ίδιος δείκτης δεν θα χάσει την στήριξη των 630-635 μονάδων, εύρος στο οποίο θα συγκεντρωθούν σε λίγες μέρες τα κύρια στοπ μας όπως ο ΕΚΜΟ30 και το Χαμηλό 20 ημερών.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις γιατί όπως φαίνεται δεν θα μπορέσει ο ΓΔ να κλείσει πάνω από τον μεσομακροπρόθεσμο στροφέα – αντίσταση των 659 μονάδων ώστε να προχωρήσουμε σε αγορές.

Μετοχές

Οι ανοδικές μετοχές είναι περίπου ισάριθμες με τις καθοδικές ενώ 3 μετοχές, οι ΠΕΙΡ, ΑΝΕΜΟΣ και ΕΛΛΑΚΤ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με δυο μετοχές, τις συγγενείς ΙΝΤΚΑ και ΙΝΛΟΤ, που σημειώνουν μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : θεωρούμε τον ΑΝΕΜΟ διότι σημειώνει μεγάλη άνοδο +3,60% με μεγάλους όγκους, 150 χιλ τεμάχια μέχρις στιγμής στα ψηλά του γραφήματός του. Με τέτοια ορμή είναι πολύ πιθανό σύντομα να πετύχει νέο υψηλό ζωής, πάνω από τα 2,06 ευρώ του περασμένου καλοκαιριού (τρέχουσα τιμή 1,87). Υποθέτουμε ότι θα εκδώσει εξαιρετικά αποτελέσματα 2018.

Νέα υψηλά τριμήνου σημειώνουν σήμερα οι, ΑΝΕΜΟΣ, ΕΛΛΑΚΤ, ΓΕΚΤ, ΤΕΝΕΡΓ και οριακά ο ΟΠΑΠ.

Σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης ή αγκιστριού αυτής δίνουν σήμερα οι, ΕΛΛΑΚΤ, ΓΕΚΤ και οριακά ο ΟΠΑΠ.

Έτοιμοι να δώσουν τέτοια σήματα αγορών είναι οι, ΑΔΜΗΕ, ΣΕΝΕΡ, ΚΟΥΕΣ, ΑΡΑΙΓ, ΕΛΠΕ και ΛΑΜΔΑ


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text