Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ και σήμερα (Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2019) πλησιάζει αλλά δεν μπορεί να διασπάσει ανοδικά το υψηλό τριμήνου των 660 μονάδων

Ο ΓΔ και σήμερα (Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2019) πλησιάζει αλλά δεν μπορεί να διασπάσει ανοδικά το υψηλό τριμήνου των 660 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Δεν είναι άσχημη η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ ενώ το μεσημέρι είχε φτάσει μέχρι την σημαντική αντίσταση – υψηλό κλείσιμο 60 ημερών των 659 μονάδων (+0,60% από το χθεσινό κλείσιμο) και την είχε διασπάσει οριακότατα, στη συνέχεια υποχρεώθηκε σε ενδοδημερήσια διόρθωση και αλλαγή προσήμου (αυτή τη στιγμή 3.25 μμ) στις 655 μονάδες ή -0,10%, όμως ο ίδιος δείκτης, ο ΓΔ, δεν απομακρύνεται από την ευνοϊκή θέση πολιορκίας. 2-3 μονάδων κάτω από το επίμαχο επίπεδο, οπότε με μια επόμενη καλή συνεδρίαση, θα είναι εύκολο να γίνει η διάσπαση.

Η εν λόγω διάσπαση δεν μπορεί να γίνει σήμερα γιατί οι τζίροι συνεχίζουν να είναι πολύ μικροί (25 εκατ αναμενόμενα στο σημερινό κλείσιμο). Ναι μεν το διεθνές περιβάλλον είναι τεχνικά ευνοϊκό με όλους σχεδόν τους ξένους δείκτες να πλησιάζουν και αυτοί το ΥΚ60 ημερών, όμως δεν έρχεται μια καταλυτική είδηση που να ερεθίσει το αγοραστικό ενδιαφέρον των ξένων θεσμικών για το ΧΑ.

Ας περιμένουμε λοιπόν μερικές μέρες προσέχοντας να μην σπάσει το stop loss μας το οποίο έχουμε τοποθετήσει στο κυλιόμενο χαμηλό 4 εβδομάδων του ΓΔ που τώρα βρίσκεται στις 616 μονάδες.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Αν τυχόν ο ΓΔ κλείσει πάνω από τις 649 μονάδες (+0,60%), το ΤΧ τότε μόνον θα προχωρήσει σε μερικές αγορές ανεβάζοντας την μετοχική του έκθεση από 89% σε 95%.

Μετοχές

Παρά το οριακό αρνητικό πρόσημο του ΓΔ οφειλόμενο στην μεγάλη πτώση της δεικτοβαρούς ΕΕΕ, οι ανοδικές εμπορεύσιμες μετοχές είναι διπλάσιες των καθοδικών. Δηλαδή, ουσιαστικά η σημερινή συνεδρίαση είναι ανοδική.

Το πιο εντυπωσιακό συμβάν της ημέρας είναι οι διανομές σε ΕΕΕ (-3,80% με 80 χιλ τεμάχια μέχρις στιγμής) στα ψηλά του γραφήματος της μετοχής, δηλαδή χωρίς να δικαιολογείται ιδιαίτερη ανησυχία για τους κατέχοντες. Ενδεχόμενες αιτίες της σημερινής πτώσης της ΕΕΕ μπορεί να είναι, ή διαρροή άσχημων αποτελεσμάτων 2018, ή, το πιθανότερο, rebalancing των ξένων από την συντηρητική ΕΕΕ σε πιο επιθετικές ελληνικές μετοχές προσδοκώντας γενική άνοδο.

Σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση αντίστασης – υψηλού τριμήνου δίνει ανέλπιστα σήμερα ο ΟΛΠ, μια μετοχή που αποφάσισε να λάβει μέρος στην τρίμηνη ανάκαμψη του ΧΑ μόλις τις τελευταίες 5-6 μέρες με τόση δύναμη ώστε να διασπάσει το ΥΚ60, και με καλούς όγκους.

Μετοχές που τείνουν να διασπάσουν ανοδικά τους στροφείς τους – υψηλά τριμήνων : διακρίνουμε τις, ΤΕΝΕΡΓ, ΛΑΜΔΑ, ΣΕΝΕΡ, ΑΡΑΙΓ, ΕΛΠΕ και ΚΟΥΕΣ. Σε μια από αυτές τις μετοχές θα γίνουν οι αγορές μας εάν ο ΓΔ σπάσει το δικό του ΥΚ60 των 660 μονάδων.

Αντίθετα, μόνον μια μετοχή, ο ΤΙΤΚ βρίσκεται λίγο πάνω από τον πωλητικό του στροφέα – χαμηλό διμήνου κινδυνεύοντας να το σπάσει καθοδικά.

Νέα υψηλά τριμήνου σημειώνουν σήμερα οι, ΟΛΠ, ΜΠΕΛΑ, ΑΝΕΜΟΣ, ΓΕΚΤ, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΛΑΚΤ και ΕΛΧΑ.

Όγκους σηκώνουν σήμερα, σαν διανομές οι ΕΕΕ, ΙΝΛΟΤ και ΙΚΤΙΝ και σαν συσσωρεύσεις ο ΟΤΕ.

Ο τραπεζικός τομέας προσπαθεί να ανακάμψει αλλά έχει πολύ δρόμο μέχρι που να μας πείσει. Ο ΔΤΡ βρίσκεται ακόμα λίγο πάνω από τις 400 μονάδες, στις 420, και για να πεισθούμε για την δύναμή του θα θέλαμε να ξεπεράσει τις 500 (από 1100 μονάδες προ έτους).

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text