Αρχική | Ειδήσεις | Φοροδιαφυγή - Διαφθορά | Attica Bank: Ποινικές διώξεις για παράνομα δάνεια

Attica Bank: Ποινικές διώξεις για παράνομα δάνεια

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Attica Bank: Ποινικές διώξεις για παράνομα δάνεια

Σε βάρος μελών του ΔΣ της τράπεζας αλλά και εταιρείας συμφερόντων Καλογρίτσα

Στην άσκηση βαρύτατων ποινικών διώξεων προχώρησε η εισαγγελία Διαφθοράς για δάνεια εκατομμυρίων ευρώ που είχε χορηγήσει η τράπεζα «ATTICA BANK» χωρίς ωστόσο επαρκείς εξασφαλίσεις. Τα δάνεια χορηγήθηκαν σε πέντε εταιρείας, μεταξύ αυτών και η εταιρεία «Τοξότης» συμφερόντων Χρ. Καλογρίτσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο «κάδρο» της ποινικής δίωξης έχουν μπει πρώην μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της τράπεζας καθώς και οι νόμιμοι εκπρόσωποι των δανειοδοτούμενων εταιρειών.

Ειδικότερα, οι ποινικές διώξεις ασκήθηκαν από τους επίκουρους εισαγγελείς Διαφθοράς Χρήστο Ντζούρα και Γιώργο Πολυκράτη. Συγκεκριμένα, σε βάρος των πρώην μελών της ATTICA BANK ασκήθηκε δίωξη για απιστία κατά συναυτουργία και κατά μονάς, άπαξ και κατ' εξακολούθηση και για απλή συνεργεία στην απιστία. Σε βάρος των νομίμων εκπροσώπων των εταιρειών που ωφελήθηκαν από τα δάνεια ασκήθηκε ποινική δίωξη για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στην απιστία.

Η εισαγγελία Διαφθοράς ερεύνησε τη συγκεκριμένη υπόθεση μετά από πόρισμα και μηνυτήρια αναφορά της Τράπεζας της Ελλάδος, η οποία είχε διαπιστώσει συστηματική χορήγηση των επίμαχων επισφαλών δανείων από την Τράπεζα Αττικής.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες οι εισαγγελείς Διαφθοράς κατά τη διάρκεια της έρευνας τους, διαπίστωσαν ότι προκλήθηκε ζημία στην περιουσία της τράπεζας από πέντε περιπτώσεις δανείων συνολικού ύψους περίπου 60 εκατομμυρίων ευρώ. Τα επίμαχα δάνεια, που αφορούν στην περίοδο από το 2011 ως το 2015, φέρονται να χορηγήθηκαν στις εμπλεκόμενες εταιρίες, οι οποίες ωστόσο είχαν χαμηλή πιστοληπτική διαβάθμιση. Μάλιστα, τα δάνεια φέρονται να χορηγήθηκαν με επιτόκιο πολύ χαμηλότερο από το προβλεπόμενο και με μηδενική ή μερική εξασφάλιση.

Αντίθετα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως μόλις δυο περιπτώσεις δανείων σε εταιρίες αρχειοθετήθηκαν από τους εισαγγελείς Διαφθοράς καθώς οι εμπλεκόμενοι είχαν αποπληρώσει ολοσχερώς τα χρέη τους.

Πηγή:www.protothema.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text