Αρχική | Εταιρίες | Ελληνικές Εταιρίες | Τι "είδε" η VΝK στην Παλλίροια Σουλιώτης

Τι "είδε" η VΝK στην Παλλίροια Σουλιώτης

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Τι "είδε" η VΝK στην Παλλίροια Σουλιώτης

Tης Αλεξάνδρας Γκίτση

"Τυλίγει" ετησίως περισσότερα από μισό δισεκατομμύριο ντολμαδάκια και παράγει πάνω από 180.000 μερίδες έτοιμο φαγητό. Το 80% του τζίρου της προέρχεται από τις εξαγωγές, που πραγματοποιεί σε 50 χώρες.

Διαθέτει 3 εργοστάσια, τα οποία βρίσκονται σε Ελλάδα, Βουλγαρία και Κίνα, και μέχρι το τέλος του έτους ετοιμάζεται να εγκαινιάσει ένα ακόμη, αυτή τη φορά στην Ιορδανία. Απασχολεί συνολικά 1.450 εργαζόμενους και τζιράρει κοντά στα 50 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για την εταιρεία Παλίρροια – Σουλιώτης, της οικογένειας Σουλιώτη, που ιδρύθηκε ως προσωπική επιχείρηση το 1957 στα Πολιτικά Ευβοίας από τον Αντώνη Σουλιώτη και το 1982 έλαβε την εταιρική μορφή που έχει σήμερα με τη συμμετοχή των γιων του Αντώνη, Κώστα και Βασίλη Σουλιώτη.

Τριάντα έξι χρόνια μετά από την ημέρα που απέκτησε τη σημερινή της μορφή, η Παλίρροια Σουλιώτης ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στον επιχειρηματικό της βίο. Χθες Τετάρτη έγινε γνωστό ότι η εταιρεία VNK Capital, ο επενδυτικός βραχίονας της οικογένειας Κάτσου, απέκτησε ποσοστό 36% επί του μετοχικού κεφαλαίου της. Το τίμημα της συναλλαγής δεν έχει γίνει γνωστό, ενώ για την τυπική ολοκλήρωση της συναλλαγής απομένει η έγκρισή από τις αρμόδιες αρχές.

Ποιος είναι όμως ο στόχος αυτής της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ της VNK Capital και της ΠΑΛΙΡΡΟΙΑ - ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ Α.Ε.; Η περαιτέρω ανάπτυξη των εξαγωγών της τελευταίας, -σήμερα αντιπροσωπεύουν ποσοστό μεγαλύτερο του 80% των εσόδων της- προκειμένου αυτές να φθάσουν στο 90% ακόμη και εντός του έτους, ανέφεραν στο Capital.gr πηγές της VNK.

Πώς θα γίνει αυτό; Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, μέσω της ανάπτυξης του προϊοντικού χαρτοφυλακίου και δη της παραγωγής νέων προϊόντων στην κατηγορία του έτοιμου φαγητού. Της διείσδυσης της σε νέες αγορές, στις οποίες σήμερα δεν έχει παρουσία, της διεύρυνση της παρουσίας της στις αγορές που βρίσκεται ήδη και μέσω της νέας παραγωγικής μονάδας που κατασκευάζει στην Ιορδανία και η οποία εκτιμάται ότι θα λειτουργήσει εντός του έτους.

Οι λεπτομέρειες για τον σχεδιασμό της επόμενης ημέρας -η εταιρεία "τρέχει” ήδη 5ετές business plan ύψους 10 εκατ. ευρώ-, ο οποίος θα περιλαμβάνει και την ενίσχυση της με νέα στελέχη, θα ανακοινωθεί μέσα στο επόμενο δίμηνο.

Το 2017 –τελευταίος δημοσιευμένος ισολογισμός- ο κύκλος εργασιών της μειώθηκε οριακά κατά 1,96% διαμορφούμενος στα 38,262 εκατ. ευρώ, τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν στα 5,615 εκατ. ευρώ, τα καθαρά αποτελέσματα στα 4,929 εκατ. ευρώ ενώ τα ταμειακά διαθέσιμα αυξήθηκαν το 2017 στα 13,121 εκατ. ευρώ από 8,724 εκατ. ευρώ που ήταν το 2016.

Ποιας άλλες εταιρείες όμως "σκανάρει" η VNK; Οι πηγές της VNK, που μίλησαν στο Capital.gr δεν θέλησαν να αποκαλύψουν λεπτομέρειες για τις εταιρείες που βολιδοσκοπούν. Περιορίσθηκαν να δηλώσουν πως το ενδιαφέρον τους εστιάζεται σε συγκεκριμένους κλάδους, όπως αυτός των τροφίμων και σε εταιρείες που έχουν εξαγωγικό προσανατολισμό ή μπορούν να αποκτήσουν εξαγωγικό χαρακτήρα.

Πηγή:www.capital.gr
Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text