Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ παγιώνει σήμερα, Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2019, τα μεγάλα κέρδη του τελευταίου διμήνου

Ο ΓΔ παγιώνει σήμερα, Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2019, τα μεγάλα κέρδη του τελευταίου διμήνου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Ικανοποιητική θεωρούμε την σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ με μικρή άνοδο +0,20% (στις 668 μονάδες, στις 3.20 μμ) και με μέτριο τζίρο (40 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο), αντί να προχωρήσει σε διόρθωση όπως θα έπρεπε μετά τόση άνοδο (+12% στο δίμηνο), αυτός, ο ΓΔ, επιμένει να κινείται στα ψηλά εποχής επιδεικνύοντας ικανότητα για ψηλότερα.

Θα ανησυχήσουμε μόνον αν ο ΓΔ υποπέσει σε απότομη και ισχυρή διόρθωση διασπώντας καθοδικά, καταρχήν τον ΕΚΜΟ30-ΧΚ10 ημερών των 645 μονάδων, και στην συνέχεια το κύριο stop loss μας, το Χαμηλό Κλείσιμο 20 ημερών των 630 μονάδων.

Όσο ο ΓΔ θα κινείται πάνω από τις 645 μονάδες (-2,50% από τώρα), δεν θα υπάρχει ανησυχία αναστροφής της τρέχουσας ανοδικής τάσης.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 95% με μετοχές Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο (μαζί με τις χθες αγορασθείσες 1000 ΛΑΜΔΑ) δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Η σημερινή συνεδρίαση στην πραγματικότητα είναι ελαφρά πτωτική και όχι ελαφρά ανοδική όπως δείχνει ο επηρεασθείς από τις δεικτοβαρείς ΕΕΕ(+2%) και τραπεζικές (+1,50% στο ΔΤΡ) μετοχές Γενικός Δείκτης καθώς το 60% των εμπορεύσιμων μετοχών κινείται πτωτικά και το 40% ανοδικά ενώ μόνον  μια μετοχή, η πολύπαθη ΠΕΙΡ, σημειώνει μεγάλη άνοδο, λίγο πάνω από +3%.

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα αγορών ή πωλήσεων με ανοδικές, ή αντίστοιχα καθοδικές, διασπάσεις αντιστάσεων ή αντίστοιχα στηρίξεων.

Ωστόσο, διακρίνουμε μερικές μετοχές που κινούνται λίγο κάτω από έγκυρες μεσοπρόθεσμες σηματοδότριες αγορών αντιστάσεις απειλώντας τες με ανοδικές διασπάσεις όπως τις, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΠΣ, ΔΕΗ, ΠΛΑΙΣ ,ΕΛΠΕ και ΕΛΛ εκ των οποίων προσέχουμε για ενδεχόμενες αγορές μας τις δυο τελευταίες.

Επειδή η τάση της αγοράς εδώ και μια εβδομάδα είναι ανοδική (με σήματα του ΕΚΜΟ(15-80), αρκετές μετοχές σημειώνουν σήμερα νέα υψηλά τετραμήνου όπως οι ΕΛΛΑΚΤ, ΑΝΕΜΟΣ, ΟΛΠ, ΛΑΜΔΑ κα, ενώ καμία μετοχή δεν σημειώνει αντίστοιχα νέα χαμηλά.

Καμία μετοχή δεν διακινεί ιδιαίτερα μεγάλους όγκους δείχνοντας ότι η σημερινή συνεδρίαση είναι παγίωσης – αναμονής.

Εντυπώσεις έχουν κερδίσει τον τελευταίο καιρό οι τράπεζες. Ενώ ο ΓΔ κατά το τελευταίο δίμηνο έχει κερδίσει +12%, ο ΔΤΡ-δείκτης τραπεζών έχει πετύχει αντίστοιχα άνοδο +23% με νικήτριες τις ΕΤΕ και ΠΕΙΡ με άνοδο +37% αμφότερες. Κατά το ίδιο διάστημα οι μη-τραπεζικές μετοχές έχουν σημειώσει πολύ μικρότερες ανόδους με νικήτριες τις ΜΙΓ, ΓΕΚΤ, ΒΙΟ, ΕΛΛΑΚΤ και ΑΝΕΜΟ με μέση αντίστοιχη άνοδο +20%. Ωστόσο, εμείς, το ΤΧ, είμαστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί στις τραπεζικές μετοχές για τους λόγους που σας έχουμε αναφέρει πλειστάκις (για την υπερβολικά μεγάλη διακυμανςιμότητα στις τιμές τους – μη χειρίσιμη από το μεσοπρόθεσμο σύστημα μας του στροφέα καθώς και για τα επισφαλή θεμελιακά στοιχεία τους).

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text