Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Συνεχίζεται και σήμερα, Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2019, το ράλι του ΓΔ προς τις 700 μονάδες

Συνεχίζεται και σήμερα, Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2019, το ράλι του ΓΔ προς τις 700 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Ικανοποιητικότατη για τους longs είναι και η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ μεμεγάλη άνοδο +1,80% (στις 688 μονάδες, στις 3.50 μμ) σημειώνοντας νέα υψηλά τριμήνου  ακούμπησε επιτέλους την σπουδαία γραμμή του ΑΚΜΟ200 και πλησίασε σε απόσταση 12 μονάδων ή 1,60% το ψυχολογικό στρογγυλό επίπεδο των 700 μονάδων.

Η τρέχουσα ανάκαμψη του ΧΑ επιβεβαιώνεται από την επίσης ανάκαμψη σε υψηλά τριμήνου των κύριων ξένων δεκτών όπως των DAX και Nasdaq καθώς και από τους τζίρους που σήμερα προβλέπονται κοντά στα 65 εκατ ενώ ο ΟBV είναι καθαρά θετικός.

Όλα βαίνουν καλώς και εμείς προσέχουμε το stop losss μας (το κυλιόμενο Χαμηλό κλείσιμο 20 ημερών του ΓΔ που τώρα βρίσκεται στις 630 μονάδες καθώς και την προειδοποίηση για το stop loss η οποία δίδεται από τον ΑΚΜΟ30 που τώρα βρίσκεται περίπου στις 650 μονάδες.

Όσο ο ΓΔ θα κινείται πάνω από τις 650 μονάδες, η ανάκτηση των 700 μονάδων θα είναι αναπόφευκτη.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο είναι ήδη κατά 95% αγορασμένο και δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Μόνον 8 μετοχές από τις 48 εμπορεύσιμες που παρακολουθούμε κινούνται αυτή τη στιγμή καθοδικά ενώ καμία μετοχή δεν σημειώνει πτώση χειρότερη του -1,50% σε αντίθεση με 7 μετοχές (τις 5 τραπεζικές συν τις ΑΔΜΗΕ και ΕΛΛΑΚΤΩΡΑ) που σημειώνουν μεγάλες ανόδους από +3% έως +9%.

Η μετοχή της ημέρας : είναι αρκετές, καμιά δεκαριά, μετοχές που πάνε σήμερα πολύ καλά διασπώντας τα αγκίστρια τους ή πετυχαίνοντας νέα υψηλά τριμήνου αλλά καμία από αυτές δεν μας εντυπωσιάζει ιδιαίτερα.

Ανοδικές διασπάσεις αγκιστριού (την πρώτη τοπική κορυφή μετά από διασπασθέντα στροφέα) πετυχαίνουν σήμερα οι, ΕΛΛΑΚΤ, ΑΔΜΗΕ, ΤΕΝΕΡΓ και ΜΙΓ, που ισοδυναμούν με ενισχύσεις θέσεων (ή πυραμιδώματα).

Νέα υψηλά τριμήνου σημειώνουν σήμερα οι 4 μόλις αναφερθείσες συν τις ΑΝΕΜΟ, ΛΑΜΔΑ και ΓΕΚΤΕΡΝΑ ενώ καμία μετοχή δεν σημειώνει νέο χαμηλό τριμήνου.

Σε τρεις μετοχές, στις ΑΛΦΑ, ΕΧΑΕ και ΣΕΝΕΡ, παρατηρούμε συσσωρεύσεις (επιθετικές αγορές) και σε καμία διανομές.

Κοντεύουν να δώσουν σήματα αγορών με ανοδικές διασπάσεις στροφέων – υψηλών τριμήνου οι, ΓΡΙΒ, ΟΤΕ, ΜΙΓ, ΚΡΙ και ΕΛΠΕ. Η τελευταία παρουσιάζει εξαιρετική καμπύλη τιμών (στενή πολιορκία στροφέα).

Τράπεζες, συνεχίζουν και σήμερα το φοβερό τους ράλι με τον ΔΤΡ ( +4,50%) να πλησιάζει το σημαντικό ψυχολογικό επίπεδο των 500 μονάδων αφού έχει συμπληρώσει άνοδο +33%  από το χαμηλό των 370 μονάδων των μέσων Ιανουαρίου. Ωστόσο, οι τραπεζικές μετοχές είναι εξαιρετικά ασταθείς (volatile) και γι αυτό εμείς τις αποφεύγουμε.

Θα επανέλθουμε αύριο την ίδια περίπου ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text