Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Σχόλιο Τρίτης, 26/2/2019: ο ΓΔ πολύ κοντά στις 700 μονάδες, σε απόσταση 2%.

Σχόλιο Τρίτης, 26/2/2019: ο ΓΔ πολύ κοντά στις 700 μονάδες, σε απόσταση 2%.

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font


Ικανοποιητικά για τους longs κινείται και σήμερα η αγορά με τον ΓΔ να σημειώνει ελάχιστη μεταβολή (+0,10%, στις 687,20 μονάδες , στις 3.00 μμ) με μέτριο τζίρο (45 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με επίσης σταθεροποιητικές τάσεις στα ψηλά τριμήνου των ξένων χρηματιστηρίων.

Όπως βλέπουμε στο γράφημα, ο ΓΔ έκλεισε χθες κατά μια μονάδα ή 0,20% κάτω από την σημαντική γραμμή του ΑΚΜΟ200 (κοινώς διακοσάρη) που και αυτός ορίζει την μεσομακροπρόθεσμη τάση και επίσης, απέχει 14 μονάδες ή 2% κάτω από το στρογγυλό ψυχολογικό επίπεδο των 700 μονάδων.

Ήδη η ορμή του ΓΔ είναι ανοδική, ήδη ο OBV κινείται σε υψηλά εποχής δείχνοντας εισροή χρήματος στην αγορά και ήδη οι ξένοι δείκτες έχουν σημειώσει προσφάτως νέα υψηλά τριμήνου, άρα είναι πιθανό να διασπασθούν ανοδικά οι δύο σημαντικές γραμμές, του ΑΣΚΜΟ200 και των 700 μονάδων, γεγονός που θα εδραιώσει ακόμα περισσότερο την ανοδική τάση.

Ο ΓΔ όμως στα τρέχοντα επίπεδα είναι ελαφρώς υπεραγορασμένος, +9% από το κυλιόμενο χαμηλό κλείσιμο 20 ημερών και -15% από το κυλιόμενο χαμηλό κλείσιμο 40 ημερών, οπότε δεν αποκλείεται μια διόρθωση ή οποία δεν θα μας φοβίσει όλο ο ΓΔ θα κινείται πάνω από τον ΕΚΜΟ30 των 655 μονάδων.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ είναι σχεδόν πλήρως αγορασμένο και δεν θα κάνει σήμερα πράξεις (πωλήσεις).

Μετοχές

Παρά την περίπου μηδενική μεταβολή του ΓΔ, το πλάτος της αγοράς είναι αυτή τη στιγμή ανοδικό με τα 2/3 των μετοχών να φέρουν θετικό πρόσημο και το 1/3 να φέρει αρνητικό  αλλά  μόνον μια μετοχή, η ΔΕΗ, σημειώνει μεγάλα κέρδη άνω του +3% σε σύγκριση με δυο μετοχές, τις υπεραγορασμένες ΕΤΕ και ΑΤΤ, που σημειώνουν σήμερα διορθώσεις λίγο χειρότερες του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : είναι η ΔΕΗ που πετυχαίνει μεγάλη άνοδο +7,57% με μεγάλο όγκο  730 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής διασπώντας ανοδικά  το υψηλό διμήνου. Όσοι επενδυτές λαμβάνουν υπόψη τους στοιχεία της Θεμελειακής Ανάλυσης πιθανόν να μην ελκύονται σήμερα από το σήμα αγορών της ΔΕΗ με ανοδική διάσπαση ΥΚ40 ημερών.

Μετοχές που τείνουν  να δώσουν σήματα αγορών με ανοδικές διασπάσεις υψηλών τριμήνου. Οι καθυστερημένες αυτές μετοχές είναι οι, ΕΥΡΩΒ, ΚΡΙ, ΟΤΕ και ΕΛΠΕ ενώ έτοιμες να δώσουν σήματα αγορών με ανοδικές διασπάσεις βραχυχρονίων αναπαυλών πάνω από τον  ήδη διασπασθέντα στροφέα τους είναι οι, ΕΥΔΑΠ και ΠΛΑΙΣ.

Η μεσομακροπρόθεσμη τάση του ΓΔ εδώ και 2 εβδομάδες είναι με σήμα του ΕΚΜΟ(15-80)  ανοδική με αρκετές μετοχές, όπως τις ΑΝΕΜΟ, ΕΛΛΑΚΤ, ΕΛΧΑ και ΑΔΜΗΕ, να σημειώνουν σήμερα νέα υψηλά τριμήνου ενώ καμία μετοχή δεν σημειώνει νέα χαμηλά τριμήνου.

Μεγάλους όγκους διακινούν σήμερα οι ΔΕΗ, ΟΤΕ και ΕΧΑΕ με πριμ, συνιστώντας συσσώρευση τίτλων.

Ο δείκτης τραπεζών ΔΤΡ μετά 40ήμερο εκπληκτικό ράλι +33% παραχωρεί σήμερα στα πρόθυρα των 500 μονάδων μια μικρή σχετικά διόρθωση -1,50%. Ο ΔΤΡ έχει αντιφατική τεχνική κατάσταση όντας υπεραγορασμένος +33% από το χαμηλό Γενάρη και υπερπωλημένος αυτή τη στιγμή -53% από το υψηλό Απρίλη 2018. Τα δε θεμελιακά στοιχεία των τραπεζών είναι τελείως ρευστά και αβέβαια, έρμαια πολιτικών αποφάσεων.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text