Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Ερχονται νέα πρόστιμα, μηνύσεις στους βασικούς μετόχους της Folli Follie

Ερχονται νέα πρόστιμα, μηνύσεις στους βασικούς μετόχους της Folli Follie

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ερχονται νέα πρόστιμα, μηνύσεις στους βασικούς μετόχους της Folli Follie

Απόφαση για επιβολή νέων, υψηλότατων προστίμων αλλά και μηνυτήριας αναφοράς κατά του πρώην προέδρου και ιδρυτή της Folli Follie Δημήτρη Κουτσολιούτσου στον εισαγγελέα, αναμένεται να λάβει μεθαύριο Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου το διοικητικό συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Η Επιτροπή ετοιμάζεται να παραπέμψει τον επιχειρηματία για κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος εξαιτίας των κερδών που ισχυρίζεται πως έβγαλε από πωλήσεις μετοχών του ενώ είχε ανακοινώσει παραποιημένα οικονομικά μεγέθη. Το διοικητικό συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς θα έχει αντικείμενο την έγκριση υποβολής μηνυτήριας αναφοράς και επιβολής προστίμων κατά του βασικού μετόχου της Folli Follie κ. Δημήτρη Κουτσολιούτσου αλλά και του υιού του και πρώην διευθύνοντος συμβούλου Τζώρτζη (όπως και των άλλων διευθυντικών στελεχών) με βάση τα ευρήματα που προέκυψαν από τον έλεγχο που διενήργησε στη χρήση του 2016. Σύμφωνα με πηγές της Επιτροπής καταγράφονται αντίστοιχα διογκωμένα μεγέθη με αυτά του 2017 που στοιχειοθετούν πράξεις προς επιβολή προστίμων και άλλων κυρώσεων.

Παράλληλα, ολοκληρώθηκε και ο υπολογισμός του οφέλους που αποκόμισε ο ιδρυτής της Folli Follie από τις αγοραπωλησίες μετοχών της εταιρείας του, η χρηματιστηριακή αξία των οποίων διογκώθηκε μαζί με τα πλασματικά οικονομικά αποτελέσματά της. Μεταξύ των πωλήσεων είναι και το placement του 1,71% του μετοχικού κεφαλαίου τον Μάιο του 2017 σε μια συναλλαγή που υπερέβη σε αξία τα 20 εκατ. ευρώ. Καθώς το καθαρό κέρδος (διαφορά μεταξύ αξίας κτήσης και αξίας πώλησης) υπερβαίνει μακράν τα 5 εκατομμύρια που προβλέπει ο σχετικός νόμος 4043 και έτσι στοιχειοθετείται κακούργημα, ο φάκελος με τα ευρήματα θα σταλεί μαζί με μηνυτήρια αναφορά στον οικονομικό εισαγγελέα.

Σημειώνεται πως με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα που έχουν γίνει γνωστά για τις χρηματιστηριακές συναλλαγές του πρώην προέδρου της εταιρείας Δημήτρη Κουτσολιούτσου (κατά του οποίου θα κινηθεί και η ίδια η Folli Follie σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε πρόσφατα η εταιρεία) και του υιού του Τζώρτζη, κατά την επίμαχη περίοδο ξεπερνούν σε αξία τα 26,8 εκατ. (κατά το 2017) και ανέρχονται συνολικά στα 130 εκατ. για την περίοδο από το 2003 έως και πέρυσι, οπότε και ανεστάλη η διαπραγμάτευση της μετοχής. Υπενθυμίζεται πως τον Αύγουστο του 2018 η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 4.020.000 ευρώ στη Folli Follie και σε εννέα φυσικά πρόσωπα για τα παραποιημένα στοιχεία των καταστάσεων του 2017.

Πηγή:www.kathimerini.gr
Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text